İnsan büyüdüğü zaman oyun oynama isteği kaybolur mu?

Bence büyüdükçe oyun oynama yerine başka aktiviteler insanın dikkatini çeker. Heleki iş hayatı işin içine girerse zaman kalmıyacağını düşünüyorum. Bu biraz da kişiliğe bağlı.
 
Evet dersek oyun işi, çocuk işi demiş oluruz ama aynı mantıkla film, dizi, kitap, bisiklet vs. hepsinin çocuk işi olması gerekirdi. Kısacası hayır; oyun oynama isteğin azalmaz, genel olarak hobilere veya hayata olan ilgin azalır aslında. Daha fazla sorumluluk, daha fazla dert vs.
 
Lisedeyken, üniversitedeyken ne oynarsam oynayayım keyif alırdım, lise zamanlarında tek oturuşta 12 saat FIFA 11 oynardım ama şimdi FIFA 23 açıyorum ( Daha eski sürümler dahil ) 2-3 maç anca atabiliyorum. Her oyun aynı şekilde max yarım saat katlanabiliyorum oynamak istememe rağmen ama keyif alamıyorum. Bence yaş ve yaş ile gelen önceliklerin değişmesi ile alakalı.
 
39 yaşındayım hala oynuyorum ama istek değilde single oynarken eskisi kadar içine çekmiyor kaptıramıyorum kendimi. Ya yeni oyunların bu kadar grafiğe rağmen atmosferi yaratmada sıkıntıları var ya da yaşla ilgili benden kaynaklı. Ayrıca geçmişte 20lerimin başında sevdiğim bir oyuna otururken ve oynarken ki duyduğum öfori ve zevkide alamıyorum. Half life'ı, Half Life 2'yi, Stalker serisini, F.E.A.R'ı oynarken. Bu eski oyunları yeniden oynadığımda da eskisi gibi değil... Aslında Bir miktar kokain çekip öyle denemek lazım. :p Ama o zamanda herşey zaten daha zevkli olacak. Hem o kadar zenginde değilim. Neyse ışıkları loş yapıp, kulaklık takıp atmosferi doğal yollardan güçlendirmeye devam :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı