Instagram kısıtlandıktan sonra küçük işletmeler nasıl bir yol izlemeli?

MacBethad

Hectopat
Daha fazla  
Instagram'ın bir daha açılıp açılmayacağı belli değilken; el işi veya çeşitli ürünlerini satan küçük işletmeler, kitlelerine ulaşamadıklarında nasıl bir yol izlemeliler?
Sizce hangi platformlara yönelmeleri daha mantıklı olacaktır?
Bir diğer sorum ise forumun ikinci el alım satım ilanları bölümü bu tarz satışlar için kullanılabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
İnstagramın kapatılması ülkeye ve ticarete çok büyük zarar. Özellikle küçük işletmelerin en önemli reklam ve gelir amacıydı.

Facebook, teyze-dede dolmuş. Düzenli ve düzgün kullanıcı yok. Verilen reklamların %80 i boş ve amaçsız kitlelere ulaşır. Tiktok konusunda bir şey bilmiyorum.

@Single_factor, bir yerde okumuştum da bir gün kapalı kalmasının maaliyeti yaklaşık olarak 2 Milyar TL. Instagram ciddi reklam kaynağı, her yaştan kullananı var ve her kesime hitap edebiliyor.
Bu gün konuşuyorduk meseleyi. Biri bana bu söylediğinin aynısını dedi. Ama normal. Yeni müşteri olmadan dönmeyecek işletmeler var. Küçük işletme olarak bile benim zararım bir aylık gelirimin yarısı civarı.

@Single_factor, bunu sadece ticari açıdan düşünmemek lazım. Örneğin A kişisi reklamını verdiriyordur, 3 gündür Instagram kapalı. Mesela A kişisinin reklam parasını kim ödeyecek? Her açıdan sıkıntı anlayacağınız.
E tabi, bir e şöyle düşün Ülkedeki işletmeler güvenip te bir yere reklam verebilir mi? sağı solu belli değil. Yeni yatırımcı. Dışardan gelecek yatırımcı boyutları da var.

Yeni konular

Geri
Yukarı