delininyıldızı
Hectopat
Bu konu ve attığınız diğer konuyu da okudum. Ne bir kaynak, ne de bir bilimsel veri sunmamışsınız.. Bilim adamlarının illüzyon oluşturup tüm insanoğlunu yanılttığına dair aksi bir kanıt da sunmamışsınız ayrıca. Kafanızın gelişmesi için diye attığınız yazı tamamen saçmalıklardan ibaret. Evet insanoğlunun ve beynin sınırları hala aktif olarak bilinmiyor. Bunun için çalışmalar hala sürüyor ve sürecek de. Özellikle beynin yapısını çözmek çok ama çok zor. Kalkıp birkaç film izleyip ve belki makale okuyup bunları söyleyecek yetkinlikte olduğunuzu düşünmüyorum. Ha söylüyorsanız da kaynak belirtin, veri sunun bize ki inanalım ya da tartışalım. Böyle bir konu açıyorsanız da subjektif bilgiler verdiğinizi belirtin bari.
Ek olarak mutluluk kısmına katılıyorum. İnsan ne kadar mutlu ise o kadar verimli olacaktır bence de. Fakat aynı mutluluk gibi korku, endişe, acı ve travma gibi duygular da insanda bir çeşit verimlilik ya da olumlu düşünceler de yaratabilir. Kötü duygulardan ders çıkarma gibi düşünebiliriz. 100 deney yapıp 99'unun başarısız olması ama 100.'nün başarılı olması gibi düşünebiliriz. Tek başına mutluluk ile sınırlamak yanlış.
Not: Düşünce olduğunu belirtmişsiniz, farketmemişim.
Ek olarak mutluluk kısmına katılıyorum. İnsan ne kadar mutlu ise o kadar verimli olacaktır bence de. Fakat aynı mutluluk gibi korku, endişe, acı ve travma gibi duygular da insanda bir çeşit verimlilik ya da olumlu düşünceler de yaratabilir. Kötü duygulardan ders çıkarma gibi düşünebiliriz. 100 deney yapıp 99'unun başarısız olması ama 100.'nün başarılı olması gibi düşünebiliriz. Tek başına mutluluk ile sınırlamak yanlış.
Not: Düşünce olduğunu belirtmişsiniz, farketmemişim.