İnsanlar niye Intel tercih ediyor?

Ryzen 5 5600'den bahsedeceğim, Ryzen 5 5600'ün Intel rakibi şu anlık i5-12400K bildiğim kadarıyla AMD L3 cache oranında ve GHz olarak büyük farklar atıyor diye biliyorum ama çevrem 12400k al diyor.

Haklısınız, 14. nesildeki işlemciler ev ısıtma, yemek pişirme avantajları da var.

Microcode güncellemesi ile düzeltildi sanırım konuyu Intel'e sallamak için açan birisin.

HT'yi kaldıran, sürekli soket değiştiren ve üretimde yaşanan sorunları örtbas eden firma mı güvenilir? Güldürmeyin abi.

TR'de tercih edilme nedeni uygun anakart fiyatları. 9700X gibi orta bir işlemciyle sistem toplasanız ucuza B850 veya B840 bulamıyorsunuz. İntel'de durum böyle değil. Başka nedeni yok.

Öte yandan dünyadaki insanlar oturup sistem toplamıyor. Ya firmaların hazır kasalarını tercih ediyor ya da Newegg gibi büyük perakendecilerin hazır kasalarını alıyor. Bundan ötürü aynı ekran kartıyla toplanmış sistemde İntel uyguna geliyor.

Mevzu bu kadar basit.

İşin kurumsal tarafına girersek tek nedeni sunulan yazılım çözümleri. İş ortaklığı programları ve kolay ulaşılabilir olması.

haklısınız, 14. nesildeki işlemciler ev ısıtma, yemek pişirme avantajları da var
Teknoloji gelişiyor, performans yükseliyor, çekilen güçler artıyor. 150-160 wattları gören bir işlemci için 65w tdpsi olan bir işlemcinin sıcaklığını bekleyerek almıyordur diye düşünüyorum kimse. İntelin 14. Nesil de yaptığı hamle buydu zaten daha fazla güç daha fazla performans.

Objektifim diyorsun konu başlığın bile fanboyluğa giriyor. İşlemci pazarı ekran kartı gibi değil çok geniş bir yelpazesi var, sen tüketici olarak rekabetin değerini bilmelisin.
7700X ve İ5 14600KF başlarda aynı fiyatlardaydı ve denk islemcilerdi, su an aralarında 3-4 bin tl fark var, gidip Amd daha iyi diyerek alır mısın?
Veya intelin yeni ultra serisinde performanslar bu kadar kötüyken gidip 7800x3d yerine Core 5 245K alır mısın?

14600KF daha mı iyi hocam ona geçmeyi düşünüyorum 13400FDEn ya da AM5 geçeceğim mantıklı mı 14600KF Intel'e güvenim azaldı 13400FDEn dolayı.
Ben Ddr 5 sisteme geçtiğim için R5 5600’ü satıp 14600KF almayı düşünüyorum, aldıktan sonra AM6 gelene kadar yükseltmem, bu yüzden 1700’ün ölü soket olması beni bağlamıyor. Sen yükseltirsen mantıksız bi hareket olur bence, yakın işlemciler arasında ölü bir sokete gececeksin. Amd bakman daha iyi olur

Teknoloji gelişiyor, performans yükseliyor, çekilen güçler artıyor. 150-160 wattları gören bir işlemci için 65W TDP'si olan bir işlemcinin sıcaklığını bekleyerek almıyordur diye düşünüyorum kimse. Intel'in 14. Nesil de yaptığı hamle buydu zaten daha fazla güç daha fazla performans.

Objektifim diyorsun konu başlığın bile fanboyluğa giriyor. İşlemci pazarı ekran kartı gibi değil çok geniş bir yelpazesi var, sen tüketici olarak rekabetin değerini bilmelisin.
7700X ve i5 14600KF başlarda aynı fiyatlardaydı ve denk islemcilerdi, su an aralarında 3-4 bin TL fark var, gidip AMD daha iyi diyerek alır mısın?
Veya Intel'in yeni Ultra serisinde performanslar bu kadar kötüyken gidip 7800x3D yerine Core 5 245K alır mısın?

Ben DDR 5 sisteme geçtiğim için R5 5600'ü satıp 14600KF almayı düşünüyorum, aldıktan sonra AM6 gelene kadar yükseltmem, bu yüzden 1700'ün ölü soket olması beni bağlamıyor. Sen yükseltirsen mantıksız bir hareket olur bence, yakın işlemciler arasında ölü bir sokete gececeksin. AMD bakman daha iyi olur

Fanboyluk yapmıyorum gerçekler bunlar Intel 2 nesilde bir soket değiştiriyor millet 15900K'yı beklerken Ultra serisini çıkardılar Intel çok güçlü işlemci yapıyor evet fakat ısı ve sıcaklık değerlerini kontrol edemiyorlar AMD çok güçlü işlemciler yapmasına rağmen hiç böyle bir problem görmedim
Senin soruna geleyim, ben hiçbirisini almam R5 7500F alır geçerim 13 ve 14. nesillerden uzak duruyorum

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı