Kaç yaşındasın bilmiyorum ancak bazı şeyleri çok yanlış anlamışsın. Bu uygulamayı yasakladın da ne oldu? Milletin VPN indirmesine sebep oldun, yine giriyorlar. En fazla 60-70 yaşındaki dayılar giremez, onlarda zaten gerekirse Türk kopyalarına geçer devam ederler. Veya erotik siteleri yasakladın, ne oldu? Millet yine VPN ile giriyor. Girip kendini tatmin edemeyen bazı sapıklar ise gidiyor sokakta kadınları taciz ediyor, oyulmalık gözleriyle kadınlara bakıyorlar. Bu tarz bir yasağın kimseye faydası olmaz, eğer devlet gerçekten bu konularda sağlam otorite göstermeye başlarsa selam demeye korkar hale gelirsin. Televizyon kanalları bir yayın yapıyor, kanalları kapanacak diye adam akıllı laf dahi edemiyorlar. Artık 2024 yılında yaşıyoruz Furkan, bu yasaklansın dediğin şey artık çoğu insan için oksijen görevi görüyor, masa başı işler ile zaten insanlar ister istemez bir şeye vakit ayırmak istiyor, bu sosyal medya her türlü olacak. Instagram'ın binlerce alternatifi var VPN bilmiyorsa dahi onları kullanır. Veya atıyorum oyun oynar, vaktini orada öldürür.
Hani dini tartışmalarda ara sıra kullanılan bir söz vardır, 'Benden sana ne? Senden bana ne?'
Ha birde şu durum var, insanların geyik yapabileceği, düşüncelerini aktarabileceği platformlar her zaman gerekiyor. Zira eğer sen bu duyguları boşaltamazsan, ifade edemezsen huzursuz olursun, sinirli olursun, stresli olursun. Psikolog, psikiyatrist arkadaşlar boşuna sana not yazdırtmıyor, zira gerçekten de düşüncelerini ifade edebilmek, istediğin şeyleri yapabilmek aşırı rahatlatıcı bir eylem.
Bu Instagram'da bir yerlerini büyütenlere Instagram'ın direkt kalıcı olarak kendisinin kapatılacağı söylense, giderler Youtube'de büyütürler bir yerlerini, kısacası bir platformu yasaklayarak bir şey elde edilmez. Dileyen bir yerlerini büyütür, dileyen de o platformlarda fikir belirtir, içerik paylaşır.
Sen kendine bak, ne yapıyorsun, hayatın nasıl, ekonomik durumun, fiziki durumun, ruh sağlığın, paran ne durumda? Asıl önemli olan bunlar, diğerlerini boş ver.