Instagram sayfaları ne kadar kazanıyor?

İnstagram sayfalarının kazançları eğer bir ticari marka değilse ör: giyim,ayakkabı,kitap vs satışı yapmıyor ise 9geek ve diğer içerik üreten sayfaların gelirleri reklamlar sayesinde olur, bilemiyorum reklam başı bu kadar gelir elde ederler diyemem ama genelde reklam aldıkça para kazanıyorlar ekstra bir satış yapmadıkları süreçte reklamlardan kazanıyorlar diyebilirim. benim gördüğüm bu şekilde ^^
 
Soru bu arkadaşlar. Merak ettim de.
Çok değişkenlik gösteriyor. Takipçi sayısı, reklam hikaye mi gönderi mi olacak, kaç saat sayfada duracak, hatta sayfanın takipçisindense gönderileri gören kişi sayısı yani aktiflik önemli. 100k takipçili orta halli bir sayfa 1 günlük hikaye reklamında 200 300 lira alıyor diye duyum almıştım ancak kesin değil.
 
Akatan Özyurt'un tek hikaye reklamından 10-15K kaldırdığını bir fenomen arkadaşımdan öğrenmiştim yaklaşık 3 yıl önce.
Hikaye reklamında tanıtımını yaptığı firma ise Instagram'da ayakkabı satışı yapan bir firmaydı. Reklam ücretine bakılırsa yayıncıda, reklam verende iyi kazanıyor.
 
Çok önceden büyük sayfaların reklam kısmıyle görüşmüştüm. Story başı 1.500TL alıyorlardı, 1-2m sayfalar fakat 3 yıl önceydi fiyat artmıştır belki de.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı