İnsanların sizi çirkin bulduğuna dair belirtiler

Dediklerinize aynen katılıyorum. ☺️

Çocukken elim yüzüm düzgündü. Zayıftım ve o zaman iyi bir kiloya sahiptim. Sonra birden kilo almaya başladım. 4. Sınıfta 51 kilo iken 8. Sınıfta 106 kiloydum. O zaman çocukluk fotoğraflarıma bakıyordum. O zamanki halimle çocukluğumdaki halim arasında hiçbir benzerlik yok. Tabi şişman olunca çevremdekiler de çirkinleştin demeye başladılar. O zamanlar yüzüm hep yağ tulumuydu. Zoruma gitmişti o zaman, zayıflayacağım dedim. Sadece su içtim, haşlanmış et, patates püresi ve meyve yemeye başladım. Üzüm, karpuz, ceviz falan yiyordum sürekli. O günden tam 3 yıl sonra 106’dan 72’ye düştüm. Vücudum tamamen değişti. 6-7 ay deri sarkmasıyla mücadele ettim ve fitness ile deri sarkmasını hallettim. Çok gıdığım vardı, şuan neredeyse yok, o jawline çizgisi midir nedir çıktı. Şuan sadece yanaklarımda hafif tombulluk kaldı. Onu da zayıflatmak üzereyim. Ağzımın bir kenarı diğerine göre daha düşüktü, düşük olan kısımın olduğu yere kengel sakızı çiğnedim ve yüzümdeki burnum hariç tüm orantısızlıklar kalkı. Burnum oluşumdan beri yamuk 😅 ama güzel duruyor. Estetik ol diyen olacak, burun ucum değil direkt kemiğim yamuk. Aynadan dip dibe bakınca belli oluyor sadece. Velhasıl kelam, kollarım bayağı incelmişti ama şuan bir şekil verebildim kendime. Geçen sene 72’ydim. O zaman full yağdım. Şuan 68 kiloyum ve kas kütlem var. Şuan bana kimse çirkinsin diyemiyor zaten çirkin değildim. 4 yaşımdaki yüz hatlarımla şuanki yüz hatlarım burnum hariç tamamen aynı. Umarım burnum ergenlikten sonra düzelir yoksa mecbur estetiğe gideceğiz keleş gibi duruyor keleş😅
Ve bana çirkin diyenler; bana çirkin diyenlerin hepsi gt göbek bağladılar veya kekoculuk oynamaya başladılar. Unutmayın, çocukken güzelseniz, ergenlikten sonra yeniden güzel olursunuz. Küçükken çirkinseniz, ileride yine çirkin olursunuz. O yüzden ergenlik döneminde ben çok çirkinim fln demeyin. Yüzünüz daha oturmadı

Son düzenleme:
Asıl siz hangi dünyada yaşıyorsunuz? Bunu insanların çoğu yaşıyor farkında mısınız? Sadece siz yaşıyorsunuz falan mı sanıyorsunuz :D Gerçekten diğer insanların fikirlerine bu kadar değer verip kendinizi çöpe mi atacaksınız? Kendi ortamınızı kurmak yerine saçma sapan insanların arasına girmeye çalışırsanız böyle olur. Ben hem lisede hem de ortaokulda çok dışlandım ama hiç kimseyi de umursamadım. Her zaman kendi ortamımı kurmaya çalıştım. Boş insanları yanıma alacağıma geleceği olan insanları yanıma almayı tercih ettim.
Tabii bu tür düşüncelere karşı gelmek pek de doğru sayılmaz. Sonuçta ergenlik düşüncelerinin de yaşanması gerekiyor. Ancak bu tür düşünceleri arkadaşlarınızla paylaşmanız daha iyi olur, forumu çöp ettiniz arkadaş!
Ergen arkadaşın düşünceleri doğru.
Tipinden dolayı dışlandın sen örneğin
Ben de senin gibi düşünüyorum ama ne yazık ki böyle bir dünyada yaşamıyoruz. Güzel doğada güzel olan 1-0 önden başlar.
İçgüdüsel olarak buna meyillidir hayvan.

Ben iki kızla konuşmak için cesaretimi toplayıp gittim konu başlatmak zordu ama yakışıklı biri gelip yolunda ki tüm zorlukları sanki tek yumrukla halletmiş gibi iki kız da dikkati ona vermiş. Bende hala dikkat çekmeye çalışıyordum ancak olmayınca durup sessizce ayrıldım. 🙃

İnsanların sizi çirkin bulduğuna dair belirtileri söylüyorum;

• İnsanlar bir şeye ihtiyaç duymadıkları sürece sana dikkat etmezler.

• Kendi fotoğraflarını paylaşırken kendini güvensiz hissediyorsun ve birisi senin fotoğrafını çektiğinde ve sen bunu gördüğünde ağlıyorsun.

• İltifat almıyorsun ve aldığın zaman da genelde çok aptalca oluyorlar veya görünüşünle alakası olmuyor. (örn. tırnaklarını beğendim, gömleğin çok güzel görünüyor vs.)

• Etkileyici hobilerin olmasına rağmen kimse senin tutkularına iltifat etmez. Çünkü çirkin olduğun için hayatında sahip olduğun tek şeyin bu olduğunu düşünürler.

• İnsanlar seni övmezler; bu onlara fayda sağlasa bile.

• İnsanlar size farklı davranıyor veya dışlanmış gibi davranıyor; iş arkadaşınız, sınıf arkadaşınız veya yakın arkadaşınız olmalarına rağmen.

• Daha büyük veya daha temiz patronlar/şirketler çirkin insanları işe almak istemezler, bu yüzden iyi bir işiniz olmaz; bir niteliğiniz olsa bile.

• İnsanlar sürekli olarak adınızı unutur veya sizi olduğunuzdan daha genç/yaşlı sanırlar.

• Sizinle etkileşime giren tek kişiler de çekici olmayan veya etkileşime girmesi gereken kişilerdir. (öğretmenler, aile, kasiyerler vs.)

• Annen sana iltifat eden/seninle konuşan tek kişidir.

• Hiçbir yanlış veya eleştirel bir şey yapmamanıza rağmen, toplum içinde garip bakışlar veya dikizler alıyorsunuz.

• Bir şey yediğinizde, normal miktarda yemenize rağmen insanlar size 'sadece bu kadar mı yiyeceksin?' veya '3 kişiyi doyuracak kadar yiyor!' gibi garip bakışlar atarlar.

• Asla sana asılmıyorlar veya eşleşmeler olmuyor ve olduğunda da genelde senin kadar çirkin oluyorlar veya sapıklar veya yaşlı adamlar oluyor.

• Arkadaşların yok ve arkadaşlıkları sürdüremiyorsun.

• Küçük çocuklar korkar veya seninle dalga geçer, bebekler seni gördüklerinde kaşlarını çatarlar.

• Okulda hiçbir hobin, tutkun veya güçlü yönün yok.

• İnsanlar sizden kolayca rahatsız oluyor veya sizin dahil olmadığınız şeyler için sizi suçluyorlar.

• İnsanlar ilk önce çekici insanlara hizmet eder veya onlarla etkileşime girer; siz ilk sırada olsanız bile.

• Kimse sizin için gerekli olmadıkça veya istenmedikçe iyilik yapmaz.

• İnsanlar seni partilere davet etmiyor veya okul gezilerine gitmeni sevmiyor.

• Bir grup projesine atandığınızda ve bir grup oluşturmanız istendiğinde, ne kadar zeki olursanız olun, kimse çirkin olduğunuz ve aptal ama yakışıklı çocuklardan oluşan bir grupta olmayı seçtiğiniz için sizden kendi gruplarına girmenizi istemez.

• Gülümsediğinizde veya onlara baktığınızda insanlar kaşlarını çatar veya ürperir.

• Görünüşünüz nedeniyle hem çevrimiçi hem de şahsen sürekli alay konusu oluyorsunuz veya zorbalığa uğruyorsunuz.

• İnsanlar bir tartışma yaşadığınızda veya eski sevgiliniz hakkında bir yorum yaptığınızda çevrimiçi olarak hemen görünüşünüzü eleştiriyor.

• Bir sohbete başlarken rahat hissetmekte zorlanıyorsunuz.

• İnsanlar sizinle sosyal ortamlardan uzaklaşmak için aptalca bahaneler uydururlar. (örneğin sizinle konuşurken arabalarını çekmeleri gerektiğini söyleyebilirler ancak geri dönmezler)

• İnsanlar hemen sizin kaba bir tavrınız olduğunu ve çekici insanları çöp olarak gördüğünüzü düşünürler.

• Kimse seni tanımaya çalışmıyor.

• Yaşıtlarınız tarafından kabul edildiğinizi hissetmekte zorluk çekiyorsunuz.

Beni soracak olursanız söylediğim belirtilerin hepsini gördüm/yaşadım malesef 😞 Benim gibi kaç kişi var bunları gören/yaşayan?
Arkadaşlarım bana hep yakışıklısın tipin var vs derler ama ben hep tam tersini düşünürdüm. Bu maddelerin çoğu da bana yaşandı :(

Çirkin olduğunun farkına varmak çok iyi bir şey. Küçükken ailem hep bana yakışıklısın dedikleri için kendimi yakışıklı zannederdim. Aslında iyi bir şey yaptıklarını sanıyorlar fakat hayatımın en can alıcı noktası oldu. Kendimi yakışıklı sandığım için eskiden çok kötü alay konusu oldu arkadaşlar arasında. İçlerinden biri "Sana bakan kız artık nasıl bir yokluktaysa" diye bir cümle kurdu ve güldü. O gün bayağı ağlamıştım. Sonra da aynaya baktım ve gerçeği gördüm. Gözlerim açılmıştı resmen. "Ben maymuna benziyormuşum lan" dedim.

Bu olaydan bir sene sonra bayağı bi kendimi değiştirmeye çalıştım. 50 kilo, bakımsız mağara adamıydım. Şuan 12 kilo aldım. Düzgün bir saç kesimim var. Kendime bakıyorum açıkçası. Şuan ortalama bir tipim var diye düşünüyorum. Mutlu son 😉👍

Çirkin olduğunun farkına varmak çok iyi bir şey. Küçükken ailem hep bana yakışıklısın dedikleri için kendimi yakışıklı zannederdim. Aslında iyi bir şey yaptıklarını sanıyorlar fakat hayatımın en can alıcı noktası oldu. Kendimi yakışıklı sandığım için eskiden çok kötü alay konusu oldu arkadaşlar arasında. İçlerinden biri "Sana bakan kız artık nasıl bir yokluktaysa" diye bir cümle kurdu ve güldü. O gün bayağı ağlamıştım. Sonra da aynaya baktım ve gerçeği gördüm. Gözlerim açılmıştı resmen. "Ben maymuna benziyormuşum lan" dedim.
Bana da yapmışlardı aynısını, 9. sınıfta. Sınıfımdakiler bana yakışıklı diyorlardı ama kendimi aşırı çirkin görüyordum ve halen de öyleyim 😞 Meğersem dalga geçiyorlarmış benle.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı