İnsanlar Atatürk'ü neden sevmiyorlar?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İllaki bir sebepleri vardır ben seviyorum ama birkaç olay duymuştum şu an tam hatırlamıyorum sanırım o yüzden sevmeyenler var.
Bazı Müslümanlar halifeliği kaldırdığı için sevmiyor bildiğim kadarıyla. Ancak Atatürk'ün halifeliği kaldırmasının aslında, Halifeliğin amacından sapmış bir hareket olduğu ve vatan hainliğine döndüğünün farkında değiller.
 
Bazı Müslüman'lar halifeliği kaldırdığı için sevmiyor bildiğim kadarıyla. Ancak Atatürk'ün halifeliği kaldırmasının aslında, Halifeliğin amacından sapmış bir hareket olduğu ve Vatan hainliğine döndüğünün farkında değiller.

Yok ben o olaydan bahsetmiyorum bir kitapta okumuştum ne kadar doğru bilmiyorum hatırlarsam yazarım.
 
Yani sevmemek için bir neden yok. İnsanlar neden bu kadar şey söyleyip hala düşman oluyor bilmiyorum ama milyonlarca lira serveti olmayan, şirketleri olmayan, tüm parasını vatanına yatıran 37 yılını cephede geçiren bu kahraman neden sevilmiyor?

Alkol içtiği için genel olarak. Ve kadınlara özgürlük hakkı verip laikliği getirdiği için.

Yani devletin başına geçip kafalarına sarık geçiremedikleri için.

Alkol meselesi ve "gökten indiği sanılan kitaplar" sözü ne yazık ki gerçek ancak bir Müslüman olarak Atatürk'ü seviyor ve sayıyorum.

Ayrıca halifelik ve şeriatı kaldırdı diye.
(Şeriat adaletli ve düzgün biri tarafından yönetilmedikçe inanılmaz sorunlu bir yönetim şekli, osmanlının son zamanları buna örnek, o zamanki padişahlar yönetemedi şeriatı.)
 
Bizim ülkenin toplumu nankör olduğu için o adam hepimizin yaşaması vatanımızın yaşaması için canını feda etmesi için hazır olan ana küfür hakaret ediyorlar ülkemizin insanı harbiden saygısız.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı