Yasakçı zihniyeti hiçbir zaman için savunmayın. Instagram üzerinden büyük ticaretler ve reklamlar dönüyor. Bir yerde okumuştum da Instagram'ın kapalı kaldığı her gün, 2 Milyar TL zarar demek. Instagram üzerinden ekmek yiyen birçok kişi var. Milletin ekmeğinde niye gözünüz var? Onu da anlamış değilim. Ülkemiz açısından da zarar kapalı kalması. Umarım en kısa sürede açılır.
Hocam, Benim kişisel derdim insanların yemeklerinde yada tanımadığım bir bedevinin ölmesi değil. Bir uygulamanın veya bir sosyal medyanın kazançtan çok zarar ve kaybı varsa kapalı kalması o millet veya o toplum için daha sağlıklı olacaktır. İnsanların bağımlı ve hayatsız bir robota dönüşmesi, durmadan aşağı kaydırarak doruklara çıkan dopamin salğılama isteği. Bir şey araç olmaktan çıkıp seni kendi aletine çevirirse ki durum öyle şu an. Kapalı kalması en iyi seçenektir. Ama zaten hepimiz biliyoruz. En yakın zamanda açılacaktır. İnsanların özgürlük sandığı köleliklerini ellerinden alamazsınız.

Hocam, Benim kişisel derdim insanların yemeklerinde yada tanımadığım bir bedevinin ölmesi değil. Bir uygulamanın veya bir sosyal medyanın kazançtan çok zarar ve kaybı varsa kapalı kalması o millet veya o toplum için daha sağlıklı olacaktır. İnsanların bağımlı ve hayatsız bir robota dönüşmesi, durmadan aşağı kaydırarak doruklara çıkan dopamin salğılama isteği. Bir şey araç olmaktan çıkıp seni kendi aletine çevirirse ki durum öyle şu an. Kapalı kalması en iyi seçenektir. Ama zaten hepimiz biliyoruz. En yakın zamanda açılacaktır. İnsanların özgürlük sandığı köleliklerini ellerinden alamazsınız.
İnsanların bağımlı olması seni de ilgilendirmiyor, kapalı olmasını da gerektirmiyor.

İnsanların bağımlı olması seni de ilgilendirmiyor, kapalı olmasını da gerektirmiyor.
Kişisel derdim diyorum. Koskoca şirketlerin, İnsanları bir birey olarak değil de numara olarak görmesi beni sinirlendiriyor ve insanların özgürlüklerini bu şirketlerin ellerine vermeye dünden razı olması beni daha da sinirlendiriyor.

Hocam, Benim kişisel derdim insanların yemeklerinde ya da tanımadığım bir bedevinin ölmesi değil. Bir uygulamanın veya bir sosyal medyanın kazançtan çok zarar ve kaybı varsa kapalı kalması o millet veya o toplum için daha sağlıklı olacaktır. İnsanların bağımlı ve hayatsız bir robota dönüşmesi, durmadan aşağı kaydırarak doruklara çıkan dopamin salğılama isteği. Bir şey araç olmaktan çıkıp seni kendi aletine çevirirse ki durum öyle şu an. Kapalı kalması en iyi seçenektir. Ama zaten hepimiz biliyoruz. En yakın zamanda açılacaktır. İnsanların özgürlük sandığı köleliklerini ellerinden alamazsınız.

Dostum ne kadar saçma konuştuğunun farkındasındır umarım. Instagram'ı sadece biz kullanmıyoruz milyarlarca insan kullanıyor milyonlarca da bağımlısı var o zaman alkole sigaraya her türlü zararlı yiyeceğe yasak gelsin ne de olsa çoğu kişi deli gibi tüketiyor. Öyle bir saçmalık olamaz engeller olmayacak değil mantıklı çerçevede olabilir fakat bunun açıklanacak bir tarafı yok.

Bu durum da her zaman böyle olacak yani değiştirmenin pek bir manası yok zira kullandığınız uygulamaların derdi siz veya iyi vakit geçirmenizden ziyade kendi cepleri ki her zaman böyledir bu durum buna yapılacak pek bir şey yok her şey toz pembe değil.

Dostum ne kadar saçma konuştuğunun farkındasındır umarım. Instagram'ı sadece biz kullanmıyoruz milyarlarca insan kullanıyor milyonlarca da bağımlısı var o zaman alkole sigaraya her türlü zararlı yiyeceğe yasak gelsin ne de olsa çoğu kişi deli gibi tüketiyor. Öyle bir saçmalık olamaz engeller olmayacak değil mantıklı çerçevede olabilir fakat bunun açıklanacak bir tarafı yok.

Bu durum da her zaman böyle olacak yani değiştirmenin pek bir manası yok zira kullandığınız uygulamaların derdi siz veya iyi vakit geçirmenizden ziyade kendi cepleri ki her zaman böyledir bu durum buna yapılacak pek bir şey yok her şey toz pembe değil.
Alkol ve sigaradan daha farklı bir bağımlılık bu bence. Alkol ve sigara herkese göre sağlıksız bir şeydir. Fakat sosyal medya denen çöplükler çoğu kişinin gözünde kötü veya bağımlılık kategorisine girmiyor. Üzücü olan tarafı bu aslında.

Oyunlar da kısa sürede dopamin salgılatıyor. Oyunları da yasaklayalım mı? Bundan 10 yıl önce, insanların bilgisayar bağımlılığı vardı. 20 yıl önce, televizyon bağımlılığı vardı. 100 yıl önce, radyo bağımlılığı vardı. Sırf bağımlılıklar var diye her şeyi yasaklayalım o zaman: televizyonu, radyoyu, bilgisayarı, konsolu... Kısacası tüm bağımlılık yapan teknolojik aletleri. Sosyal medyanın zararları elbette var, ancak sırf zararları var diye yasaklanmasını istemek çok geri kafalı bir düşünce. Zeki bir birey, sosyal medya uygulamalarını bilinçli bir şekilde kullanır. Ben sosyal medya bağımlısı değilim, sosyal medyayı bilinçli bir şekilde kullanıyorum. Ha sen reels izleyince kendini durduramıyor musun? İradene sahip çıkamıyor musun? Instagram'ın sende bağımlılık yaptığını mı düşünüyorsun? Instagram'ın sana zarar verdiğini mi düşünüyorsun? Kullanma kardeşim, bu kadar basit.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı