İnsanlar elindekilerinin kıymetini bilmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Shimada Sensei Standartları düşük birine laf anlatmak zor. Görmemiş ki bir kıyaslama yapabilsin. Bu hepimiz için geçerli. Çoğumuz yurt dışına çıkıp, oranın şartlarını görmedik. İnsana verilen değeri, kaliteli malı, farklı türde gıda veya eşyaları görmedik. Böyle olunca da gözü kapalı olan sanıyor ki karnına berbat kalitede bir gıda girip, açlıktan kıvranmayınca kendini iyi sanıyor maalesef. Sanıyor ki gördüğü şey en iyisi, ötesini düşünemiyor bile bazıları. Alışmış kötü şeylere ve onları normal karşılıyor.
Vize başvurum daha 2 gün önce reddedildi Fransa tarafından. Oradaki arkadaşlarım Türkiye'ye gezmeye gelmeye korkuyor tehlikeli diye. Gel de bunlara anlat işte. Adamdan sayılmıyoruz artık dünyada.
 
Ben niye Instagram'da hep Starbucks storyleri görüyorum acaba madem parası yetmiyor milletin nasıl herkes gidiyor o ayrı konu.

Ben de gidiyorum. Bugün dışarı çıktığında kahve içmek için iki seçeneğin var. Ya keko garsonların olduğu bir ortamda 3'ü 1 arada kalitesindeki kahve aromalı suya 8-12 TL vereceksin ya da Starbucks'ta kimsenin karışmadığı bir ortamda daha lezzetli kahveye 15-20 TL vereceksin.

Tercih meselesi, Starbucks dediğin yer kahvecilerin Burger King'i sayılır sanki sabah akşam Cup of Joy'a gidiyorlar. Abartmayın bu kadar.
 
@Shimada Sensei Bu bize yapışıp kalır korkusu var diğer ülkelerde. Haklılar da bence. İşi gücü olan adam bile kaçak göçek orada çalışmaya razı. Ülkemizin algısı ise son birkaç yılda yerlere düştü. Kolay kolay toparlanacak bir şey değil maalesef. Bu yolda da iyimser bir adım atılmıyor.
 
Ben niye Instagram'da hep Starbucks storyleri görüyorum acaba madem parası yetmiyor milletin nasıl herkes gidiyor o ayrı konu.

Evet kahveye 20TL verebiliyorlar ama evlerini ısıtmaya yetmeyen doğalgaza 500TL veriyorlar 13TL kurun olduğu dönemde, he işte acı olan bu.

Bunu anlayacağını düşünmüyorum, kromozom paralı olsa almazdın çünkü almaya ihtiyaç duyacak kadar kullanacağını sanmam.
 
Kardeşim, 15-20 TL'ye kahve içeceğine 5 TL'ye kahve iç. Ne farkı var? Sizlerin amacı pahalı olması değil ki. Markası, adı var diye sadece içmek modern kültür köleliği.
Passat diye sağda solda gezdiğine yemin edebilirim ama kanıtlayamam...

Neyse şükretmeye devam et. Belki uyandıran olur.
 
Ne kadar laf anlatsak boş. Uzun uzun yazmak isterdim ama huyu değişmeyecek. Böyle devam et konu sahibi arkadaşım. 12 sayfa var, hepsinde bir sürü mesaj. Bu kadar mesaj ağaca yazılsa ağaç insana dönüşür, ayıp olmasın diye senden daha mantıklı düşünürdü.
 
5 TL'ye Nescafe 3'ü 1 arada içersin. Bunu yazdığına göre hayatında hiç Starbucks'da veya dışarıda adamakıllı bir yerde kahve içmedin. Lütfen bir kere iç, bir kere o 20 liralık kahveden iç. Hatta gel ben ısmarlayayım sana, bi' onu iç bir de 3'ü 1 arada iç sonra tekrar yaz bunu ne farkı var diye.

Dışarıda içtiğim kahveyle araba alırsın merak etme sen 😆 ve hiçbir farkı yok Nescafe'den.
 
Aha yine sadece şükrederek ilerleyebileceğimizi sanan birisi.

Şükredeceksen şükret kimsenin buna bir itirazı yok. Fakat içinde bulunduğun duruma "iyi" deyip sadece şükredersen hayatını bir ev ve araba almaya atamaya devam edersin. Elindekilerin kıyametini bildiğin gibi elindekileri arttırmayı da bileceksin.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı