İngiltere'de öğrenim için ne yapılmalı?

Yekane

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, ben 17 yaşındayım vebilirsiniz birçok kişi gibi ülkeden kaçmaya çalışan bir gencim. İngiltere'de "Computer science" okumak istiyorum (kısmetse artık) 12.sınıfa geçtim ve dil öğreniyorum, yani A1-A2 derece pes etmeden ilerlemeye çalışıyorum. Normalde dil okuluna gidip 2 ay öğrenim görüp/illegal çalışıp oraya yerleşmeye çalışacaktım. Bu yol üniversite lisans/yükseklisans yerine daha uygun ama pek olası değil, çalışıp ücretleri karşılamak vs. her neyse. Bana ne önerirsiniz? Ben şu an İngilizce öğreniyorum. Geç kalmış mıyımdır ve harbiden çok pahalı bir ülke, burs alma imkanım var mıdır? Hiçbir etkinliğe katılmadım şimdiye kadar, fırsat bulamadım aslında. Ben referans, niyet mektuplarından halleder miyim veya sosyal gönüllülük projelerini alabilir miyim bu son dönem (12.sınıf)? Uzun oldu, yardımcı olur musunuz? Buraya kadar bile okumuşsanız çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam zor bu işler kabul alırsınız bu sefer burs çıkmaz tonla para gider vs. Youtube da bu tarz içerik çeken kanallar var onları izlemenizi öneririm. Şahsen kendim burada üniversite okuyup dil okulu vasıtası ile veya kendimi geliştirip çıkmayı düşünüyorum.

İngilizceni su gibi yap, sınavlara çalış, reklamcılık gibi bir bölüme gir. Orayı yüksek derecede güzel bir üniversite de yap. 24-25 yaşına gelmiş olacaksın zaten, 1-2 yıl çalış yurt dışından teklif gelecek.

Hocam zor bu işler kabul alırsınız bu sefer burs çıkmaz tonla para gider vs. YouTube'da bu tarz içerik çeken kanallar var onları izlemenizi öneririm. Şahsen kendim burada üniversite okuyup dil okulu vasıtası ile veya kendimi geliştirip çıkmayı düşünüyorum.

Haklısınız zor ve pahalı bu yüzden dil okukuyla gidip kendimi kanıtlayabilir miyim?

İngilizceni su gibi yap, sınavlara çalış, reklamcılık gibi bir bölüme gir. Orayı yüksek derecede güzel bir üniversite de yap. 24-25 yaşına gelmiş olacaksın zaten, 1-2 yıl çalış yurt dışından teklif gelecek.
Üniversiteyi okursam çok uzun bir yol olur açıkcası heba ederim diye düşünüyorum..

Merhaba, ben 17 yaşındayım vebilirsiniz birçok kişi gibi ülkeden kaçmaya çalışan bir gencim. İngiltere'de "Computer science" okumak istiyorum (kısmetse artık) 12.sınıfa geçtim ve dil öğreniyorum, yani A1-A2 derece pes etmeden ilerlemeye çalışıyorum. Normalde dil okuluna gidip 2 ay öğrenim görüp/illegal çalışıp oraya yerleşmeye çalışacaktım. Bu yol üniversite lisans/yükseklisans yerine daha uygun ama pek olası değil, çalışıp ücretleri karşılamak vs. her neyse. Bana ne önerirsiniz? Ben şu an İngilizce öğreniyorum. Geç kalmış mıyımdır ve harbiden çok pahalı bir ülke, burs alma imkanım var mıdır? Hiçbir etkinliğe katılmadım şimdiye kadar, fırsat bulamadım aslında. Ben referans, niyet mektuplarından halleder miyim veya sosyal gönüllülük projelerini alabilir miyim bu son dönem (12.sınıf)? Uzun oldu, yardımcı olur musunuz? Buraya kadar bile okumuşsanız çok teşekkür ederim.

AP ve IB gibi yurt dışına gitmenizi kolaylaştıran sistemler var fakat bu sistem için hem aileniz düşünüyor olması ve ailenizin zengin olması lazım. Öyle kafanıza göre tak diye yurt dışına gidemezsiniz. 9-10. sınıf olsanız belki ihtimal vardı fakat artık ihtimaliniz çok yüksek değil. Bence YKS kasın ve iyi bir üniversiteye gidip oradan yurt dışına gitmeye çalışın.

AP ve ıb gibi yurt dışına gitmenizi kolaylaştıran sistemler var fakat bu sistem için hem aileniz düşünüyor olması ve ailenizin zengin olması lazım. Öyle kafanıza göre tak diye yurt dışına gidemezsiniz. 9-10. sınıf olsanız belki ihtimal vardı fakat artık ihtimaliniz çok yüksek değil. Bence YKS kasın ve iyi bir üniversiteye gidip oradan yurt dışına gitmeye çalışın.

Anldm sağ olun ben TR de üniversite okumak istemiyorum peki bakalım hayırlısının iyisiyle.

Geri
Yukarı