Inprocomm adlı cihaz nedir?

Katılım
6 Ocak 2019
Mesajlar
7.503
Makaleler
3
Çözümler
414
Yer
Ankara 💻
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 15-FA0007NT = CPU: i5 12500H GPU: 3050 Ti 4GB VRAM, SSD: 512GB PCIe 4.0, RAM: 2x8GB DDR4 3200MHz OS: Windows 11 Pro

Macbook Air M1 = CPU + GPU: Apple M1, SSD: 256GB, RAM: 8GB
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Joker
Keenetic uygulamasından aktif cihazlara baktığımda sürekli bu cihazı görüyorum engelliyorum, farklı IP ile yeniden geliyor. Şifreyi verdiğimiz komşu var fakat bu kadar cihazı olamaz, herhalde 8-9 tane engelledim. Nedir bu cihaz?
 
Bu: (Bu yazmak yetmiyormuş.)
Ekran görüntüsü_2022-05-30_22-05-07.png


Yazıdan anlaşıldığı üzere ağ cihazı.
 
Bun veriye bende ulaşadım fakat bu cihazdan 8 tane bağlanıyor üst komşumuz yaşlı bir kadın bir de eşi 2 telefon var başla bir şey yok. Aynı cihaz adı ile fakat 8 farklı IP bu nasıl olabiliyor bunu soruyorum .Google yazmak marifet mi hocam bir de yazmak yeterli diye övünüyorsunuz!
 
Bun veriye bende ulaşadım fakat bu cihazdan 8 tane bağlanıyor üst komşumuz yaşlı bir kadın bir de eşi 2 telefon var başla bir şey yok. Aynı cihaz adı ile fakat 8 farklı IP bu nasıl olabiliyor bunu soruyorum. Google yazmak marifet mi hocam bir de yazmak yeterli diye övünüyorsunuz!

İstesem direk Wikipedia linkini verebilirdim bu sefer daha az Google'a yazmışım gibi görünebilirdi. Siz bize sadece inprocomm demişsiniz başka bir şey vermemişsiniz.

Sizde Google'a yazsaydınız sizde bulabilirdiniz.
 
Merhaba,

Modem üzerinde IP adresi blocklamak maalesef herhangi bir işe yaramıyor. Mac filter yapmanı tavsiye ederim. Bir cihazın layer 2 bir konuşma yapması için bir MAC adresi ihtiyacı vardır. MAC adresi de nıc (Ethernet kartı ) denilen bir cihaz üzierindeki bilmem kaç bitlik bir değerdir. Cihaz Apple olsa dahi Ethernet kartını başka bir üreticiden alıyor ise Ethernet üreticisinin adını görmen çok normal. Mac adresinin 6 hanesi üreticinin bir kısaltması olmakta. Tahminimce eski veya Çin malı bir cihaz :D

Mac filter yap kafan rahat olsun kısaca yukarıda biraz yağla bağla donattım cümleleri :d

Network eng. Mr muro saygılarımla.
 
Teşekkürler ederim benim de düşüncem o yönde.
 
Keenetic uygulamasından aktif cihazlara baktığımda sürekli bu cihazı görüyorum engelliyorum, farklı IP ile yeniden geliyor. Şifreyi verdiğimiz komşu var fakat bu kadar cihazı olamaz, herhalde 8-9 tane engelledim. Nedir bu cihaz?

Bende 1 haftadır geliyor du önemsemedim TP-Link deco var uygulamaya sürekli bildirim geliyor. İnpro comm ağınıza katıldı diye hepsi de farklı Mac adresinden hepsini engelledim. Önceden TP-Link deco bağlı cihazlara kendi ismini veriyor du mesela benim telefon resmi Note9 Pro öteki telefon Samsung Galaxy, bilgisayarlar kendi adıyla görünüyor du şimdi hiçbirinin adı yok. Şu an benim telefon Android 4 olarak görünüyor. Çözüm bulan var mıdır?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı