İnsanlar Atatürk'ü neden sevmiyorlar?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Söylediğinize benzer hadiseler çok yaşadım ancak aklı, fikri ve vicdanı hür bir insan ile oturup bazı çıkarılan kanunları ve yapılanları eleştirdiğim zaman, hiç olumsuz dönüş almıyorum(yani bana Atatürk düşmanısın vesaire demiyorlar ki değilim zaten). Çünkü karşımdaki insanlar benim bu eleştiriyi yaparken, Atatürk'e hakaret etmeyeceğimi biliyorlar. Doğuştan beri kin ve ayrımcılık ile yetiştirilen insanlardan anlayışlı veya irdeleyici cümleler beklememek gerek. Ben artık kendi hallerine bırakıyorum.
Eleştirilen kanunları o dönemin şartlarına göre yargılamak gerek. Ne yazık ki eleştirken bir yerinden sallamayan biriyle hiç karşılaşmadım. Bende dönemin şartlarını düşündüğümde eleştirilecek pek bir şey bulamadım. Eğer bir fikriniz varsa paylaşabilirsiniz.
 
Eleştirilen kanunları o dönemin şartlarına göre yargılamak gerek. Ne yazık ki eleştirken bir yerinden sallamayan biriyle hiç karşılaşmadım. Bende dönemin şartlarını düşündüğümde eleştirilecek pek bir şey bulamadım. Eğer bir fikriniz varsa paylaşabilirsiniz.
Farklı bir konuda denk gelirsek anlatırım hocam. Konuyu dağıtmayalım.
 
Atatürk Müslüman değildi evet o yüzden sevmiyorlar çünkü yobazlar ve işlerine gelmiyor.
Bunların kafadaki müslüman figirü tekkeyle gezen, aynı 1400 yıl önceki Araplar gibi takılan tipler.
Bunlardan bi halt beklenmez. Ayrıca Atatürk'ü dinsiz olarak gösterilmesi bunların sallaması.
Dinsiz olsaydı bile birine dinsiz olduğu için antipedi duymak mega koyunluk.
 
Kardeşim ister inan ister inanma Atatürk'ün sözlerine bak adam Müslüman değildi dua ettiği fotoğrafları olabilir fakat diyaneti kurduktan sonra ki izlediği tutuma bak bir de adamın din hakkında çok fazla sözü var.
 
Yani sevmemek için bir neden yok. İnsanlar neden bu kadar şey söyleyip hala düşman oluyor bilmiyorum ama milyonlarca lira serveti olmayan, şirketleri olmayan, tüm parasını vatanına yatıran 37 yılını cephede geçiren bu kahraman neden sevilmiyor?
Bence bu algı yanlış ya da kendim için ifade edecek olursam Atatürke saygı duyuyorum ve seviyorum. Fakat kendini Atatürkçü olarak nitelendiren ve İslam ile çok fazla dalga geçen veya saygısızlık eden insanla tanıştım. Bundan dolayı Atatürkü değil ama o tarz kitleleri sevmiyorum ve saygıda duymuyorum :) . Olayın özetini şu söz "you just don't demand respect miss, you earn it!" Dawn French söylüyordu herhalde.
 
Bence bu algı yanlış ya da kendim için ifade edecek olursam Atatürk'e saygı duyuyorum ve seviyorum. Fakat kendini atatürkçü olarak nitelendiren ve İslam ile çok fazla dalga geçen veya saygısızlık eden insanla tanıştım. Bundan dolayı Atatürk'ü değil ama o tarz kitleleri sevmiyorum ve saygıda duymuyorum :) . Olayın özetini şu söz "you just don't demand respect miss, you earn it!" dawn french söylüyordu herhalde.

Sırf kendini kemalist diye nitelendiren 9 10 kişi islama salladığı için bütün kitlesi sorumlu olmuyor bu durumdan haberiniz olsun.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı