İnsan her gördüğünü bilir

Bu konu ve attığınız diğer konuyu da okudum. Ne bir kaynak, ne de bir bilimsel veri sunmamışsınız.. Bilim adamlarının illüzyon oluşturup tüm insanoğlunu yanılttığına dair aksi bir kanıt da sunmamışsınız ayrıca. Kafanızın gelişmesi için diye attığınız yazı tamamen saçmalıklardan ibaret. Evet insanoğlunun ve beynin sınırları hala aktif olarak bilinmiyor. Bunun için çalışmalar hala sürüyor ve sürecek de. Özellikle beynin yapısını çözmek çok ama çok zor. Kalkıp birkaç film izleyip ve belki makale okuyup bunları söyleyecek yetkinlikte olduğunuzu düşünmüyorum. Ha söylüyorsanız da kaynak belirtin, veri sunun bize ki inanalım ya da tartışalım. Böyle bir konu açıyorsanız da subjektif bilgiler verdiğinizi belirtin bari.

Ek olarak mutluluk kısmına katılıyorum. İnsan ne kadar mutlu ise o kadar verimli olacaktır bence de. Fakat aynı mutluluk gibi korku, endişe, acı ve travma gibi duygular da insanda bir çeşit verimlilik ya da olumlu düşünceler de yaratabilir. Kötü duygulardan ders çıkarma gibi düşünebiliriz. 100 deney yapıp 99'unun başarısız olması ama 100.'nün başarılı olması gibi düşünebiliriz. Tek başına mutluluk ile sınırlamak yanlış.

Not: Düşünce olduğunu belirtmişsiniz, farketmemişim.

Doğru hocam. PC düzelsin sırf senin argumanini güçlendirecek, benimkiyle birleşecek tezler yazacağım. Şu anlık konuya da bakıp anlayacağın üzere detaya giremedim. Hobi gibi.
Hocam, Türk toplumundaki erkek ve kadın ilişkisine dair bir konu da bekliyorum sizden. 😂

Kaynak değiş tokuşu veya neslin devamı için kadının vücudunu, erkeğin ise maddi gücünü veya vücudunu sergilemek için davranış ve kıyafetini kılığına uydurması gibi durumlar örnek konu oluşturabilir. :)
Mutluluk hormonunun karekteri vardır. Tetikleyici mutluluk hormonu ve saf veya karekteri değişik hormonlar ayrıdır.
Hormonlardan konuşuyoruz, odağımız ise mutluluk hormono olabilir ama bu hormonun beyin gelişimi ve bilgi kapasitesini arttırdığından emin değilim hocam.
Destekleyici bir araştırma var mı?

Bu konu ve attığınız diğer konuyu da okudum. Ne bir kaynak, ne de bir bilimsel veri sunmamışsınız.. Bilim adamlarının illüzyon oluşturup tüm insanoğlunu yanılttığına dair aksi bir kanıt da sunmamışsınız ayrıca. Kafanızın gelişmesi için diye attığınız yazı tamamen saçmalıklardan ibaret. Evet insanoğlunun ve beynin sınırları hala aktif olarak bilinmiyor. Bunun için çalışmalar hala sürüyor ve sürecek de. Özellikle beynin yapısını çözmek çok ama çok zor. Kalkıp birkaç film izleyip ve belki makale okuyup bunları söyleyecek yetkinlikte olduğunuzu düşünmüyorum. Ha söylüyorsanız da kaynak belirtin, veri sunun bize ki inanalım ya da tartışalım. Böyle bir konu açıyorsanız da subjektif bilgiler verdiğinizi belirtin bari.

Ek olarak mutluluk kısmına katılıyorum. İnsan ne kadar mutlu ise o kadar verimli olacaktır bence de. Fakat aynı mutluluk gibi korku, endişe, acı ve travma gibi duygular da insanda bir çeşit verimlilik ya da olumlu düşünceler de yaratabilir. Kötü duygulardan ders çıkarma gibi düşünebiliriz. 100 deney yapıp 99'unun başarısız olması ama 100.'nün başarılı olması gibi düşünebiliriz. Tek başına mutluluk ile sınırlamak yanlış.

Not: Düşünce olduğunu belirtmişsiniz, farketmemişim.
Deneme yanılma hocam. Felsefe bölümü.
Hocam, Türk toplumundaki erkek ve kadın ilişkisine dair bir konu da bekliyorum sizden. 😂

Kaynak değiş tokuşu veya neslin devamı için kadının vücudunu, erkeğin ise maddi gücünü veya vücudunu sergilemek için davranış ve kıyafetini kılığına uydurması gibi durumlar örnek konu oluşturabilir. :)

Hormonlardan konuşuyoruz, odağımız ise mutluluk hormono olabilir ama bu hormonun beyin gelişimi ve bilgi kapasitesini arttırdığından emin değilim hocam.
Onu da yaparız hocam. :) Şimdi hormonlar, duygular vs. hiç açmaya gerek yok. Aroma düşün, her aroma farklı duygu uyandırıyor. Aşk aroması hüzünlü ve mutluluk verici. Anksiyete hem mutluluk hormonu, hem de mutsuzluk. Yani duygudur.. Mantığı sen kur hocam. :D

Mutluluk hormonun içine kaygı, heyecan, endişe serp. Aşk koy içine. Biraz da GTA 5 al sana stabil uçan kafa. Her şey duygusaldır. Tetikleyici duygu salınımı yapacak tek şey kafein. Gelistir onu, al sana terminator.

Son düzenleme:
Onu da yaparız hocam. :) Şimdi hormonlar, duygular vs. hiç açmaya gerek yok. Aroma düşün, her aroma farklı duygu uyandırıyor. Aşk aroması hüzünlü ve mutluluk verici. Anksiyete bir mutluluk hormonu, yani duygudur.. Mantığı sen kur hocam. :D
Kadının azdırıcısı da para olsa gerek. 😂

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Araya jargon karistiran dayilarin kahve muhabbeti gibi olmus.
Ben hayati boyunca gordugu seyi bilmeden olen milyonlarca insan olduguna eminim oysa ki.

Konuyu 100 defa okurum, her defasında farklı anlam çıkarırım.

Bazen defalarca okumak gerekir. Bizimki de kitap. Dayı jargonu da neymiş?

Güleceğim bu tavırlara artık. Seciciyim..

Bunu buldum hocam.

Son düzenleme:
Kısaca saatin çarkları gibi birbiri ile bağlantılı diyor bu yazı.
Motor ateşleyicisi. Mesela bizim hissettiğimiz mutluluk hormonundan ziyade, hücrelerin de yaşam savaşı vardır. Onlar da hisseder, mutlu olur, huzursuz olur. Onlar ve sen mutlu olursan, daha iyi performans gösterirsin. Doğru.

@Elementor haklısınız hocam. Şu sıralar yoğun stres altında olduğum için fark edebileceğim sorunlar yaşıyorum; ani sinirlenmeler, odak kaybı kısaca verimsiz bir gün oluyor. Stresin bu kadar yoğun olmadığı zamanlarda ise spor salonu ile meşguldüm. O vakitlerde kafamdaki hafifliğin beni iyi etkilediğini hissediyordum; düşüncelerim yoğun değildi, mutluydum, odağım yüksekti, daha kolay öğrenebiliyordum gibi.

@Elementor haklısınız hocam. Şu sıralar yoğun stres altında olduğum için fark edebileceğim sorunlar yaşıyorum; ani sinirlenmeler, odak kaybı kısaca verimsiz bir gün oluyor. Stresin bu kadar yoğun olmadığı zamanlarda ise spor salonu ile meşguldüm. O vakitlerde kafamdaki hafifliğin beni iyi etkilediğini hissediyordum; düşüncelerim yoğun değildi, mutluydum, odağım yüksekti, daha kolay öğrenebiliyordum gibi.
Hocam kafein bende anksiyeteyi tetiklemek yerine götürüyor. Düzenli ve kontrollü içersen adrenalin gibi bir şey salgılatıyor ve heyecan yapıyor. Öğrenmeyi ve verimi artırıyor. Denemelisiniz. Granür kahve kullanıyorum.

Daha doğrusu yaşattığı anksiyeteyi seviyorum ve anksiyete bana mutluluk oluyor..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı