İnsanlar kargocuların ne yapmasını bekliyor?

Kargomun ben evdeyken kapı çalınmadan geri götürülmemesi, yan markete bırakıldığında bana en azından bir haber verilmesi, destek hattını aradığımda 40 dakikalık bekleme sonrası telefonun suratıma kapatılmaması, bin tane uğraş sonrası elime geçirebildiğim kargomun meydan dayağı yemiş gibi bir durumda olmaması güzel bir başlangıç olurdu mesela.
benim kargolarim anlattığınız şekilde geliyor galiba seçilmiş kişiyim

Aras'ın yorumuna giriyorum, çok kötü, Yurtiçi Kargo'nun daha iyi Yurtiçi Kargo'nun yorumuna giriyorum çok kötü. Kargo daha iyi ne olsun istiyor bu millet kargocunun ayaklarına kapanmasını mı? Adam gidecek 2 gün senin kargonu dagitima çıkaracak, sen şubeden almayacaksın adam iade etmek yerine sana özel arabayla mi gelecek? Millet garipleşmiş iyice.

Millet keyfine kızmıyor bazı kargocular özensizlik yapıyor burada milletin kargosunu arabaya attılar bildiğin eliyle gittiler mesela canlı canlı gördüm ismini vermeyeyim bazı kargocular daha iyi mesela Hepsiburada'ninki muazamm bir şey bunlara şikayet olmuyor özen göstermek zor değil.

Kargocu bir tanıdığın mı var? Şu kargocularla yaşadığım sorunu başka hiçbir alanda yaşamadım. Buradan anlatmaya kalksam, bir ciltlik kitap rahat çıkar. Ayrıca herkes düşüncesini özgür ve hür şekilde ifade etme hakkına sahip. İnternet bunun için var. Millet fikrini ve düşüncesini ifade etmesin mi? Bunu mu istiyorsunuz? İnternetten ürün satın alıyorsa kargo firması, o kargoyu ürünü satın alan kişinin ayağına kadar getirmek zorunda. İnternet siparişi bunun için var. Gidip yüz yüze almıyorsa demek ki bunun için almıştır. O halde internet alışverişinin ne anlamı kalıyor?

PTT hak ediyor ama

PTT'ye genel olarak sövdüğüm doğrudur. Banka kartını 1 ayda getirmişlerdi. Adamlara bakkala bırakın diyorum olmaz şubeye geleceksin diyorlar. Belki çalışıyorum müsait değilim ya da belki şehir dışındayım. Bu duruma çok sinir oluyorum.

Aras'ın yorumuna giriyorum, çok kötü, Yurtiçi Kargo'nun daha iyi Yurtiçi Kargo'nun yorumuna giriyorum çok kötü. Kargo daha iyi ne olsun istiyor bu millet kargocunun ayaklarına kapanmasını mı? Adam gidecek 2 gün senin kargonu dagitima çıkaracak, sen şubeden almayacaksın adam iade etmek yerine sana özel arabayla mi gelecek? Millet garipleşmiş iyice.

Senin sorununa gelecek olursak hiçbir firma 5 yıldız almamıştır zaten herkes her firmadan şikayetçidir. Her şey illa mükemmel olacak diye bir kaide yok.

Ortada bir hizmet var ve memnun olan veya olmayanda olacaktır. Kargoculuk mu yapmayı düşünüyorsun bu kadar içerledin anlamadım

Kargocu bir tanıdığın mı var? Şu kargocularla yaşadığım sorunu başka hiçbir alanda yaşamadım. Buradan anlatmaya kalksam, bir ciltlik kitap rahat çıkar. Ayrıca herkes düşüncesini özgür ve hür şekilde ifade etme hakkına sahip. İnternet bunun için var. Millet fikrini ve düşüncesini ifade etmesin mi? Bunu mu istiyorsunuz? İnternetten ürün satın alıyorsa kargo firması, o kargoyu ürünü satın alan kişinin ayağına kadar getirmek zorunda. İnternet siparişi bunun için var. Gidip yüz yüze almıyorsa demek ki bunun için almıştır. O halde internet alışverişinin ne anlamı kalıyor

Kargocu bir tanıdığın mı var? Şu kargocularla yaşadığım sorunu başka hiçbir alanda yaşamadım. Buradan anlatmaya kalksam, bir ciltlik kitap rahat çıkar. Ayrıca herkes düşüncesini özgür ve hür şekilde ifade etme hakkına sahip. İnternet bunun için var. Millet fikrini ve düşüncesini ifade etmesin mi? Bunu mu istiyorsunuz? İnternetten ürün satın alıyorsa kargo firması, o kargoyu ürünü satın alan kişinin ayağına kadar getirmek zorunda. İnternet siparişi bunun için var. Gidip yüz yüze almıyorsa demek ki bunun için almıştır. O halde internet alışverişinin ne anlamı kalıyor?
kargoculuk yapmayı düşünmüyorum kargocu akrabam yok

Bu her sektörde böyle ki. Her şeyin sadece kötü yanı vurgulanıyor ve işini hakkıyla yapan sadece yaptığıyla kalıyor. Bir de markaları linç etmeyince hemen fanatik ilan ediyorlar.

Ancak kargo kısmında gerçekten çok sorunlu şeyler yaşamıştır insanlar. Ben bile kalabalık olmayan bir bölgede yaşamama rağmen bir türlü dağıtıma çıkmayan, hasarlı gelen ürünlerim oldu. Ki şubedeki elemanları da yüklerken görüyordum resmen basketbol oynuyorlardı. Bunlar linçlenmeyi hak ediyordu ama gününüzde bu sorunlar azaldı gibi. Eskiden gelen algıların da kırılması zor.

Arkadaşım ülkemizdeki iki büyük kargo firmasının 3 ayrı ana dağıtım noktasına çalışan ekipler kuruyor, vasıfsız, beden işçiliği, yemek + 8 saat, 3 vardiya, kamera ve iş güvenliği, kalacak yer ver servis var. Gecenin gündüzün 12'sinde servisi kaçıran sorumsuz adamlar, gecenin 4'ünde "patron benim çorbam soğuk geldi vardiya şefi bana diş biliyor işi bırakıyorum" durumları... Gecesi gündüzü kayıyor fantastik tiplerle uğraşmaktan. Kapıya gelen kısımdakiler bunlardan daha kabul edilebilir ancak kapıya nasıl geliyorlar, hangi şehir, hangi trafik... Hepsinin etkisi var. Küçük şehirdesin, o kargo gelir. Kargo yollarken adres seçersin demez ki o köye servis yok, yollar beklersin SMS gelir kargonuz şubede - e şube nerede? 3 yandaki kasabadan alacaksın...

Kargo firmalarını (UPS ve DHL hariç) acayip şeylere benzetirsek:
  • Dijital hayatın printer/yazıcıları (5 sayfa basmaz, sabaha toner bitmiş, kağıt bitmiş sigara içiyor)
  • Az önce boş yeri olan ssd/hdd/usb/harici disk (şu an boş yer yok)
  • Mekanik sanayinin ilk günden sonra asla tam olarak kutudan bulunmayan lokma takımı (klasik)
  • Mutfakta kesinlikle olan ancak siz dışında herkesin bulabildiği karabiber.
  • Herhangi bir memuriyet sınıfında gittiğinizde sonsuz çay molasına düşmüş memur.
  • Hayvanlar aleminde sanırım deve kuşu (geldik yoksunuz - kafamızı kuma gömdük baktık yoksunuz)
  • Technopat'ta sistemde bahar temizliği sonrası çalışmıyor veya forumu araştırmadan o sorunu tek kendisinin yaşadığına emin ağzından cımbızla bilgi alabildiğiniz konu sahibi.
  • Herhangi bir sitede şifreyi girip çalışmadığını görünce unuttum, yeni şifre oluştur "yeni şifreniz eski şifre olamaz" durumu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı