Insider sürümünden çıkılamıyor

RufatM

Kilopat
Makaleler
1
Insider sürümünden çıkmak istiyorum ve kayıt için sıraya alındı diyor. Bildiğim kadarıyla bu böyle kalıyor. 25h2'ye kadar böyle kalacak mı yoksa bir yolu var mı? Fotoya bakarsanız fotoda zaten programda olmadığımı söylüyor ancak yine de Insider güncellemelerini almaya devam ediyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2024-10-29 175258.png
    Screenshot 2024-10-29 175258.png
    34 KB · Görüntüleme: 33
Bu durumu ben de yaşadım. Insider sürümüne girdikten haftalar geçti çıkmak istedim çıkamadım. Ben de mecburen format atmak zorunda kaldım.

Download Windows 11 sitesinden Windows 11 24H2 sürümünün iso dosyasını indirin. iso'nun içindeki setup dosyasından dosyalar ve ayarları kaybetmeyecek şekilde kurulum yapın. Kurulum tamamlandıktan sonra hiç güncelleme yapmadan Ayarlar>Windows Update>Windows Insider Programı'na gidin. Hala Insider'a kayıtlı gözüküyorsanız Win+R çalıştır komutuna regedit yazarak kayıt defteri düzenleyicisini açın. Bilgisayar\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft adresindeki WindowsSelfHost'u silin ve bilgisayarı yeniden başlatın. Ben kendi bilgisayarımda temiz kurulum yapmadan Insider'dan bu şekilde çıkabildim. WindowsSelfHost'u silmenin başka bir yere zararı olup olmadığını bilmiyorum, bilen arkadaşlar aydınlatabilir.

Download Windows 11 sitesinden Windows 11 24H2 sürümünün iso dosyasını indirin. iso'nun içindeki setup dosyasından dosyalar ve ayarları kaybetmeyecek şekilde kurulum yapın. Kurulum tamamlandıktan sonra hiç güncelleme yapmadan Ayarlar>Windows Update>Windows Insider Programı'na gidin. Hala Insider'a kayıtlı gözüküyorsanız Win+R çalıştır komutuna regedit yazarak kayıt defteri düzenleyicisini açın. Bilgisayar\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft adresindeki WindowsSelfHost'u silin ve bilgisayarı yeniden başlatın. Ben kendi bilgisayarımda temiz kurulum yapmadan Insider'dan bu şekilde çıkabildim. WindowsSelfHost'u silmenin başka bir yere zararı olup olmadığını bilmiyorum, bilen arkadaşlar aydınlatabilir.
İkinci yöntemi denedim ancak maalesef çalışmıyor.

Win+R çalıştır komutuna regedit yazarak kayıt defteri düzenleyicisini açın. Bilgisayar\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft adresindeki WindowsSelfHost'u silin ve bilgisayarı yeniden başlatın.
Eğer uzun süre Insider sürümünde olursanız bu kayıt defteri işe yaramayacaktır. Bunu siz de demişsiniz zaten. Bu yüzden format atmak zorunda kaldım.

Eğer uzun süre Insider sürümünde olursanız bu kayıt defteri işe yaramayacaktır. Bunu siz de demişsiniz zaten. Bu yüzden format atmak zorunda kaldım.

Süre ile alakası yok. Şu an kullandığınız Windows'un stabil versiyon olması lazım. O nedenle ISO dosyasıyla Windows'u yeniden yüklüyorsunuz. Sonrasında kayıt defteri siliniyor. Hem Insider'dan çıkmış oluyorsunuz, hem de dosya ve uygulamalarınızı koruyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Süre ile alakası yok. Şu an kullandığınız Windows'un stabil versiyon olması lazım. O nedenle ISO dosyasıyla Windows'u yeniden yüklüyorsunuz. Sonrasında kayıt defteri siliniyor. Hem Insider'dan çıkmış oluyorsunuz, hem de dosya ve uygulamalarınızı koruyorsunuz.
Mesajları tekrar okuduğumda format attıktan sonra Insider'dan çıkmayı anlatmak için yazmışsınız. Bunu şimdi fark ettim ancak "Süre ile alakası yok." kısmına takıldım ve doğru da bulmadım. Insider sürümüne girince vakit geçmeden çıkabilmek mümkün. Dolayısıyla bu WindowsSelfHost değerleriyle kısa sürede oynamak gerekebilir. Belli bir süre geçtikten sonra Windows'u yeniden yüklemeden bu sorunu çözemiyoruz.

Mesajları tekrar okuduğumda format attıktan sonra Insider'dan çıkmayı anlatmak için yazmışsınız. Bunu şimdi fark ettim ancak "Süre ile alakası yok." kısmına takıldım ve doğru da bulmadım. Insider sürümüne girince vakit geçmeden çıkabilmek mümkün. Dolayısıyla bu WindowsSelfHost değerleriyle kısa sürede oynamak gerekebilir. Belli bir süre geçtikten sonra Windows'u yeniden yüklemeden bu sorunu çözemiyoruz.
Peki açıklar mısınız o zaman belli bir süre geçmeden önce yapılması gerekenleri? Çünkü burada "insider'dan çıkmak" diye konuştuğumuz bilgisayara yüklü olan windows'un stabil sürüme geçmesi. Konuyu açan arkadaş ilk mesajında fotoğraf paylaşmış zaten mail'inin insider'a kayıtlı olmadığını. Yapmak istediğimiz format atmadan (kişisel dosyaları ve uygulamaları kaybetmeden) insider sürümünden çıkıp, insider güncellemelerini almayı durdurmak. Microsoft'un kendi sitesinde yazan da şu şekilde, üstünkörü ingilizceden çeviriyorum;

-Eğer Beta veya Sürüm Önizleme kanallarındaysanız Windows'un bir sonraki büyük sürümü çıktığında insider'dan çıkabilirsiniz. Yine konuyu açan arkadaşın 25H2'yi mi beklemek zorundayım dediği olay.

-Eğer Dev kanalındaysanız direkt temiz kurulum yapmanız gerekiyor, başka türlü çıkamıyorsunuz.

Bunlara istisna insider sürümünü bugün yüklemişsindir, bilgisayarında önceden başka bir sürüm windows vardır hemen ona geri dönüş yapabilirsin belki ama onun dışında bir yöntem var ise ben bilmiyorum. Anlatırsanız öğrenmek isterim.

Peki açıklar mısınız o zaman belli bir süre geçmeden önce yapılması gerekenleri?
Benim açıklamama gerek yok. Bunun hakkında internette yardımlar yer almaktadır. Örneğin:

Ayrıca Technopat'ta araştırdığım kadarıyla 10 gün içinde yapılması gerekiyormuş:
Sorunuz Insider sürümündeyseniz ve stabil sürüme dönmek istiyorsanız ve 10 günün üzerinde kullandıysanız format zorunlu onun için.
Bu sürüme geçtiğinizden itibaren 10 gün gecti mi geçti ise temiz kurulum yapmanız gerekmektedir beta kanalda olsaydınız bir sorun olmayacaktır
Dev kanalda her hafta büyük sürümler çıkıyor.
Arkadaşlar Windows 11 Insider'e geçtikten 10 gün içinde geri Windows 10'a geçebiliyoruz. Fakat 10 günü geçtikten sonra format atmadan geri dönmenin yolu var mıdır?

Yeni konular

Geri
Yukarı