İnsanlar neden e-spor oyunlarında bu kadar kanserler?

Katılım
17 Eylül 2017
Mesajlar
6.333
Makaleler
11
Çözümler
196
Yer
Kayseri
Yahu alt tarafı oyun, kazanmak da var, kaybetmek de. Ama sanki bütün hayatları bu tür oyunlardan ibaret, sanki geçimlerini bu oyunlardan sağlıyorlar (gerçek e-sporculara bir şey demiyorum), sanki kaybedince bir taraflarından bir şey eksilecek gibi davranıyorlar.

“Vay efendim şu kadar kişiyi öldürmüşüm, vay efendim ha bire ölüyormuşum, vay efendim işe yaramıyormuşum” gibi sanki analarının karnından bu oyunları bilerek doğmuşlar gibi ha bire tepki gösteriyorlar. Bu tepkiler genellikle sesliden oluyor ve kimisi küfürlü. Sesleri kapatmayı ben de biliyorum ama gerçekten koordineli oynayanları duyamıyorum bu sefer. Bunlardan kaçayım, Avrupa sunucusuna geçeyim desem, pingim tavan yapıyor.

Oyun oynamak için gerek derslerden gerek kişisel sebeplerden pek fazla vaktim olmuyor. Biraz kendime vakit bulup arkadaşlarımla oyuna gireyim diyorum, böyle oluyor.

“Ne önerirsiniz?” demeyeceğim çünkü doğru çözümü ben de biliyorum: ilgili oyunu silmek ve iyi oynadığım hikâye türü oyunlara geri dönmek. Peki, bu konuyu neden açtım? Sadece içimi dökmek istedim.
 
Temel iki sebebi var;
1. Ülkede hakaretin yaygın olarak kullanılması.
2. Herkes birbirinden daha üstün olmak istediği için, çocukkende oyundan farklı üstünlük taslıyacağı bir yer olmadığı için sorun çıkıyor.
 
Oyuncularda fazla hırs, oyunlarda kötü eşleştirme sistemi sebep oluyor genelde buna.
LoL'de örneğin, karşıma elmas orta koridor oyuncusu geliyor, üst koridorumuzda "Saldırıya devam" rünüyle Master oynuyor adam. Kızsam bi' dert, kızmasam bi' dert. Oynamıyorum zaten artık, kafam rahat.
 
Abi Valorant sana yaramamış. 😜
Kesinlikle! Arkadaşımın tavsiyesi üzerine severek başladığım Valorant'tan bunlar yüzünden soğudukça soğudum.

Gerçi bu tür oyunlarda pek iyi değildim, olamadım da hiçbir zaman. Hani "kolsuz" diye hitap edilen kitle var ya, aynı onlardanım. Benim için pek önemli değil, çünkü ben eğlencesine giriyorum. Ama denk düştüğüm takım...
 
Ne demiş @326001:
Ekran görüntüsü 2020-11-25 111951.png

Siz Valoranttan bu kadar sinir kaptıysanız CSGO adlı oyuna girmeyin bile. :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı