İnsanlar neden mesaja geç cevap verir?

clarkberk

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, bir insan neden mesaja 10, 20 saat sonra cevap verir? Bu tarz insanlara çözüm olarak ne yapıyorsunuz veya tepki olarak? Mesela daha yeni Instagram'da birisi takip isteği attı profilimizde aynı şarkıcının etiketi vardı o yüzden kabul ettim, şu kişiyi de dinliyor musun diye sordum 10 saattir cevap gelmedi. Yani burada "konuşmak istemiyor, saygı duymuyor, ilgilenmiyor" gibi bir varsayım da mevcut değil çünkü daha ilk mesaj. Mesajlaşmanın amacı mektup gibi haftalar sonra cevap vermek değil anında hızlı bir şekilde yazmaktır. İnsanlar neden böyle yapıyor anlamıyorum, sebebi ve çözümü nedir?

Flört mevzularından kaçma sebebim. Hayatım boyu karşı cins ve tüm arkadaşlarım dahil mesaj gördüğümde direk yazıyorum. Çünkü bu tarz şeyler çok saçma geliyor. Hani öyle bekletiyim çok meşgulüm yazamam gibi bir durum yok. İş hayatında olduğum halde...

Birkaç gündür bir kadından hoşlanıyorum ve kadınlarla aram hiç iyi değil. Flört falan çok benlik değil. Şimdi bu kıza yazmak istiyorum. Tanıdığım herkese soruyorum ne yapayım diye. Yaz kıza birkaç adım at sonra ortadan kaybol. Kaçan kovalanır. Yok arkadaş gibi yaklaş sonra açıl. Ulan satranç mı oynuyoruz LAN. Adam gibi Sohbet edeceğiz oluyorsa olsun bu ne böyle... Neymiş efendim ilk seferde hoşlanıyorum dersem olmazmış kız kaçarmış. Arkadaşlığımız bitermiş.

Bazılarının zamanı olmuyor bazıları ise kendilerini vazgeçilmez sanıyor.

Birkaç saat bile benim için biraz yeterli, öyle kişilere ben onlar yazmadıkça ben onlara yazmıyorum(arada bir yazanlar için de aynı şey) ama 10 saat bekleten bilerek yapıyordur kesin, bunu bil.

Direkt mesaja bakılınca "bu adamın işi gücü yok elinde hep telefon var" algısı oluşuyor.
Tamam anında bakmasın da, 10 saat bekletmesin, 10 dakika sonra falan baksın be. Ve mesajlara bakmayan insan yerine telefon bağımlısı insan olarak anılmayı tercih ederim.

Üzülerek söylüyorum. Eğer o kişi bensem Instagram mesajlarımı genelde 2 günde bir kontrol ettiğim için geç dönüyorum. Eğer sizle denk düştüysek özür diliyorum bunu konu hakkında da.

Bu arada forumda da bildirimlerime bakamıyorum artık... 200 tane falan var hazırda bekleyen. Siz düşünün artık.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…