İnsanlar benden bıkmış durumda

The Tribal Chief

Hectopat
Katılım
26 Nisan 2020
Mesajlar
6.903
Makaleler
44
Çözümler
9
Evet, bu benim hatam. İnsanlara sürekli derdimi anlatıyorum. Hem de sürekli. Bi' ara tüm kişilerle alakamı kestim. Ondan sonra aradığım zaman telefonlarımı açıyorlardı.

İnsanları bıktırdığımın farkındayım. Tabii daha önceden seni sıkıyor muyum dediğim zaman bana. İstediğin zaman arayabilirsin. Ve ben senden asla sıkılmam dedi çoğu kişi.

Evet anlattım. Açmamaya başladı. Tekrar tekrar rahatsız edip etmediğimi sordum. Hayır diyorlar. Aynı konuları anlatıp duruyorum.

Aslında: "Çağrılmadığım zaman bir yere gitmem, istenmediğim zaman yerde durmam." ibaresini yaptım. Açmayanı bir daha aramayacağım. Bunu da haneye ekledim.

Çocukluk arkadaşım askere gidecek. 7-8 kişi varmış. Abim de varmış. Kapıyı ben açtım. Sorduğum zaman aralarında toplanıp kutlamışlar. Beni neden çağırmadığınız dediğim anda kafasını yere eğdi ve hiçbir şey diyemedi.

Çok arayarak benim de hatam var. Ama bana senden asla sıkılmam diyen kişiler artık yok.

Kendi içime kapanmak istiyorum. Bu şekilde doğru olur mu?

Psikiyatriden çıktığım zaman illa da birine anlatırdım. Arada sırada söylüyorum artık. Saygıdeğer doçent bir hocam var. Kendisi PC mühendisliğinde bir akademisyen. Mesela daha önceden bazı hocalar da vardı. Yaptığımı söylerdim. Bana kızarlardı. Artık demiyorum ve azar da yemiyorum.

Ağır laflar söylüyorlar bana akraba çevrem. Onlara aramamaya başladım. Beni değil de annemi arıyorlar. Annemin telefonunu açtığım zaman "Yine mi sen?" dediler. Artık gördüğüm anneme birisi aradı demiyorum. 3 tane teyzem. Sessize alıp geçiyorum. Annem görürse açar hesabı yani. Telefonu açtım diye lafı ben yiyorum.

İnsanlarla alakamı kesmek istiyorum. Aslında yanlış bir davranış. Topluluk içine girerim. Orada sıkıntım yok. Ama bireysel olarak yaptıkları bana koyuyor. Niye gelmediğimi soruyorlar. Ortama aynı konu hakkında bir şey demek istiyorum. Ancak beni ipleyen yok. O yüzden istenmediğim ortamda durmuyorum. Çekip gidiyorum. Kapımı kapatıp kafa dağıtmak için video bakıyorum.

Yazılım yapmak artık zevk vermiyor. Ama PC ile ilgimi kesmedim. Halk eğitim merkezinden kurslara yazılıyorum. PC ile ilgili yani. PC işletmenlik aldım. Bir de hızlı klavye kursu ve ardından İleri Excel sertifikasını alacağım.

Ayrıca sadece PC programcılığı okumak istiyorum. Ne kadar olursa artık.

Düşünceleriniz nedir?
 
Düşünceleriniz nedir?
Şahsen kadın gibi çok konuşanlardan veya çok fazla sitem eden insanlardan haz etmiyorum.
İlgilendiğim bir dişi böyle davranıyorsa biraz sineye çekerim, sıkılırsam irtibatımı keserim.

Erkek isen ve böyle davranıyorsan seni ciddiye alan olmaz ve arka plan karakteri olursun, çekici olmazsın yani.

Şu önümüzdeki 1 seneyi kendine ayır ve adam akıllı kendine çalış. Vücut olur, sosyalleşme olur, dil olur, bilgi olur ama yeterki kendine vakit ayır ve ego sahibi ol, omurgasız olma.
 
Erkek isen ve böyle davranıyorsan seni ciddiye alan olmaz ve arka plan karakteri olursun, çekici olmazsın yani.

Birkaç gündür kimseyle muhabbet etmedim. Sonuna kadar zorlamam artık.
Şu önümüzdeki 1 seneyi kendine ayır ve adam akıllı kendine çalış. Vücut olur, sosyalleşme olur, dil olur, bilgi olur ama yeterki kendine vakit ayır ve ego sahibi ol, omurgasız olma.
Fitnessa yazılacağım zaten.
 
Anladığım kadarıyla insanlarla konuşurken sadece kendi dertlerini anlatıyor, sadece kendinden bahsediyor ve asla susmuyorsun. İnsanlarda seni kırmamak için senden asla sıkılmam vs diyorlar. Bu davranışından vazgeçmezsen toplumdan dışlanırsın.
Yanlış hareketim varsa söyleyin diyorum. Kimse uyarmıyor veya hiç bundan bahseden olmadı.
 
Son düzenleme:
Yanlış hareketim varsa söyleyin diyorum. Kimse uyarmıyor veya hiç bundan bahseden olmadı. Ortamlarda beni almazlar.
Seni sevenlerin ve arkadaşların için bahsetmesi zor bir konu olabilir. Telefonla aradığın insanlara hiç halini hatrını, derdini falan sordun mu? Yoksa sadece kendi dertlerinden mi bahsettin? Bunu bir düşün. Bir günde insanlara derdini anlatmak yerine sadece susup dertlerini, sorunlarını dinlemeyi dene. Belki bir şeyleri değiştirmenin ilk adımını atarsın. İnsanlar karşısındakini görmezden gelerek sürekli kendinden bahseden, sürekli kendi sorunlarını anlatıp duran insanları sevmezler.
 
Yanlis veya dogru, insanlar senden sikilmis veya bikmis bu senden kaynaklaniyor. Diger insanlarin sucu yoktur muhtemelen, ya kendini degistirirsin ya da oturursun PC basinda masturbasyon yaparsin kisacasi. Hep kendinden soz ediyorsan ya cok kibirlisindir ya ozguvenin yoktur, tabii bu benim kanimcadir. Kendini degistir ve kendine dur demelisin.

Çok arayarak benim de hatam var. Ama bana senden asla sıkılmam diyen kişiler artık yok.
Abicim sen hic kendi derdini kendine anlatmaya dusundun mu? Hep insanlara danisarak mi is yaparsin yoksa kendi bildigini mi? Sadece bu cikarimi yaparak ozguvenin olmadigi kanisina varirim. Kendine guvenmiyorsun ki kendi sorununu tek basina cozebilesin. Ilk once kendine bir guven ve kendi sorunlarini kendin coz. Su an bile ben yanlis mi yapiyorum diye sorgulatiyorsun foruma, boyle yapma ilk once kendini guzelce bi sorgula ve oyle harekete gec.


Tekrar tekrar rahatsız edip etmediğimi sordum. Hayır diyorlar. Aynı konuları anlatıp duruyorum.
Bunu Turk insanlari nezaketen soyler, ayni sekil misafire yemek ikram ettiginde de ayni olay olur. Zahmet etmeseydin keske, neyse ben yemeyeyim der ve ev sahibi israr edip durur. Sonuc ise misafir ikrami kabul eder ve cayini icer.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı