İnsanın öleceğini bilerek yaşaması

Evrimin doğruluğunu veya öteki dünyanın yokluğunu kanıtlar mısın? Çok merak ettim nasıl yapacaksın.

Forumdakiler kendi inancını veya görüşünü başkasına kabul ettirme derdinde olduğu sürece bu tarz konular eninde sonunda kilitlenmiş olacak.

Bu forum beni hiç şaşırtmıyor. Inançla ilgili olan mesajlar bir halt bildiğini ve inançsızlığı havalı sanan bebeler tarafından emoji bombardımanına tutuluyor, inançsızlığı savunan yorumlar aksine beğeniliyor.

Kitaplara multaka göz atacağım, teşekkürler. Yalnız benim yazım şeklimden dolayı insanlar depresyonda olduğumu ve hayatı falan sorguladığım düşüncesine kapılmış. 23 yaşındayım ve bu konuda anlatılanları 13-14 yaşımdan beri düşünmekteydim ve 19-20 yaşında bu konuyu tamamen kapatarak ilgi alanımdan çıkardım. Bu konuyu da bu tarz bir düşünceler içerisinde olanlar ve tecrübe edinmiş insanların yorumlarını merak ettiğim için açmıştım..

Elbette, seni anlıyorum, depresyonda olduğunu varsayarak öyle dememiştim. Ben de benzer muameleye maruz kalmıştım çünkü. Hoş olmayabiliyor.

Bir gün zaten öleceğiz, insan bunun hissiyle yaşayabiliyor fakat ne zaman öleceğimizi bilseydik gerçekten korkutucu olurdu. Düşünsenize, bir iş yapıyorsunuz fakat bunu yarın ya da başka bir gün öleceğinizin hissiyle yapıyorsunuz, gerçekten korkutucu olurdu.

Yaşama istenci hocam. Yaşamakdan vazgeçemezsiniz. Doğanızdan vazgeçemezsiniz.

Eğer edepli, ahlaklı, görgülü, saygılı, sevgili kısacası iyi bir insansanız ölüm bir sorun değildir. Çünkü bol sevap işleyen biri olduğunuz için ahirette büyük ihtimalle cennete gideceğinizi bilirsiniz. Bu yüzden kafanız rahat olur.

(Not: İslamiyet'te ahiret inancı olduğu için bu dediklerim İslam'a inanan kişiler içindir.)

Elbette, seni anlıyorum, depresyonda olduğunu varsayarak öyle dememiştim. Ben de benzer muameleye maruz kalmıştım çünkü. Hoş olmayabiliyor.
Yukarıda bir takım hayat dersleri verilmiş bana ama pek umursamadım. Yalnızca bu konu üzerinde insanların ne düşündüğünü merak etmiştim, millet beni intihar eşiğinde olan, hayatı sorgulayarak kafayı kırmış biri falan zannetmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…