İnsanların bizi kötü görmesi

Daha fazla  
Aramızdaki birkaç kötü yüzünden bazen sınıfça kötü gözüküyoruz. Bu kişilere anlattığımız zamanda bizimle ilgilenmiyor. Bu durumda tek çözüm şiddet oluyor. Neden o birkaç kişiyi aramızdan yollamak yerine okullar bizim içimize koyuyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aramızdaki birkaç kötü yüzünden bazen sınıfça kötü gözüküyoruz. Bu kişilere anlattığımız zamanda bizimle ilgilenmiyor. Bu durumda tek çözüm şiddet oluyor. Neden o birkaç kişiyi aramızdan yollamak yerine okullar bizim içimize koyuyor?
Eğer o bir kaç kişi hariç kenetlenmiş bir sınıf ortamınız varsa zaten bu tarz düşünceleri takmazsınız.

Neden o birkaç kişiyi aramızdan yollamak yerine okullar bizim içimize koyuyor?
Ne demek istediğinizi tam anlamadım. Lise mi okuyorsunuz? Sonuçta bir öğrenci bir okulu kazandıysa orada okuyacak. Ders düzenini bozuyorsa, öğretmen veya idare gerekli müdaheleleri yapmalı. Ama büyük şeyler olmadığı sürece okuldan atılma gibi bir durum olmaz. Kurallar daha katı olsa keşke ama yapacak bir şey yok. Yapabileceğiniz en iyi şey sınıfça bir olup o kişilerin üstüne gitmek. 40 kişilik bir sınıfta 37 kişi birden tepki gösterirse çekinirler diye düşünüyorum. Veya velileri çağırıp sınıf öğretmeniyle görüşmelerini sağlamalısınız. Toplantılar da zaten bu tip durumlar için var. Öğretmen daha sıkı bir yaptırım uygulamalı.

Son düzenleme:
Ne demek istediğinizi tam anlamadım. Lise mi okuyorsunuz? Sonuçta bir öğrenci bir okulu kazandıysa orada okuyacak. Ders düzenini bozuyorsa, öğretmen veya idare gerekli müdaheleleri yapmalı. Ama büyük şeyler olmadığı okuldan atılma gibi bir durum olmaz. Kurallar daha katı olsa keşke ama yapacak bir şey yok. Yapabileceğiniz en iyi şey sınıfça bir olup o kişilerin üstüne gitmek. 40 kişilik bir sınıfta 37 kişi birden tepki gösterirse çekinirler diye düşünüyorum. Veya velileri çağırıp sınıf öğretmeniyle görüşmelerini sağlamalısınız. Toplantılar da zaten bu tip durumlar için var. Öğretmen daha sıkı bir yaptırım uygulamalı.
İllaki 30 kişiden 3 ü sıkıntılı olsa bile sınıfın huzuru bozuluyor. Ek olarak ortaokula gidiyorum okulumuz mahallede yapılmış ilk okul ve proje okulu. Ek olarak ilçedeki en iyi okullardan. Velilerin bu tip çocukları böyle okullara salıyorlar diğer çocukların hakkına giriliyor.

İllaki 30 kişiden 3 ü sıkıntılı olsa bile sınıfın huzuru bozuluyor.
Elbette, 1 kişi bile sıkıntılı olsa huzur kaçıyor.
Ek olarak ortaokula gidiyorum okulumuz mahallede yapılmış ilk okul ve proje okulu. Ek olarak ilçedeki en iyi okullardan. Velilerin bu tip çocukları böyle okullara salıyorlar diğer çocukların hakkına giriliyor.
Şu anda ortaokullar neye göre alım yapıyor bilmiyorum. Veliler mi seçiyor yoksa mahalleye göre mi otomatik atanıyor?

Her halükarda, evet dediğiniz doğru. Bazı ailelerin sorumsuzluğu yüzünden çocukları da şımarık yetişiyor. Annenizin sınıftaki velilerin bazılarıyla az çok muhabbeti vardır diye düşünüyorum. Onlarla telefonda konuşup bir olup hocaya bu durumu bildirse iyi olur. Düzelmezse sorun yine gidip şikayet etsinler. Sorunu komple çözmese de faydası olur.

Elbette, 1 kişi bile sıkıntılı olsa huzur kaçıyor.

Şu anda ortaokullar neye göre alım yapıyor bilmiyorum. Veliler mi seçiyor yoksa mahalleye göre mi otomatik atanıyor?

Her halükarda, evet dediğiniz doğru. Bazı ailelerin sorumsuzluğu yüzünden çocukları da şımarık yetişiyor. Annenizin sınıftaki velilerin bazılarıyla az çok muhabbeti vardır diye düşünüyorum. Onlarla telefonda konuşup bir olup hocaya bu durumu bildirse iyi olur. Düzelmezse sorun yine gidip şikayet etsinler. Sorunu komple çözmese de faydası olur.
Adrese göre ama esneklikler yapılabilir. Sınıftaki bir çok veli birbiriyle nerdeyse konuşmuyor.

Adrese göre ama esneklikler yapılabilir. Sınıftaki bir çok veli birbiriyle nerdeyse konuşmuyor.
Hocam o zaman siz, sınıftaki arkadaşlarınızla bir olup gidip konuşacaksınız. Aklıma başka bir şey gelmiyor. Gerekli yaptırım uygulanmazsa tekrar gideceksiniz hocanın yanına veya ilgili müdür yardımcısına gideceksiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı