İnsanlık iyi olsa ne olurdu?

SbHF6x

Decapat
Katılım
8 Eylül 2021
Mesajlar
96
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bugün aklıma çok garip bir soru geldi. İnsanlık iyi olsa ne olurdu örnek hiç sömürgeleştirme olmasaydı insanlar işkence çekmeseydi kısacası dünya herkes için yaşanabilir halde olsaydı ne olurdu? Sizce din, dil, ırk, siyaset olarak ve coğrafi keşifleri unutmadan yorum yapın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Algıya bağlı. Kişinin algısı bozuksa en adil dünyada yaşasın yine de memnun edemezsin. Ama sağlam olsun ister cehenneme koy yine de mızmızlanmaz. O çok pohpohladığımız, barışın hüküm sürdüğü, hümanizmin zirvesindeki iskandinav ülkeleri ile antidepresan kullanımı, intihar gibi oranlarda hiç de iç açıcı değil.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen insanlar ırk, milliyet, ideoloji, toplum gibi ayrımlara girme ihtiyacı duymayacağı için rekabet diye bir şey ortada olmazdı.

Rekabet ve savaş olmadığı için de muhtemelen teknoloji günümüzdeki haliyle değil, daha yavaş bir şekilde tüm insanlığın ihtiyaçları doğrultusunda gelişirdi (ya da insanlar diğer insanlarla iletişimi kesmemek ve dayanışmayı daha da güçlü hale getirmek için hep birlikte daha fazla uğraşıp şuanki durumdan bile ileriye götürebilirdi.) ve insanlık bu nimetlerden eşit bir şekilde yararlanırdı.

Ve insanlar böyle bir düzende sadece tek bir din ve düşünceye sahip olur, ve iyi düşüncesinden dolayı diğer insanlarla sağlam bir empati kurar, onlara zarar verecek davranışlardan tıpkı onların da yaptığı gibi uzak dururdu. Haliyle toplumda yine özgürlük diye bir şey olamaz, tüm insanları kapsayan bir ahlak yasası zorunlu olurdu.
 
Son düzenleme:
Nüfus çok fazla artacağından otomatik olarak kaynak savaşı başlardı.
Doğa tamamen rekabet üzerine kurulu. Kadın ve erkek vücudunun tüm özellikler, hormonları, beyin yapısı buna göre şekillenmiş durumda. Rekabet olmasaydı hem psikolojik, hem fiziksel açıdan çok farklı bir varlık olurduk.
 

Geri
Yukarı