İnsanlara kendini kanıtlama ihtiyacı duyuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

wontagadra

Hectopat
Katılım
13 Nisan 2019
Mesajlar
321
Çözümler
2
Birçok insanda bunu farkediyorum. Bende kendimi bazen birilerine kanıtlamaya çalışırken bulabiliyorum. Bunu aşmak için tavsiyeleriniz nedir?
 
Karşındaki kişi gurur duyar diye bekliyorsun aga. Bende öyle oluyor bazen.
Evet, doğru. Ama bir tık kendinizle çelişiyor gibisiniz şu an. "kendini kanıtlama ihtiyacı"nı aşmak için öneri istemişsiniz, bende öneri verdim. Şimdi böyle yazmışsınız.
 
O kanıtlamaya çalıştığın insanlar yarın senin zor gününde ortalıkta olmayacaklar. O yüzden hiç sallama. Zaten sen onları umursamadıkça zaman içerisinde kendini kanıtladığını hissedeceksin. Kendinle barışık ol önce başkası için yaşama.
 
@393654 Evet anladım ama kanıtlasam ne diye düşünmek bir şey değiştirmiyor yani çünkü karşındaki kişinin gurur duymasını bekliyorsun.
 
Evet anladım ama kanıtlasam ne diye düşünmek bir şey değiştirmiyor yani çünkü karşındaki kişinin gurur duymasını bekliyorsun.

Niye insanların seninle gurur duymasını bekliyorsun ki? Maksimum vay be deyip üstüne 15 dakika konuşup konuyu kapatacaklar. Kimseyi bu kadar düşünme ve hakkında ne düşündüklerine asla takılma. Ne olduğunu neler yapabileceğini en iyi sen biliyorsun. Başka birisinin bilmesine gerek yok.
 
Birçok insanda bunu fark ediyorum. Bende kendimi bazen birilerine kanıtlamaya çalışırken bulabiliyorum. Bunu aşmak için tavsiyeleriniz nedir?

Kendini başkalarına kanıtlamana gerek yok. Yeterli olduğunu sadece sen bilsen daha iyi olabilir. Diğerlerine anlattığında seni gereksiz yere incitebiliyorlar. Kanıtlaman gereken ve gerekmeyen zamanları bilmelisin.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı