İnsanlar neden Apple'ı tercih ediyor?

3seçenek var.
1. ilk telefonu iPhone olduğu için iPhone devam ediyor.
2.değişiklik olsun diye.
3. millette iPhone var bende neden yok genellikle bu 3 madde.

Bir de iş için alanlar var.

Guvenlikle uzaktan yakından alakası yok IOS'un.

Hocam insanlari isletim sistemi içinde sınırlamak güvenlik önlemi değildir. Android IOS'dan çok daha iyi bir güvenliğe sahip, tabii ki de iOS kapalı kutu olduğu için bunun farkında değilsiniz.(açık kaynağın gücü) günümüzde bir telefona virüs bulasmasiyla güvenliği olctugunuze göre bir uygulama indirmesiyle bulasabilecek bir virüsten bahsediyoruz sanırım. Her iki sistemde de, Play Store taramaları otomatik Apple ise mangal yapıyor ama buna rağmen Apple Store da skandal olarak ortaya çıkar viruslu yazılımları saymama gerek yok. Yani burada güvenliği neye göre olctugunuz önemli, baktığımız zaman IOS'un bir güvenlik alameti yok ve böyle devam ederse olmayacakta. İnsanların aklına "iOS guvenlidir" algısını yerlestirende kulaktan dolma bilgilerdir.
Hiç de bile. Android daha güvenli değil. Sanki hiç Android kullanmamışım gibi konuşuyorsunuz. Çocukluğumdan beri Android kullandım. iOS kullandığımdan da fazla. iOS sınırlandırıyor söylemi tamamen Android kullanan bir insana bağlı bir şey. Ben hiç sınırlandırıldığımı hissetmiyorum. Play Store taramaları otomatik yapıyor Apple mangal yapıyor diyorsunuz. Apple Store ve App Store ayrı kavramlar. App Store'deki virüslü yazılımları toplasan bir elin parmağını geçmez. Play Store'de virüslü bir ton yazılım var. Google de bununla ilgili bir şey yapmıyor. Bilgilerin iOS'da daha güvenlidir. Android'e oradan buradan virüs sokarsın ama iOS'a bilen adam sokabilir sadece. Android'de arkadaşımın attığı linke tıkladığım gibi iplogger yemiştim ama test amaçlı safaride denediğimizde güvenlik hatası verip bizi siteye sokmamıştı. Android nasıl daha güvenli oluyor?

https://techolay.net/sosyal/konu/ap...-uygulamalar-tespit-edildi.87587/#post-878378

Bu konu da bir kaç arkadaşla bunu kısaca tartıştık okuyabilirsin. Google Play'da hiç virüslü uygulama yokmuş gibi konuşuyorsun. Sana 16 Pro Max versem 1 hafta kullanıp bu ne ya çok sıkıcı dersin 1 ay kullanıp Android'e dönünce bizim kullandığımız telefon telefon değilmiş dersin. İnan bana. Güvenlik bir telefon için en önemli etkenlerden biridir. Tanıdığım hiç bir iş adamı Android kullanmıyor. Kendim kurumsal firmada staj yaptım. Bir çok iş adamı ile sohbetim olmuşumdur. Hepsinde de iPhone. Sorduğumda ise güvenliğinden dolayı tercih ediyorlar. Gün içinde çok mesaj alıyorlar. Bu mesajlarda zararlı bir şey olasılığı çok yüksek oluyor. WhatsApp'daki bir açık yüzünden bile Android telefona bir linke tıklamadan sadece mesaja bakarak virüs sokabiliyorlar.

Hiç de bile. Android daha güvenli değil. Sanki hiç Android kullanmamışım gibi konuşuyorsunuz. Çocukluğumdan beri Android kullandım. iOS kullandığımdan da fazla. iOS sınırlandırıyor söylemi tamamen Android kullanan bir insana bağlı bir şey. Ben hiç sınırlandırıldığımı hissetmiyorum. Play Store taramaları otomatik yapıyor Apple mangal yapıyor diyorsunuz. Apple Store ve App Store ayrı kavramlar. App Store'deki virüslü yazılımları toplasan bir elin parmağını geçmez. Play Store'de virüslü bir ton yazılım var. Google de bununla ilgili bir şey yapmıyor. Bilgilerin IOS'da daha güvenlidir. Android'e oradan buradan virüs sokarsın ama IOS'a bilen adam sokabilir sadece. Android'de arkadaşımın attığı linke tıkladığım gibi IP Logger yemiştim ama test amaçlı Safari'de denediğimizde güvenlik hatası verip bizi siteye sokmamıştı. Android nasıl daha güvenli oluyor?

https://techolay.net/sosyal/konu/ap...-uygulamalar-tespit-edildi.87587/#post-878378

Bu konu da birkaç arkadaşla bunu kısaca tartıştık okuyabilirsin. Google Play'da hiç virüslü uygulama yokmuş gibi konuşuyorsun. Sana 16 Pro Max versem 1 hafta kullanıp bu ne ya çok sıkıcı dersin 1 ay kullanıp Android'e dönünce bizim kullandığımız telefon telefon değilmiş dersin. İnan bana. Güvenlik bir telefon için en önemli etkenlerden biridir. Tanıdığım hiçbir iş adamı Android kullanmıyor. Kendim kurumsal firmada staj yaptım. Birçok iş adamı ile sohbetim olmuşumdur. Hepsinde de iPhone. Sorduğumda ise güvenliğinden dolayı tercih ediyorlar. Gün içinde çok mesaj alıyorlar. Bu mesajlarda zararlı bir şey olasılığı çok yüksek oluyor. WhatsApp'daki bir açık yüzünden bile Android telefona bir linke tıklamadan sadece mesaja bakarak virüs sokabiliyorlar.

Sana şöyle söyleyeyim IP logger linkini bir tarayıcının anlaması imkansız çünkü tamamen serverside çalışır genelde. Muhtemelen sitede SSL sertifikası yoktu bu yüzden girmene izin vermedi ama bu bir güvenlik önlemi sayılır mı tartışılır? Sen kısıtlandığını hissetmiyorsun çünkü ihtiyacın olmuyor, yaptığın en fazla şey App Store'dan uygulamalar indirmek dışarıdan aldığın başka bir şey yok ki zatende alamıyorsun (Apple'ın telefon servisleri ve izinleri konusunda ne kadar kısıtlayıcı olduğunu söylememe gerek yok tamamen kapalı sistem ile kısıtlamayı genişletiyorlar). App Store'daki zararlı uygulamaları da sen bildiğin kadarıyla 1 elin parmağını geçmiyor, ama pegasus örneğinde olduğu gibi hiç kimsenin ruhu duymadı. Apple manual kontrol yaptığı için zararlı bir uygulamayı (eğer fark edilmemişse) sende anlayamazsın onlarda anlayamaz bir skandal olana kadar. Ben play Store'da yok demedim tonla vardır ama bunu Android'e dayatmak yerine Google'a dayatsan daha iyi olur. WhatsApp meselesi ise yine androdin bir suçu değil (Zero Day'i incelemedim) muhtemelen WhatsApp'ın kodlarından gelişmiş bir açık. Kısacası senin kanaatin bu yönde olmayabilir ama ben tamamen bir algı olduğunu savunuyorum, çünkü zaten her iş adamı kullanıyor dediğin adamlar zaten telefonda bir şey yaptığı yok ki bir tehdit ile karşı karşıya kalsınlar, yani günümüzde artık kimse bir linke tıklayarak hacklenmiyor, hacklenemiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı