İnsanlar neden korsan oyun indirir?

Çünkü hiçbir oyunun ederi 150 hadi en fazla 200'den fazla değildir. Şaheser denen oyunlar bile belki zorlasak bu fiyatlarda satılırsa verdiğimiz parayı karşılayabilir. Uzun süredir korsan kullanmasam da korsana karşı olanları kınayanları asla anlayamayacağım.
 
Bu mantıkla bakacaksak interneten film de izlemeyelim. Bu bahsetiğiniz şeyin bizim ülkemizde geçerliliği yok. AAA bir oyun 80-100TL olsa neden korsan oynayalım deme? Ama o fiyat 600-700 olunca neden korsan oynamayalım deme? Sizce bu ülkede normal bir genç bu oyunları biriktirdği harçlıklarla oynayabilir mi? Gidip ara tatilde çalışıp 500TL ye hadi 1000 veya 2000 TL ye PS5 alabilir mi? Benim ekran kartım olan RX 570 ile yurt dışında millet Low Graphics kart diye video çekiyor hala güncel oyunları oynata biliyor mu diye. Ama ben bu kartı 1500TL ye aldım. Adamlar 2000 dolara RTX alıyor.
Oynama o zaman? Sen oyun oynama hakkını kendinde nasıl buluyorsun?

Ben zaten mesajın başında dedim, korsanın yüz kızartıcı bir şey olduğunu bilerek kullanan, parası varsa oyunu alan kişilere lafım yok.
 
Arkadaşlar benim aklıma insanların neden orijinali varken gidip korsan oyun indirdikleri takıldı sizce neden?
(Ben korsan oynamam)
Kullandığım bilgisayarın toplam ederi 600 lirayı geçmiyor, hasbelkader 30fps GTA 5 açabiliyorum, kalkıp oyunun kendisine bilmem kaç küsür lira veremeyecek durumda olduğum için korsan oynuyor(dum). Son 2 ayda çok şey değişti, daha düzgün bir işte daha çok para kazanmaya başladım şimdi ise defalarca bitirmiş olmama ve online oynamıyor olmama rağmen GTA 5'i satın aldım vs.
 
Parası yetmeyenler ve parası olduğunda alacak olanlar korsan indirirler ve bu kişiler sağda solda korsanı savunmazlar, kendi hallerinde sessizce kullanırlar.

Bir de oyunlara -özellikle tek kişilik olanlara- para vermeyi enayilik olarak görenler var. Bunlar da korsan indirirler ve sürekli kendilerini savunma çabasına girerler. Bu kişilerin kadınlara, ortamlara, futbola, kumara para akıtıyor olmaları da muhtemel.
 

Geri
Yukarı