İnönü Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği nasıldır?

Katılım
28 Nisan 2020
Mesajlar
15.953
Makaleler
17
Çözümler
671
Yer
Malatya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5-12400F, RTX 3070
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi
Evet, hem kendi şehrimde olması hem de puanımın yetmesi durumu olduğu için bu üniversiteyi tercih etmeyi planlıyorum. Bu üniversiteyi daha geçen gün gidip gezdim ve alan olarak kesinlikle gidilebilir hatta gidilmesi gereken bir alan. Peki bu üniversitede ilk yıl ve sonrasında hangi diller öğretiliyor? Ya da eğitim düzeyi ve öğrenci çevresi nasıl? Bu konuda bilgi sahibi olan varsa, özellikle de bizzat okumuş biri varsa kendi görüşlerini belirtirse sevinirim.
 
Üniversite diploması sana sadece bir anahtar verir. O anahtarla iş hayatının kapılarını rahat bir şekilde aralarsın. Sana tavsiyem 4-5 sene okuyacaksın üniversite eğitimiyle kalma ilk seneden itibaren ne kadar sertifika varsa topla freelance iş bul. Üni bittikten sonra çok rahat iş bulursun. Eğitim seviyesini bilmediğim için yorum yapamıyorum. Yukarda bahsettiklerim benim yapmadığım, ceremesini çektiğim şeyler. Tecrübemi aktarmak istedim.
 
Üniversite diploması sana sadece bir anahtar verir. O anahtarla iş hayatının kapılarını rahat bir şekilde aralarsın. Sana tavsiyem 4-5 sene okuyacaksın üniversite eğitimiyle kalma ilk seneden itibaren ne kadar sertifika varsa topla freelance iş bul. Üniversite bittikten sonra çok rahat iş bulursun. Eğitim seviyesini bilmediğim için yorum yapamıyorum. Yukarıda bahsettiklerim benim yapmadığım, ceremesini çektiğim şeyler. Tecrübemi aktarmak istedim.

Öncelikle tavsiyeniz için teşekkürler. Elimden geldiğince kendimi geliştirmeye çalışmam burada yetkili olmamdan bellidir zaten. 😅 Yine de hangi dili öğretiyorlarsa ona ön hazırlık yapmayı istememden ötürü bu konuyu açtım. Ek olarak hocaları iyi diyorlar fakat bir de buradan fikir almak istedim diyebilirim.


Buradan geçen sene verilen dersleri görebilirsin. Dillerle ilgili olan sorunu cevaplayacaktır.

Evet ama direkt olarak hangi dil olduğu yazmıyor. Python mı yoksa C# mı? Hiçbir fikrim yok.
 
Benim sıralamam da yetiyor tam da böyle bir konu açacaktım :)
Atatürk üniversitesine baktın mı hiç? Onu da öneriyorlar. İklimi sert ama.

Öncelikle tavsiyeniz için teşekkürler. Elimden geldiğince kendimi geliştirmeye çalışmam burada yetkili olmamdan bellidir zaten 😅 yine de hangi dili öğretiyorlarsa ona ön hazırlık yapmayı istememden ötürü bu konuyu açtım. Ek olarak hocaları iyi diyorlar fakat bir de buradan fikir almak istedim diyebilirim.

Evet ama direkt olarak hangi dil olduğu yazmıyor. Python mı yoksa C# mı? Hiçbir fikrim yok.

Sanırım okul Java'cı bir yerde okumuştum.
Enes3078
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de üzüldüm başta belki kendimiz öğreniriz ne yapalım? Bir an önce gidelim 2020-2021 mezunları bu sene yığılmış.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de üzüldüm başta belki kendimiz öğreniriz ne yapalım? Bir an önce gidelim 2020-2021 mezunları bu sene yığılmış.

Bakalım ama ben öyle olacağını pek sanmam. Öğrenirseniz konuya yazarsanız sevinirim. Belki üniversitede beni de görebilirsiniz 🙃
 
@Enes3078
Tercih nereleri yaptınız?

1 ve 2. sıraya İnönü Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği yazdım. 2. kısma İÖ olarak yazdım tabii. 3 ve 4. sıraya da Fırat Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği yazdım. 4. sıradaki de İÖ olarak yazıldı. Bakalım, şu aralar her şey sonuçlanacak ve epey heyecanlıyım :)
 

Geri
Yukarı