İnsomnia veya anksiyete teşhisi alarak açık liseye geçilir mi?

dushmanim

Zeptopat
Daha fazla  
Merhabalar, çocukluğumdan beri ağır bir uykusuzluk sorunum var. Bazen 2-3 gün hiç uyumadığım zamanlar oluyor ve bir gün içerisinde ortalama çok az uyku alıyorum. Bu durum okul hayatımı oldukça zorlaştırıyor; gerek aktif olamadığım ve yorgun göründüğüm için öğretmenlerimin azarlaması, gerek dersleri dinleyememek, gerekse sınıf arkadaşlarımın dalga geçmesi nedeniyle. Eğer bir psikiyatr ya da psikologdan insomnia veya anksiyete teşhisi alarak bir rapor alırsam, açık liseye geçme olasılığım olur mu? Çünkü sadece uyku değil, sosyal olarak da zorlanıyorum ve insanlarla ilişki kurmakta güçlük çekiyorum. 10. sınıf öğrencisiyim.

MEB'in yayınladığı geçiş şartları var orayı detaylicana oku şartları karsiliyor musun bak. Baştan söyleyeyim geçiş için gittiginiz merkezlerdeki çalışanlar kafalarına göre iş yapıyorlar. Yani kağıtta yazan şeyleri bile umursamiyorlar onu da bil.

MEB'in yayınladığı geçiş şartları var orayı detaylicana oku şartları karsiliyor musun bak. Baştan söyleyeyim geçiş için gittiginiz merkezlerdeki çalışanlar kafalarına göre iş yapıyorlar. Yani kağıtta yazan şeyleri bile umursamiyorlar onu da bil.
Peki kafalarına göre iş yapma olayı bize zorluk çıkarma olayı mı yoksa daha çok meb'in koyduğu prosedürleri önemsememe mi?

İkiside aynı sonuç değil mi? 🧐 Kişisel olarak nedenini bilmiyorum ama zorluk cikartiyor birçoğu kardeşimde yaşamıştık kuralları karşılamasina ragmen.
Belki de meb'in prosedürlerini çok umursamayıp bıkkınlık duygusuyla işlemi daha az sıkı yapıyorlar diye umutlanmıştım. Belki de bölgeden bölgeye değişiyordur, teşekkürler yardımınız için.

'Öğrenci Nakil ve Geçişlerine Esas Teşkil Eden Hastalıklar' listesine göre geçiş yapamazsınız. Yani o listede öyle bir hastalık yok. Bu listede ki hastalıklara sahip olan kişiler açık liseye geçebiliyor. Onun dışında tolerans gösterirler mi bilemiyorum.

Eskiden böyle şeyler yoktu yahu? Yeni yönetmelik mi geldi? Açık liseye geçmek istiyoruz diyorduk, evrak veriyorlardı o kadar. Vay arkadaş.

Merhaba, çocukluğumdan beri ağır bir uykusuzluk sorunum var. Bazen 2-3 gün hiç uyumadığım zamanlar oluyor ve bir gün içerisinde ortalama çok az uyku alıyorum. Bu durum okul hayatımı oldukça zorlaştırıyor; gerek aktif olamadığım ve yorgun göründüğüm için öğretmenlerimin azarlaması, gerek dersleri dinleyememek, gerekse sınıf arkadaşlarımın dalga geçmesi nedeniyle. Eğer bir psikiyatr ya da psikologdan insomnia veya anksiyete teşhisi alarak bir rapor alırsam, açık liseye geçme olasılığım olur mu? Çünkü sadece uyku değil, sosyal olarak da zorlanıyorum ve insanlarla ilişki kurmakta güçlük çekiyorum. 10. sınıf öğrencisiyim.

O sistemin bir açığı var o da kuran kursuna kaydolup belgelendirerek halk eğitim merkezine sunmak. Detaylarını araştırarak eminim bulabilirsin çünkü geçen sene de bu muhabbet çok vardı ve 12. sınıftım birebir duydum ve gördüm bu açığı kullanarak açığa geçenleri. Tabii burada önemli etkenlerden birisi de aile rızası. Ben ailemi ikna edemedim diye 12. sınıfta açığa geçemedim ama aileni ikna edersen kursa yazılıp açığa geçebilirsin. Ayrıyeten yukarda arkadaşın bahsettiği gibi de biraz halk eğitim merkezindeki çalışanlara bağlı eğer ailen efendi efendi gidip rica ederseler direkt hayır cevabını yapıştırırlar fazla uğraşmak istemedikleri için malum ellerinden gelenin en azını yaptıkları için. Ama ailen ısrarcı çıkarsa bizzat onlar seni yönlendirir kuran kursuna kaydolmana. Evet bunu da bizzat yaşadım ve gördüm birisinin ailesi gelip neredeyse yarım saat çalışanları uğraştırıp inat etmişti en son müdürü çağırtıp olayı ailenin lehine sonlandırdılar.

O sistemin bir açığı var o da kuran kursuna kaydolup belgelendirerek halk eğitim merkezine sunmak. Detaylarını araştırarak eminim bulabilirsin çünkü geçen sene de bu muhabbet çok vardı ve 12. sınıftım birebir duydum ve gördüm bu açığı kullanarak açığa geçenleri. Tabii burada önemli etkenlerden birisi de aile rızası. Ben ailemi ikna edemedim diye 12. sınıfta açığa geçemedim ama aileni ikna edersen kursa yazılıp açığa geçebilirsin. Ayrıyeten yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi de biraz halk eğitim merkezindeki çalışanlara bağlı eğer ailen efendi efendi gidip rica ederseler direkt hayır cevabını yapıştırırlar fazla uğraşmak istemedikleri için malum ellerinden gelenin en azını yaptıkları için. Ama ailen ısrarcı çıkarsa bizzat onlar seni yönlendirir kuran kursuna kaydolmana. Evet bunu da bizzat yaşadım ve gördüm birisinin ailesi gelip neredeyse yarım saat çalışanları uğraştırıp inat etmişti en son müdürü çağırtıp olayı ailenin lehine sonlandırdılar.

Bu sistem her yerde olmuyor, konu hakkında rehberim var, tek garanti yol sınıfta kalarak geçiş yapmak.

Merhaba, çocukluğumdan beri ağır bir uykusuzluk sorunum var. Bazen 2-3 gün hiç uyumadığım zamanlar oluyor ve bir gün içerisinde ortalama çok az uyku alıyorum. Bu durum okul hayatımı oldukça zorlaştırıyor; gerek aktif olamadığım ve yorgun göründüğüm için öğretmenlerimin azarlaması, gerek dersleri dinleyememek, gerekse sınıf arkadaşlarımın dalga geçmesi nedeniyle. Eğer bir psikiyatr ya da psikologdan insomnia veya anksiyete teşhisi alarak bir rapor alırsam, açık liseye geçme olasılığım olur mu? Çünkü sadece uyku değil, sosyal olarak da zorlanıyorum ve insanlarla ilişki kurmakta güçlük çekiyorum. 10. sınıf öğrencisiyim.

Dostum muhtemelen senin bahanen ile geçirmeyeceklerdir, kuran kursu muhabbeti de kesin değil değişebiliyor. Eğer evde ders çalışırım diyorsan sınıfta kalarak açığa geçip 3. dönem sınavlarıyla yine erken mezun olabilirsin.

Konu hakkında detaylı rehberim:

Geri
Yukarı