Inhouse-homeoffice iş ilanları için site önerisi

ohbabyitsmelody

Femtopat
Daha fazla  
Yaklaşık 5 yıldır Armut.com sayesinde mesleğimi icra edebiliyorum. 10 yıldır reklamcıyım ve yaklaşık 6 senedir evden çalışıyorum. Panik atak sebebiyle o yoğun reklam ajansı dünyasına dönemiyorum. Markaların in-house sosyal medya uzmanı ve metin yazarı olarak çalışmak benim için daha iyi oluyor. Ayda birkaç gün ofise gitmek veya sürekli online toplantılarla irtibatta olmak verimli bir süreç sağlıyor.

Fakat Armut.com hizmet verenler için artık bir tür akbabaya dönüştü. Öğretmenlikle ilgili ilanlarımı 10 liraya verip onlarca öğrenciyle çalışırken, sosyal medya uzmanlığı kategorisindeki ilanlara hep 80-90-100 küsur lira ödüyorum. Hakkını yemeyeyim, son 4 senede 3 markamı Armut sayesinde buldum.

Armut.com her ne kadar çok teklif başı hizmetveren ödemesi alsa da hep helal etmişimdir. Sayesinde ortalama 1 yıl çalıştığım markalarım oluyor. Fakat şu an acil iş arıyorum ve her ilana 100 lira verecek bütçem yok, açıkçası krizli bir durum.

Bionluk çok öneriliyor ama bir türlü ısınamadım ve anlayamadım. Freelancer olarak konumlanamıyorum; bir markaya bağlı, in-house ve uzun dönem çalışabiliyorum. Bu bakımdan bana uygun değil sanırım.

Bu tarz Armut gibi başka nerelere bakabilirim? Burada iş ilanları bölümü var mı? R10 diye bir yer önerdiler.

Bizim sektörün Bigumigu, MediaCat gibi iş ilanı siteleri var ama mazallah, yazarken bile çarpıntım tutacak neredeyse. Efendim, buralar Beşiktaş, Cihangir, Suadiye bebesi ajanslardır. Yerleri hep oradadır. Bir kısmı da Maslak, Levent. Her ne kadar ben de Kadıköy’de otursam da demek istediğim, ajansın “cool” takılma mıntıkaları buralar. En yaratıcı iş ilanı flyer ve metinleri buradadır. Tam zamanlı çalışan isterler, çalışanı sömürürler. Beyaz Türk olarak en farklı ve en mükemmel olduklarını düşünürler. Ülkenin en iyi markaları veya orta ölçekli birçok markayla çalışırlar. İçerisi deli gibi mutsuzdur ama Happy Hour’da patronla beraber bira tokuştururlar, pazartesi birbirlerinin arkasından söverler. Mesai 24 saattir ve mobingle doludur.

O sebeple, bu tarz ajanslarla ve büyük markalarla çalışmış biri olarak 27 yaşımda emekliye ayrılmıştım. Bana tek marka olsun, ajans olmasın. Markamla cici cici in-house çalışayım.

Bu konuda bilgisi veya önerisi olan var mı?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı