İnsanlar neden NVIDIA alıyor?

İnsanların bu NVIDIA takıntısını anlamıyorum sonuçta şu anda RTX3060 ile RX6800 neredeyse aynı fiyatta ne anlamı var 3060 almanın? 6800 3080 rakibi bir ekran kartı şimdi DLSS falan diyecekseniz AMD'de de FSR var zaten ayrıca VRAM konusunda da daha iyi. Bu yüzden AMD'nin NVIDIA konusunda daha başarılı olduğunu düşünüyorum ancak insanlar hala deli gibi RX 6700 XT alacakları paraya 3060 alıyor veya RX6800 alacakları paraya 3060 12 GB alıyorlar. Bunun sebebi nedir?
Eskiden AMD'nin sürücü problemleri olduğu doğruydu. Sonradan çözüyorlar ve bu NVIDIA fanboylarının aklına kazındığı için direkt NVIDIA öneriyorlar. 3060 almak aptalca bir davranış çünkü 6700XT her türlü tokatlıyor. Ama fanboyların fikrini değiştirmek biraz zordur.

DLDSR, DLSS, RT performansı ve CUDA çekirdekleri.
DLDSR cidden muazzam bir şey özellikle görüntü kalitesi severler için vazgeçilmezdir DLDSR.
DLSS 3000 serisi için anlamını yitirir bence FSR3.0 çıkınca çünkü FSR 3.0 6000 ve 3000 serisinde kullanılabilecek.
RT performansı da yine görüntü severler için vazgeçilmez.
Zaten render alan birisi için karttaki en önemli şey CUDA çekirdeği olduğundan NVIDIA alması lazım.

ben stabilite istiyorum bir güncellemeyle kartın zortlamasını istemiyorum bunlarla uğraşacak vaktim ve enerjim yok azıcık aşım ağrısız başım diyorsan nvidia.

İnsanların bu NVIDIA takıntısını anlamıyorum sonuçta şu anda RTX3060 ile RX6800 neredeyse aynı fiyatta ne anlamı var 3060 almanın? 6800 3080 rakibi bir ekran kartı şimdi DLSS falan diyecekseniz AMD'de de FSR var zaten ayrıca VRAM konusunda da daha iyi. Bu yüzden AMD'nin NVIDIA konusunda daha başarılı olduğunu düşünüyorum ancak insanlar hala deli gibi RX 6700 XT alacakları paraya 3060 alıyor veya RX6800 alacakları paraya 3060 12 GB alıyorlar. Bunun sebebi nedir?

NVIDIA yazılım konusunda daha iyi ve stabil çalışıyor ama bazı insanların da AMD konusunda ön yargısı var.

Popülerlik. Nvidia GTX 1630 çıkardı mesela alanları gördüm. Oysaki o fiyata RX 6400 var ve daha performanslı. Nvidia şuan ne çıkarırsam nasıl olsa alırlar kafasında. Gerçekten de öyle. Nvidia DLSS 3'ü çıkarıcak ama sadece 4xxx serisi kartlar da olacak bu da ayrı bir kapitalist atılım. Oysaki AMD'nin FSR'si DLSS kadar kaliteli ve başarılı olmasa dahi bütün kartlarda olması ayrı bir güzellik. Nvidia'nın ürettiği kartlarda genelde daha fazla GPU çekirdeği oluyor buda insanların render işlerinde kolaylık sağlıyor ama AMD'ye geldiğimizde GPU çekirdekleri çok az sayıda ki zaten render ile ilgilenen insanlar mesela 3060'ın 3584 cuda çekirdeği olması öte yandan rakibi RX 6600'ün GPU çekirdeğinin 1792 birim olması. Render ile ilgilenen kişi burada daha fazla ( eğer birde nvidia fanboy ise) seve seve ödeyerek 3060 alır ama gel gör ki Intel'in 750'sinde de aynı sayıda çekirdek var peki insanlar neden halen Intel A750 daha ucuz ve eşit özellikler olmasına rağmen neden 3060 tercih ediyorlar? Cevap basit. Popülerlik ve bunun kattığı güvenilirlik. Adam diyor mesela Nvidia'm olsun kafam rahat olsun ama diğer markalarda öyle stabilite anlamında hiç de kötü değil.

Açıkçası ben hiçbir kartta WattMan hatası veya başka bir hata görmedim ki 6000 serisinde de bu bitti ancak baktığımızda şu anda RX6600 fiyatı GTX1660 fiyatına yani evet render yapılacaksa tercih edilebilir ama sırf oyun için. NVIDIA tercih edilmez bence

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı