İnsanlar neden Intel alıyor?

@classy01 Bu konu tam senlik.

Arkadaşlar, dilinize yapıştırmışlar bir AMD diye. Başka bir şey demiyorsunuz. 10. nesil Intel işlemciler oldukça başarılıydı mesela. Olay sadece tek çekirdek değil ki. Çoklu çekirdek ve OC performansı olarak ağır tokatlıyor Intel.

Bana 5800X mi 10850K mi deseler 10850K tercih ederim.

Babama AMD alacağım dedim sen PC'den anlamıyorsun dedi.
Hahahaha 🤣, benim babamda Intel'den nefret ediyor 😄, ilk işlemcisi bile AMD imiş.
@classy01 Bu konu tam senlik.

Arkadaşlar, dilinize yapıştırmışlar bir AMD diye. Başka bir şey demiyorsunuz. 10. nesil Intel işlemciler oldukça başarılıydı mesela. Olay sadece tek çekirdek değil ki. Çoklu çekirdek ve OC performansı olarak ağır tokatlıyor Intel.

Bana 5800X mi 10850K mi deseler 10850K tercih ederim.

Biz başarılı olmasına laf etmiyoruz, Mesela i5 10600K modeli Ryzen 5 5600X'e rakip geldi, ama 5600X ağır öne geçti. Hemde daha ucuz!

Bence Intel bu nesilde frekansa yüklenmek yerine X299 (LGA2066) çipsetini modern teknolojiler ile güncelleyip yeni giriş seviyesi anakartlar ile birlikte ucuz çok çekirdekli işlemcileri (5600X fiyatına güncellenmiş 10900X, 5800X fiyatına güncellenmiş 10920X, 5900X fiyatına güncellenmiş 9960X gibi) piyasaya sunsaydı daha başarılı olabilirdi.

Bence tamamen marka adı olduğu için. Önceki bilgisayarımda İntel core i5 vadı şuan Amd ryzen 5 var pek bir fark yok. Hatta Amd'den daha memnun kaldım.

Sebebi nedir bilmeyiz. Ancak bazı işlemci+anakart kombinleri hem fiyat olarak uygun hem de rakibinden nispeten iyi performans veriyor(du). Bunu bilerek alan bilinçli tüketicidir ve mantıklı tercihtir. Başka türlü alan hata ediyor ve para israfında bulunuyordur.

Ancak Intel 11.nesil ile iyice sıvadı. Hem aşırı ısınma var hem de performans artışı yok. Ayrıca 10.nesilde ucuz anakart ile i3 veya i5 alanlar upgrade yapabilmek için anakart da değiştirmek zorunda. Mevcut 10100f, 10400f vs. modellerin stoğu bittikten sonra Intel almak için hiç sebep kalmayacak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı