İnsanların Koyun Misali Yaşaması

Ertugrul1403

Kilopat
Katılım
6 Temmuz 2017
Mesajlar
414
Makaleler
4
Çözümler
1
Yer
İstanbul/AVR
Başlıkta yazdığıma kızıyor olabilirsiniz sevgili bu yazıyı okuyan okuyucular :)
Öncelikle konu konu ilerleyeceğiz, tahmin edebilmeniz olası olan bir konu bu, tamamen insanların popüler olanı yücelten yaratıklar olması gibi seçimlerini de popüler olandan yana kullanması.
Misal bu, hangi meyveyi yiyeceğinizden tutun hangi tarz saç tasarımına kadar uzayıp giden sonsuz bir yoldur.
Yazımıza başlamadan önce, lütfen ön yargılarınızı bırakın ve sadece yazdıklarımı okuyun ve içinizden belki neden diye sorun :)

1. Müzik Zevkimiz
Öncelikle en hassas konuya değinelim; Müzik Ruhun Gıdasıdır.
İnsanoğlu genelde aklına geleni değil de başkasından gördüğünü uygulayan bir cinstir ne yazık ki, ve öyle bir kopya çeker ki sanki kendi hiç var olmamış, düşüncesi yokmuş gibi davranır, çevremde bu tür insanlar çok olduğu için yazıyorum bu yazıyı.
Örnek vererek anlatacağım;
1.Örnek: Genelde başı bir lider belirler ve bu örnekteki liderimiz Ayfer, bu kızımız genelde rock müzik seven ve arada sırada elektronik müziğe kayan güzel kıvırcık saçlı, yeri geldiğinde naif olan ve halk arası tabiri ile; oturmasını kalkmasını bilen bir kızımızdır. Velhasılı bu Ayfer kızımızın 3 arkadaşı var, öncelikle tanıyalım bu 3 arkadaşı;
Melike başı kapalı, ve genelde ailesinden baskı görmüş uzun boylu bir kızımızdır.
Zeynep gözlük kullanan ve miyop olan bir kızdır, sadece işini sever, yani Zeynep çalışmaya aşık ve işini aşk ile yapan kızımızdır.
Merve ortalığı karıştıran, insanları raydan çıkaran ve sigara, alkol kullanan bağımlı kızımızdır.
Hikayemiz bu 4 kızımızın aynı sınıfta olması ile başlıyor ve ne gariptir ki okulda kendilerini okula göre adapte ediyorlar, yani çok iyi arkadaşlar, kafaları birbirine uyuyor.
Burada size maceralarını anlatırdım fakat konumuz macera değil :D
Velhasılı bizim lider yani Ayfer kızımızın müzik zevkini yazmıştım, bu arkadaşlar Cafe ortamlarında takılmayı severler.
Bir pazartesi günü liderimiz buluşmaya kulaklığı ile gelir, ve Melike kızımız merak eder ve Ayfer kızımıza ne dinlediğini sorar;
Melike "Ne dinliyorsun? "
Ayfer "Müzik"
Melike "Ben de dinleyebilir miyim? "
Ayfer "tabii ki"
Ve bizim ailesinden baskı görmüş olan kızımız bir denemek ister ve kulaklığı takar, beyni direkt olarak aldanma dediğimiz bir kuyuya düşüverir, yani Melike kızımız ailesinden çok baskı gördüğü için kendisini içten içe sorgular, şöyle sorgular;
"Ne güzel müzik zevki var, bundan sonra ben de bu tarz müzik dinleyeceğim, hem ortamda havam olur"
Tabii içinden söylüyor veya düşünüyor bunları, sanıyor ki Ayfer kızımız, bu müzikler yüzünden seviliyor ve ailesine çok saygılı, ama alakası yok.
Zeynep kızımız bu 4 arkadaşın genel olarak takıldığı Cafe'de garson, ama arada sırada veya iş olmadığında bu arkadaşların masasına oturup, sohbet muhabbet ediyorlar, Zeynep her zaman işini mükemmel yapan ve işine aşık olan bir kişi olduğu için çok titizdir, arkadaşları pipetin kağıdını yere atsa hiç utanmadan yere eğilir ve kağıdı alır, ve işin güzel yanı hiç uyaramaz, arkadaşları kırılır diye.
Tabii bizim Melike yine kıskanır, her zaman ki huyu olan kopyalama işini yapmaya çalışır, içten içe kendini yadırgar, fakat iyi huylar kopyalanamaz.
Merve masada her zaman söz sahibi, ağzında sakız, şapırdatarak sakız çiğneyen ve bağımlı olan kızımızdır. Tabii ki bizim buradaki kopyalama huyu olan Melike, bu kötü huyları hemen kapar ve aradan 1 yıl geçmeye kalmadan çoğu huyu Merve kızımızdan almıştır, Melike kızımızın karar mekanizması çalışmamaktadır, kendi kararlarını kendi veremez, her zaman kopya çeker. Şu adam şurada şunu yaptı ve ilgi gördüyse Melike kızımız dayanamaz ve hemen uygular çünkü karar veremez, hayatı monoton sürdüren zavallı bir kızdır, ve acil yardım gerekmektedir.

1.Örnek den alınacak dersimiz kopyacılık, unutmayın kendi kararlarınızı kendiniz veremiyor iseniz bu hayatı yaşamıyorsunuz sadece hayata yalakalık yapıyorsunuz demektir.
Şimdiki zamanda YouTube özellikle başta olmak üzere tüm sosyal medya platformları bir akım başlattı ve bu akım benim açımdan çok güzel oldu, hayata yalakalık yapan insanları seçtim, öğrendim.
Ne zaman trendlerde bir Fury'a olsa ülkemizin karar mekanizması gelişmemiş olan gençler hemen atlıyorlar ve uygulamaya, dinlemeye, yapmaya başlıyorlar.
Sakın içinizden kendi kendinizi avutmayın;

"Bu adam RAP müziğin kıralı bee"
"Çok komik bir adam, esprileri çok güzel benim yaşam tarzım buna uyuyor"
"Bu herif bu işten bu kadar para kazanıyor ise biz de yapabiliriz"
"Bu kızın TikTok videoları inanılmaz, bir görsen nasıl dans ediyor"
"Bu adamın filmleri mükemmel baba, bir izlesen bir daha başka filmleri izleyemezsin"


Yukarıda saymış olduğum avutmalar, genelde içinizi bir asit gibi eritir, şimdi bu avutmaları cevaplayalım.

Bu adam RAP müziğin kıralı bee: Hayır, bu adam sadece ünlü olduğu ve insanların sürekli ondan bahsetmeleri yüzünden sana öyle geliyor, sen ancak ortak yön olarak görüyorsun bu ada mı, bir ortama gidip kafan uyuşmayan bir arkadaşın ile ortak yönün olsun istiyorsun, fakat eve gittiğinde içinde gerçek sen, bu adamın saçma olduğunu kabul ediyor.

Çok komik bir adam, esprileri çok güzel benim yaşam tarzım buna uyuyor: Hayır, senin yaşam tarzına falan uymuyor, sadece insanlar sana gülsün diye bu adamın esprilerini çalıyorsun, yani hırsızlık yapıyorsun, ortamda havam olur ayağı ile insanları uyuturum zannediyorsun fakat Ayfer gibi lider insanlar seni zavallı gibi görüyor bunu unutma!

Bu herif bu işten bu kadar para kazanıyor ise biz de yapabiliriz: Hayır, bu herif dediğin insan, gecelerini gündüzüne katıyor, işini yapmak için uykularını feda ediyor senin gibi yalaka insanlar bunu anlamakta zorluk çekiyor ve özgün içerik yerine kopya çekmeyi tercih ediyor, kusura bakma ama çok zavallısın!

Bu kızın TikTok videoları inanılmaz, bir görsen nasıl dans ediyor: Hayır, bu kızın videoları berbat, müzik ile saçma sapan dans ediyor ve sende bu kızda olan ünü, şanı kıskanıyorsun, yani hayata yalakalık yapıp bu kızı kopya çekiyorsun, senin kafanda olan milyonlarca insan seni takip ediyor ve sende başardım zannediyorsun fakat zavallısın farkına varmıyorsun.

Bu adamın filmleri mükemmel baba, bir izlesen bir daha başka filmleri izleyemezsin: Bu adamın filmleri berbat, ancak argo kelimeler ile seni avutuyor ve sende bundan haz alıyorsun, fakat herkes senin gibi haz alamıyor, sende kendini onlardan üstün görüyorsun, "bu salaklar beni anlamıyor bunlar geri zekalı" diyorsun içten içe fakat sen sadece yalaka bir zavallı insan oğlusun unutma!

Neden kendiniz olamıyorsunuz?
Neden kararınızı kendiniz değil de fenomenler belirliyor?
Neden bir fenomenin yaşantısına ipinizi bağlayıp aynı şeyleri yapmaya çalışıyorsunuz?

Barış Özcan klasik müzik dinliyor diye sen de klasik dinlemek zorunda değilsin, artık büyüdün kendi kararlarını kendin ver, müzik avına çık, kendini öğrenmeye çalış, bir bak ben ne dinlemeyi seviyorum diye.
Enes Batur yumurta yemeyi seviyor diye sen de yemek zorunda değilsin, o yumurta yesin sen lahmacun ye sabah kahvaltı da, yeter ki kopya çekme kendi kararını kendin ver.
Reynmen-Derdim Olsun şarkısı ünlendi diye arabanda son ses bu şarkıyı çalma, hepimiz (kendi kararını kendi veren insan ne kadar çoktur tartışılır) biliyoruz senin bu şarkıyı Fury'a yüzünden çaldığını, kendini avutma boşuna.

Bakın artık kendimize çeki düzen vermeliyiz, bu konu çok ciddi bir konudur, özellikle şimdiki aileler bu konuda çok tecrübesiz, 5 yaşındaki çocuğun eline tablet vererek geleceğe hazırlamak aptallıktır.
Bu çocuğun beyni daha su, sıvımsı dır, yani bilinçaltının öğrenme evresidir, ama çocuk akşama kadar tablette, saçma sapan şarkıların çaldığı ve örümcek adam veya minimum süper kahramanların saçma hareketler sergilediği videolar ile büyüyor.
Evet veli olarak birer zavallıyız, çocuğumuz ağlıyor diye geleceğini kirletiyoruz haberimiz yok.
Ve bu aileler, kopyacıdır genelde, dışarıdan bakıldığı zaman fark edemeyebilirsiniz fakat evlerine konuk olduğunuzda "benim çocuğum ileride doktor olacak, pilot olacak, polis olacak" der, yani başkasının mesleklerini kopya çeker hiç demez ki "benim çocuğum ileride kendi kararını kendi verir, ben onu büyüteyim adam edeyim yeter".

Hadi aileleri geçelim kendimize gelelim, trend olan bir müziği tarzın olmadığı halde dinliyor isen vay haline, hastalık yayılmaya başlamış demektir, sırf gişe rekortmeni olmuş bir filmi izlemeye gidiyorsan vay haline, artık hastalık beyni ele geçirmiş demektir. Her zaman kendiniz olun.

Arkadaşlar sizlere teşekkürlerimi sunmaktan gurur duyarım, çok sıkıldım bu kopyalama işinden, ve bu yazıyı yazmaya 1 yıl önce karar vermiştim fakat her zaman umursamazlığa vuruyordum, artık bir kesime de olsa duyurmak geldi içimden.
Yukarıda yazdığım hikaye saçma olabilir veya verdiğim örnekler, eğer beğenmiyor iseniz ne mutlu bana ya da beğeniyor iseniz, çünkü kendi kararınızı kendiniz veriyorsunuz demektir bu.
(Arkadaki koyun daime önündeki koyunu izler)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu saydıkların kişilere popüler kültürün kölesi diyorum. Bir toplumun veya çoğunluğun bulunduğu şeylerden ve trendlerden her zaman uzak dururum, bu yüzden bir çok farklı görüşüm ve farklı müzik alışkanlıklarım var. New order, Talking Heads gibi retro müzikleri ve oyun müziklerini seviyorum.
 
Bu saydıkların kişilere popüler kültürün kölesi diyorum. Bir toplumun veya çoğunluğun bulunduğu şeylerden ve trendlerden her zaman uzak dururum, bu yüzden bir çok farklı görüşüm ve farklı müzik alışkanlıklarım var. New order, Talking Heads gibi retro müzikleri ve oyun müziklerini seviyorum.
Makromusic kullanıyor musun?
 
Hadi aileleri geçelim kendimize gelelim, trend olan bir müziği tarzın olmadığı halde dinliyor isen vay haline, hastalık yayılmaya başlamış demektir, sırf gişe rekortmeni olmuş bir filmi izlemeye gidiyorsan vay haline, artık hastalık beyni ele geçirmiş demektir. Her zaman kendiniz olun.
Güzel bir yazı olmuş ancak yukarıdaki cümle birazcık abartılı geldi. Çünkü bir insan bence "bu müzik-film benim tarzım değil" diye kendini kısıtlamamalı. Bir müzik ya da filmin popüler olması onun kötü bir ürün olduğunu kanıtlamaz yani popüler bir ürün aynı zamanda çok kaliteli de olabilir. Biz de sürekli dinlendiği için bir şans veririz giden birkaç dakikamız veya birkaç TL'miz olur ancak bu ürün bizde yeni ufuklar açabilir. Yani yeni bir popüler müzik dinleyip o türü çok beğenebiliriz veya film için de aynısı olabilir. Ha tabi sizin anlatmaya çalıştığınız şey "Arkadaşlarımdan geri kalmamak için bu müziği dinlemeliyim" gibi bir psikoloji ise ve kişi hiç beğenmediği halde kendini sürekli dinlemeye zorluyorsa o zaman dediğinize katılıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı