İnsanlar neden korsan oyun indirir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Steam kütüphanemin çoğu 15TL+ oyunlar ama (aşırı) pahalı olan CoD gibi oyunları crackliyorum. Mesela Teardown, VCP(Valve. Complete. Pack),Counter-Strike, HOI4, Deus Ex ve Among Us gibi oyunları indirimde alıyorum çünkü ucuz. 150 TL civarı oyunları cracklemek zorunda kalıyorum çünkü pahalı.
 
Kendinizi üniversitede küçük bir evde oturan, bilgisayarı olan ve oyun oynamaktan zevk alan biri yerine koyun. Örnek olarak, oturduğunuz evin kirası 500 TL (sallıyorum) ve şu anki neredeyse bütün AAA oyunların fiyatı da en az 300, bilemedin 500 TL. Sen evinin kirasını mı verirsin, oyun mu alırsın?
Bu ülkede yaşadığımız sürece ya da düzgün bir ekonomiye sahip olacağımız güne kadar korsan kullanacağız kullanmak zorundayız.(korsana özendirmiyorum. Parası olan alsın şahsen benim yok.)
 
Korsan oyun kullanıp da yaptığının yüz kızartıcı olduğunu bilen insanlar, etrafta para verilmez, hakketmiyor tarzı dolaşmayanlar candır. Onlara lafım yok.

Ne olursa olsun korsan oyunun savunulacak bir durumu yok. Param yetmiyor bir bahane değil, yaptığın yanlış. Oyun oynamak senin herhangi bir hakkın veya temel ihtiyacın değil. Neymiş, 1-2 saat zevkleri varmış da çok paraymış. O zevk için seve seve ödemen gerek parayı. Parayla satılan oyunu korsan oynama hakkın yok senin.

Şu zihniyetteki insanlara cidden sinir oluyorum. Paran varsa ver birader o zaman kira vereceğime oyunumu alırım? Türkiye'deki fiyatlar normal değil. Ha eğer Türkiye'de en pahalı oyun Amerika'da gibi 60-70 dolar olsaydı işte o zaman derdin ki derdiniz ne? Ama şu an insanlar 60 dolarlık oyuna 400 500 TL verirken bu argümanı savunman cidden saçma ve mantıksız. Oyunlar şu anda film-dizi sektöründen kat kat daha fazla para kaldıran ve daha büyük olan bir sektör. Doğrudur. Ama sen çoğu dizileri ayda 18 19 TL'ye izleyebiliyorken bir oyun için 400 500 TL veriyorsan korsancılığa şu andaki durumlarda laf söyleyemezsin. İnsanların keyiften harcayacak paraları yok. Bir silahları var ve içinde sadece 1 mermi var. O mermiyi de kendi hayatta kalma ihtiyaçları yüzünden sıkıyor. Geriye mermisi kalmıyor. Ne yapsın? Silahı kafalarına mı atsın?
 

Geri
Yukarı