İnsanlar neden aldatır?

Aldatma eylemini gerçekleştirdiği için.
 
Bir insanı sırf güzelliği yüzünden seviyor isen, sevmemişsin demektir. Onun davranışlarına bakmazsan ve sana asla uyumlu olmazsa o ilişkinin bir anlamı kalmaz. Bir kansızlık yapıp "aldatma" gibi bir hataya düşersin karşındaki kişinin hayatını ve psikolojisini alt üst edersin.
Birisi ile iş ciddiye biner ise güzelliği 2.planda olsun önce uyumlu olup olmadığınıza bakın. Uyumlu olmadığınız ve güzelliği yüzünden sevdiğiniz bir ilişki asla yürümez.
 
İlişkiler sıkıcı bir hal alabiliyor. Bu nedenle tekdüze ilişkiler, aldatma eylemine neden olabiliyor.
 
Bir heves beklentiyi yükselttikten sonra bir ilişkiye atlayıp zamanla beklenti kendisini karşılayamayınca ve bu hevesli arkadaş sıkılınca bu yola başvurabiliyor. Bu tabii en masum senaryo. Aldatmanın masumiyeti olmaz ancak kötünün iyisi hali. Bazıları da var ki en başından beri hedefi bu. Sebebi nedir bilinmez.
 
Ego ve bencillik. Karşı taraftan sıkılmıştır ama hiç kimsenin de onun gibi hissetirmeyeceği için ya da anlık bir etkilenmeyle. Ne olursa olsun karaktersizlik olduğunu herkes kabul edecektir.
 
Çünkü bu insanlar akıllarını kötülüğe çalıştırıp kendi dünyalarında çok iyi olduklarını sanıp kendilerini eğlendiriyorlar acı...
 
Ayrıca, cinsel ilişki sırasında yetersiz olmak ve cinsel ilişkiye yeteri kadar ya da hiç önem vermemek de karşı taraf için aldatmaya neden olabilir.
 

Geri
Yukarı