İnsanların ekonomik durumu yetmemesine rağmen Apple'ı takip etmesi

İnsanımız hayal satmayı ve hayal satın almayı çok seviyor. Kedinin ciğere bakar gibi bakma misali onlar da Apple haberlerini takip edip iPhone fiyatlarına bakıyorlar. Ekrana ekmek bandırıp bandırmadıklarını merak ediyorum doğrusu...
Ayranları yok içmeye, iPhone ile gidiyorlar tuvalete.
 
Çok anlamsız bir konu başlığı bence. Yılda birkez olan bir olay, her sene de gerek teknoloji siteleri gerek normal haber siteleri olsun gündeme taşıyorlar. İnsanlar da gündemi takip ediyor sadece. Ekonomik durumla bir alakası yok.
Ki insanlar (çoğunlukla) spesifik olarak "iphone" yada başka bir " gücünün yetemeyeceği ürünü" araştırmıyor. Herhangi bir sosyal ağda gezinirken haber önüne geliyor, anlık bir merakla tıklıyor, Bütün olay bu.
Sizin mantığınızla ilerlersek teknolojiyi takip etmeyi neredeyse tamamen bırakmamız, sadece "ürün alacağımız" zaman araştırmamız gerekiyor. Ki bir noktada bu mantık forum işleyişine aykırı düşüyor. Herkes işi düştüğünde konu açsa forumlar ölür .
Neyse fazla uzattım, sonuç olarak yılda bir kez yaşanan bir event , medya da Apple etkinliklerini ayrı bir hypelıyor. ( zaten bu tarz bir sayfada yazar olduğunuzu belirtmişsiniz, dolayısıyla bu durumun en büyük etmenlerinden biri de siz oluyorsunuz. Sonuçta bütün siteler 1 ay öncesinden başlıyor yazmaya " iphone 73 ne zaman çıkacak?" " işte sızdırılan özellikler" " artık bu iphoneların yazılım desteği bitiyor, işte son güncellemesini alacak iphone modelleri" vs.)
 
Sırf baktıkları için de aşağılandılar ya... Muhteşemsiniz ya 🤣 Yeni teknolojileri takip etmek için de mi paramızın olması lazım? Dynamic bir şey bir şey diye cins özellik eklemişler ekrana mesela, merak eder gider bakar adam. Hiç olmadı "ulan 30 bin TL telefon, neyi var acep" diye girer yine bakar. Ekmek banma muhabbetine bile girilmiş. Evet, banıyorlar, banıyoruz. Kim yapmıyor? Kim istemiyor? Sokakta geçen lüks arabalara da ekmek banarım, iPhone 14 Pro'ya da RTX 4090'a da. Oteller zincirine de, saatlere de...
 
Çok garipsiniz ya valla. Ekmek banmak nedir? Forumun kuralları katı olmasa ben diyeceğimi bilirdim bu saçmalığa.
 
Evet ekonomi kötü ama Türkiye'de herkes asgari ücretle çalışan değil.

Bir şekilde iPhone alan insanların sayısı çok fazla. Hatta benden kötü ekonomik durumu olup da iPhone kullananlar var, ben bile android takılıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı