Insan toplumunun sahibi: Kadinlar

Toplumda, ahlakı hayatına sadece cinsellikle entegre etmiş, beraber olduğu kadının özgür iradesine kilit atıp, kendisine ait "mal" olarak görmüş zihniyet çok fazla. İşin üzücü tarafı, bazı kadınların "kadın ait olmak zorundadır, erkek sahiplenir" argümanları ile bile bile kendi özgürlüklerini bir erkeğin eline vermesidir.
 
Bu arada yüzyıllarca ataerkil sistem erkekleri yontmuş durumda. Erkekler yıllarca kullanıldı. Gerek savaşlarda gerek ağır işlerde gerekse mücadelelerde hep erkekler boy gösterdi. Eşitlik algısı daha yeni yeni oturmaya başladığı için bunları görmüyoruz ancak eskiden eşitlik algısının ''e'' si yoktu. Savaşlarda erkeklerin ve hayvanların sayımı yapılıyordu, erkekler hayvan yerine koyuluyordu. Erkekler de kadınlar da bu eşitsizlikleri yaşadı. Bu yüzden sadece kadınların ön planda tutulmasına karşıyım.
Erkekleri hayvan yerine koyan da yine erkeklerdi ama. Erkekleri kullanan da yine erkekler.
 
Erkekleri hayvan yerine koyan da yine erkeklerdi ama. Erkekleri kullanan da yine erkekler.
Doğrudur, ancak ne erkekler erkekleri ne kadınlar erkekleri düşünür. Eğer kadınlar erkekleri düşünseydi feminizm ideolojisi yerine toplumsal cinsiyet eşitliği ideolojisi doğardı. Kadınlar kendi hemcinslerini düşünüyor, erkekler her iki cinsiyeti de düşünmüyor.
 

Geri
Yukarı