Insider Preview 25179 Çıktı!

R6n

Hectopat
Katılım
1 Ağustos 2019
Mesajlar
638
Makaleler
1
Çözümler
10
İndirme başlasın.

1660152615694.png


Yeni özellikleri aktaracağım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
En büyük değişikliğin Explorer'daki sekmeler özelliği olacağı aktarılmış. Önceden sınırlı bilgisayarlara sunulan bu özelliğin şimdi bütün bilgisayarlara sunulduğu belirtilmiş. Sekmeler özelliği gelmeyen 10 yıllık bir laptopa kurup test edeceğim gece. Bir kaç saate burayı editlerim.
Ekran görüntüsü 2022-08-10 224736.png

Edit : Kurulum başarılı, sıra eski bilgisayarda.
Ekran görüntüsü 2022-08-10 233340.png
 
Son düzenleme:
Keşke özelliklerini yazıp konuyu açsaydınız :D
Arkadaş yazmamış ama ben çeviri vasıtasıyla aynen yazayım :
Değişiklikler ve İyileştirmeler
[Genel]
Yazım sözlüğü artık dilden bağımsız bir sözcük listesi kullanacak ve bunu aynı Windows hesabını kullanan tüm cihazlar arasında eşitlemeye çalışıyoruz. Kullanıcılar bu özelliği Ayarlar > Hesaplar > Windows yedekleme > Tercihlerimi hatırla > Dil tercihleri aracılığıyla değiştirebilir. Bu, şu anda yalnızca Microsoft hesaplarıyla çalışır ve AAD desteği daha sonra gelir.
[Dosya Gezgini]
Dosya Gezgini sekmeleri ve gezinme güncellemeleri (Yapı 25136 ile Geliştirme Kanalında kullanıma sunulmaya başlandı) artık Geliştirme Kanalındaki herkesin kullanımına sunuluyor. Bu özellikleri hemen göremiyorsanız, lütfen yeniden başlatmayı deneyin. Bu işe yaramazsa, lütfen Geri Bildirim Merkezi'nde geri bildirimde bulunun.
Arama sonuçlarını göstermek için Dosya Gezgini'nde farklı deneyimler deniyoruz.
[Giriş]
Tamil dili için Tamil Anjal klavyesini ekliyoruz. Tamil karakterlerini girmek için popüler bir klavyedir, bu yüzden bu dili konuşuyorsanız lütfen deneyin! Biz kaliteyi değerlendirirken bu klavye şu anda Insider'ların bir alt kümesine sunuluyor. Eklemek için (kullanılabilir olduğunda), Ayarlar > Zaman ve Dil > Dil ve Bölge altında Tamilce'nin (Hindistan) listelendiğinden emin olun ve ardından dilin yanındaki “…” seçeneğine tıklayın, Dil Seçenekleri'ni seçin ve klavye listesi.
Geleneksel dokunmatik klavye düzeninin yanı sıra varsayılan dokunmatik klavye düzeni için tuş tekrar oranını iyileştirmek için küçük bir ince ayar yapıyoruz, böylece daha duyarlı hissettiriyor. Artık saniyede 20 tuş oranına sahip (örneğin, silme tuşunu basılı tutarken).
[Başka]
powercfg -sleepstudy tarafından yakalanan varsayılan süre 3 günden 7 güne güncellendi.
 
Arkadaş yazmamış ama ben çeviri vasıtasıyla aynen yazayım:
Değişiklikler ve iyileştirmeler.
[Genel]
Yazım sözlüğü artık dilden bağımsız bir sözcük listesi kullanacak ve bunu aynı Windows hesabını kullanan tüm cihazlar arasında eşitlemeye çalışıyoruz. Kullanıcılar bu özelliği ayarlar > hesaplar > Windows yedekleme > tercihlerimi hatırla > dil tercihleri aracılığıyla değiştirebilir. Bu, şu anda yalnızca Microsoft hesaplarıyla çalışır ve aad desteği daha sonra gelir.
[Dosya Gezgini]
Dosya gezgini sekmeleri ve gezinme güncellemeleri (yapı 25136 ile geliştirme kanalında kullanıma sunulmaya başlandı) artık geliştirme kanalındaki herkesin kullanımına sunuluyor. Bu özellikleri hemen göremiyorsanız, lütfen yeniden başlatmayı deneyin. Bu işe yaramazsa, lütfen geri bildirim merkezi'nde geri bildirimde bulunun.
Arama sonuçlarını göstermek için dosya gezgini'nde farklı deneyimler deniyoruz.
[Giriş]
Tamil dili için tamil anjal klavyesini ekliyoruz. Tamil karakterlerini girmek için popüler bir klavyedir, bu yüzden bu dili konuşuyorsanız lütfen deneyin! Biz kaliteyi değerlendirirken bu klavye şu anda Insider'ların bir alt kümesine sunuluyor. Eklemek için (kullanılabilir olduğunda), ayarlar > zaman ve dil > dil ve bölge altında Tamilce'nin (Hindistan) listelendiğinden emin olun ve ardından dilin yanındaki “…” seçeneğine tıklayın, dil seçenekleri'ni seçin ve klavye listesi.
Geleneksel dokunmatik klavye düzeninin yanı sıra varsayılan dokunmatik klavye düzeni için tuş tekrar oranını iyileştirmek için küçük bir ince ayar yapıyoruz, böylece daha duyarlı hissettiriyor. Artık saniyede 20 tuş oranına sahip (örneğin, silme tuşunu basılı tutarken).
[Başka]
Powercfg -sleepstudy tarafından yakalanan varsayılan süre 3 günden 7 güne güncellendi.

Teşekkürler kısmı bir şekilde anladım Google çeviri yüzünden bir şey anlaşılmıyor ama yine teşekkür ederim :D
 
nkOj8H.png

i5-3210M/GT635M bilgisayarda yüklemeyi başlattım fakat build 25174 üzerinde günlük kullanımı etkileyecek 2 tane bug mevcut : (daha doğrusu benim bulduklarım bunlar)
-Ekran koruyucu çalışır vaziyetteyken tekrar bilgisayara dönmeye kalktığınızda VIDEO_TDR_FAILURE (nvlddmkm.sys) mavi ekranını alıyorsunuz. Ekran koruyucuyu kapatarak bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.
-Bilgisayarı ilk açışınızda (Hızlı Başlatma açık vaziyette) şifreyi girdikten sonra tam masaüstü geldiğinde "Yeniden başlatılıyor" yazıyor ve ne alakaysa bilgisayar kapanıyor. İkinci açışınızda bu sorunla karşılaşmıyorsunuz. Bu sorun i3-3220/HD6570 sistemde de vardı, build 25151 den beri bu soruna denk gelmedim.
 

Geri
Yukarı