İnsanlar Atatürk'ü neden sevmiyorlar?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eğitimsizlik. Başka açıklamasının olduğunu sanmıyorum. Hepsinin ağzında yok hilafet neden kaldırıldı yok ezan Türkçe yok adaları verdik. Tarihi azıcık bilen insan evladı bunların cevabını bilir. Sevmemesindeki etkenlerden biri de Atatürk'ten sonra gelen yöneticilerin onun adıyla işler yapması da var. Ama okusalar anlayacaklar. Sanki padişah sarayda keyif yapıyordu adam geldi kalk ben hilafeti kaldıracağım dedi? Savaşta yenildiğimizi anlayamıyorlar. Elimizden gidenleri büyük çabayla önderliğinde aldık. Atatürk'ü sevmeyen Vatan'ını sevmiyordur.
 
- Kanlarında bozukluk olduğu için,
- Aslında vatan haini oldukları için,
- İstedikleri gibi dogmatik ve zorlamaya dayalı yapıya sahip bir DİNCİ, sosyolojik düzende yaşayamadıkları için (Bunların dedeleri şu an torunlarında da olduğu gibi az karın ağrısı çekmedi),
- Sevseler de sevmeseler de yerleşik üniter bir sistem üzerinde belli anayasayal sisteme dayalı, LAİK ve demokratik ilke ve esaslara sahip olan adına bir DEVLET dediğimiz, kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk tarafından da ulusal anlamda temel bir resmi kimlik kazandırılmış bir Türkiye var ve var olmaya da devam edecektir.

Tabii şu anki bazı hükümet kanadında görev alan bazı şahsiyetler bu vatanın temellerini bu şekilde mükemmelle yakın bir düzeyde inşa etmiş Atatürk'e ve silah arkadaşlarına ne kadar sahip çıkıyor, orasını da en basitinden geçen aylarda bir camii imamının yaptığı hakaretvari açıklamalarının herhangi bir işleme tabii tutulmadığından da anlayabiliyoruz. Onlar için zaten sadece resmiyette Ulu Önder Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk var, bunu anlayabilmek için de ayrı bir zeka pıhtısına da gerek yok.
 
Bana kalırsa Rakıdan falan değil. İlahlaştıracak kadar büyütülüyor ve övülüyor. En büyük tepkilerden biriside koca Vatan'ı tek kişi mi kurtardı tepkisi vardı. Onca şehit ne yaptılar. Onlar neden bu kadar konuşulmuyor. Ne adları var ne bir hikayeleri... Hiçbir şey konuşulmuyor. Şeklinde özetleyebiliriz.
 
Ben önceden seviyordum ama soğudum şimdi de seviyordum ama eskisi gibi değil.

Din üzerine eleştirilerinden ötürü.

Bir dini sepetledi bir din getirdi. Kemalizm, Marksizim gibi bir dindir.

Alkol içtiği için genel olarak. Ve kadınlara özgürlük hakkı verip laikliği getirdiği için.

Yani devletin başına geçip kafalarına sarık geçiremedikleri için.

Alkol meselesi ve "gökten indiği sanılan kitaplar" sözü ne yazık ki gerçek ancak bir Müslüman olarak Atatürk'ü seviyor ve sayıyorum.

Ayrıca halifelik ve şeriatı kaldırdı diye.
(Şeriat adaletli ve düzgün biri tarafından yönetilmedikçe inanılmaz sorunlu bir yönetim şekli, osmanlının son zamanları buna örnek, o zamanki padişahlar yönetemedi şeriatı.)

Hahaha, zorba diye osmanoğullarını suçlayanlar millete zorla şapka, kıyafet dayatıyor sanane kim ne isterse giyer. Senin işin ne yanındaki devletlerle iyi geçinmek, yanında bir işe yaramayan adamları tasfiye etmen inönü, Recep peker gibi. Arap masalları ile kemalizm masaları arasında bir fark yok ikisi de insanların hayatına müdahale eden, totaliter bir idaredir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tanrıya düşman olan var, bir beşeri sevmemek için milyonlarca neden olabilir ve bu sizi bağlamaz.
Sırf kaos çıkarmak için başlık açılıyor.

Benim de anlamadığım şey şu, Atatürk'ü sevenler neden sevmeyenleri ikna etmeye çalışıyorlar?
Tıpkı teist olanların, ateistleri ikna etmeye çalışması gibi. Garip.
 
Yani sevmemek için bir neden yok. İnsanlar neden bu kadar şey söyleyip hala düşman oluyor bilmiyorum ama milyonlarca lira serveti olmayan, şirketleri olmayan, tüm parasını vatanına yatıran 37 yılını cephede geçiren bu kahraman neden sevilmiyor?

Bir psikoloji var. Toplumdaki bilgileri yalanlamak, haksız çıkarmaya çalışmak...

Neden bilmiyorum ama çok gereksiz yerlere bunu yapanlar var. Herkes seviyor.

"Bir çeşitlilik yapayımda Atatürk Hater'ı olayım." çok salakça bir şey olduğunu düşünüyorum.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı