İnsanlığın en büyük sorunu nedir?

Bu çok iğrenç geliyor bana eskiden erkeklere derdim tek bunu ama artık kızlarda aynı şekilde. Bir konuşma yapıyorsun duyguların değerli olduğunu söylüyorsun ama karşı taraf cinselliği bir istek değil bir ihtiyaç olduğunu savunuyor.
İhtiyaç ama zorunluluk değil, mastürbasyon gibi.
Ancak erkeğin ilişkiye verdiği değer kızlardan farklı. :)

Bence en büyük problemler hükümdarlar ve destekledikleri ideolojileri yüzünden yaşanıyor.

En basit örneği Amerika; demokrasi kisvesi altında işgal ettiği ulusların mal varlığını aklarken beraberinde ölümü ve bölgesel istikrarsızlığı da getiriyor. 😁

Her ne kadar cinselliğe verilen aşırı değer önem yanlışsa ondan da yanlış olan birşey var ki aşkla cinselliği ayırmak. Özellikle 20 yaş altı gençlerde gözlemleniyor bu durum. Daha aşkın ne olduğunu tam olarak anlamamış yaşamamış gençlerde. Gerçek aşkta karşı tarafa karşı yakıcı bir cinsel çekimde hissedersiniz. Sadece klişe saf masum türkülerdeki aşk gibi değil yani. Sezen Aksu'nun şarkılarındaki gibi bir aşk. :D

Açgözlülük çok net. Yukarıdaki arkadaşların yazdıklarının tamamı doğru ama tüm tanımları birleştirince açgözlülüğün bir numarada olduğu açık. İslam da dahil birçok dinde elma hikayesine bakarak temellendirme görülebilir.

Tüm sorunların başı; insana lütfedilen zekanın gerektiği kadar kullanılmamasından kaynaklı.

Sonrasında gereksiz yüksek popülasyon, gereksiz hırs, gereksiz fanatiklik (toprak sevdası, ırk sevdası) gibi şeyler yatıyor. Senin Türk olmayı sevmen ve her şeyinle bağlı olman sana hiçbir şey kazandırmayacak hatta çoğu şeyi kaybettirecek. Bu din ve futbol ilgili fanatiklik ile ilgili de olabilir.

Aynı dine bağlı olmak gibi bir şey bu, benim fikrimce dinler mantıksız çünkü yaratıcı bunu kesinlikle istemez. Bunu çok detaylı konuşmayacağım ucu bucağı olmayan bir konu.

Ve insanlar yaptığı çoğu şeyi, gerçekleştirdiği çoğu eylemi düşünmeden gerçekleştiriyor. Ona zararı olsa da olmasa da canının istediğini yapıyor. Diğer insanları, bu hareketin sonucunda dünyaya/insanlara ne tür bir zarar gelecek bunu düşünmüyor bile. Düşünse bile o anlık kendini tatmin etmek istediği için işine geldiği gibi davranıyor. Bu bahsettiğim şey anlık da olabilir, uzun yıllar sürecek zararlı bir plan da.

İşin özeti zekayı kullanmak tamamen. Bu da eğitim demek. Zeka doğru kullanılsaydı şu andan çok yüksek teknolojilere herkes düzgün bir şekilde erişir ve kimse kimsenin huzurunu bozmazdı.

Not olarak şunu da belirtmeliyim: Kurulan kapitalist düzen ve saçma kurallar gerçekten çok komik ve utanç verici. Evet ben bu düzen ve sisteme karşıyım fakat her kurala da karşı değilim.

Çünkü o kadar fazla popülasyon oldu ki bazı katı kuralları kesinlikle koymak gerekiyor. Bunların başında gereksiz üreme geliyor.

Anlat anlat bitmez bu dünyanın sorunu. İnsanlığın yakında yok olmasını diliyorum. Çünkü hiçbir işe yaramıyoruz. Yüzyıllar sonra senin veya benim ne yaptığım kimseyi ilgilendirmez. Boşa yaşayıp boşa partilere gidip eğleniyorsun. Ya da boşuna depresif depresif takılıp kendini yiyip bitiriyorsun. İnan ki kimsenin umrunda olmayacak. Böyle bir yaşantıyı niye yaşıyoruz anlamıyorum.

Sonuna kadar okuyup tamamını anladıysanız tebrik ederim, ortalamanın üstünde zekaya sahipsiniz.

Ve sana not: Adil ol.

İyi forumlar.

Açgözlülük çok net. Yukarıdaki arkadaşların yazdıklarının tamamı doğru ama tüm tanımları birleştirince açgözlülüğün bir numarada olduğu açık. İslam da dahil birçok dinde elma hikayesine bakarak temellendirme görülebilir.
Benim oyumda bundan yana benzerini yazıcaktım lakin sizin yorumu görüp cevap yazmak istedim :)

İhtiyaç ama zorunluluk değil, mastürbasyon gibi.
Ancak erkeğin ilişkiye verdiği değer kızlardan farklı. :)

Bence en büyük problemler hükümdarlar ve destekledikleri ideolojileri yüzünden yaşanıyor.

En basit örneği Amerika; demokrasi kisvesi altında işgal ettiği ulusların mal varlığını aklarken beraberinde ölümü ve bölgesel istikrarsızlığı da getiriyor. 😁
Kızlarda cinsel istek duyuyor ama hayati bir şey gibi kesin olmalı gözü ile bakmak yanış geliyor bana. Normal olan bir şey yapılmasın demiyorum ama büyük bir amacımız bu olmasın diyorum kız/erkek fark etmeksiniz.

Sayılabilen, ölçülebilen bir şeyin referans noktası olması lazımdır. Karnın doyması, soğuktan-sıcaktan korunmak, kendini güvene almak, çoğalmak vs vs... Bunlar ökaryotik çok hücreli canlıların ortak noktasıdır.

O yüzden "yeteri" kelimesini rahatlıkla burada kullanabiliriz.

Sizin daha fazla istemenizin sebebi, insanın açgözlülüğünden kaynaklanmaktadır. Eğer herhangi bir canlı türü, tüketirse ve bunun üzerine nüfusu sabit kalmayıp, dengede kalmazsa, o tür, bir süre sonra besin bulamayıp, ya kısa zamanda yok olacak ya da beslenme şeklini değiştirip adapte olmaya çalışacaktır.
Evet bende ondan bahsediyorum işte. Açgözlü olmamızın sebebi "yeteri" kavramını bilmemek.

Evet bende ondan bahsediyorum işte. Açgözlü olmamızın sebebi "yeteri" kavramını bilmemek.
O zaman ben seni yanlış anlamışım. "Yeteri kadar bir şey var mıdır?" deyince kafam oraya gitti..
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kendini karşındakinin yerine koyabilme ve o pencereden düşünebilme yetisi. Ayna nöronları ve devamında ahlak kavramı...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı