İnstagram'da edilen küfürden dava edilir miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
en kötü size ettiği küfürleri ss alıp aynı şekilde siz ona dava açabilirsiniz
ama dava ediceğini sanmıyorum göz korkutmak amaçlıdır .
 
Kız bana küfür etmedi sapık şeyler dedi. Bende önce birşey demedim. Yani ilk önce arkadaşmış gibi yazdı. Sonra foto at dedi. Atmadım o bana attı. Bende onu küfür edip engelledim.

Erkek mi çıktı da bastın küfrü? Böyle durumlarda adam madam demeyip yürürsen kendileri basar engeli.
 
en kötü size ettiği küfürleri ss alıp aynı şekilde siz ona dava açabilirsiniz
ama dava ediceğini sanmıyorum göz korkutmak amaçlıdır .
Hocam gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum ? Ailem beni öldürecek kesin.
Erkek mi çıktı da bastın küfrü? Böyle durumlarda adam madam demeyip yürürsen kendileri basar engeli.
Bilmiyorum. Ama fake olduğunu anladım. Sonra da küfür ettim küfür de herkesin ettiği yani. Sonra engelledim beni salsın diye.
 
Yazmıyor hocam.

O kızda sapık hocam.

Yazmıyor ise size dava açamaz gerçek bir hesap bile değil herhangi bir dava açma hakkını kaybetmiş karşıdaki kişi gerçek bir kişi olmalı ad soyad yazmalıdır bu tarz durumlarda dava açılsa bile mahkeme suç unsuru olmadığından dolayı davayı düşürür. (yargıtay 18. ceza Dairesi-K.2017/1193).
Hakaret davalarında karşıdaki kişinin gerçek kişi olması esastır. Bu kural ünlü isimler için geçerli olmayabilir örnek: Twitch yayıncılarının nicknameleri.
 
Yazmıyor ise size dava açamaz gerçek bir hesap bile değil herhangi bir dava açma hakkını kaybetmiş karşıdaki kişi gerçek bir kişi olmalı ad soyad yazmalıdır bu tarz durumlarda dava açılsa bile mahkeme suç unsuru olmadığından dolayı davayı düşürür.
Hocam bir tane yabancı kelime yazıyor. Rusmuş birde. O yani. Başka da birşey yok. Birde ben sonra özür falan diledim. Yine anlamadı beni. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Bu arada benim de hesap da adım soyadım yazıyordu da sorun olur mu ? Avukatımı da aradım dedi. Birde bana sapık diyor terbiyesiz. Yani herşeyi basşlatan o. Yazan o. Birde foto gönder diye ısrar eden de o. Ama ben göndermedim. Engelledim hatta.
 
Merhaba. Instagram da bir kız bana mesaj yazdı. Niyetini anladım. Sonra bende ona küfür edip engelledim. Küfür de çok da küfür sayılmaz yani. Her gün okullar da oyunlar da kullanılan laflar. Sonra bu kız bana seni dava edeceğim avukatımı aradım dosya oluşturdum yarına evine kağıt gelecek siber suçlardan sapık falan diyor. Esas kendi sapık hep kendi saçma sapan şey yazdı. Sonra bende hemen engelledim bunu. Gerçekten dava falan edebilir mi?

Bir tane yayıncı avukat tutup 30 bin Türk lirası alıyor sadece küfür etmeye.
 
Bir tane yayıncı avukat tutup 30 bin Türk lirası alıyor sadece küfür etmeye.
Hocam gerçekten yalan mıdır ? Şu anda kalbim duracak. Eğer gerçekse evden bile kaçarım yani. Birde ismim ve soyismim de onda.
 
Hocam bir tane yabancı kelime yazıyor. Rusmuş bir de. O yani. Başka da bir şey yok. Bir de ben sonra özür falan diledim. Yine anlamadı beni. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Bu arada benim de hesap da adım soyadım yazıyordu da sorun olur mu? Avukatımı da aradım dedi. Bir de bana sapık diyor terbiyesiz. Yani her şeyi basşlatan o. Yazan o. Bir de fotoğraf gönder diye ısrar eden de o. Ama ben göndermedim. Engelledim hatta.

Kimliğinde yazan isim ve soyad ile aynıysa dava açma hakkı var ancak soyadını da yazması gerekiyor örnek: ALI123 Ali 123 kim bir sürü Ali 123 var hangisi dava edecek bu tarz durumlarda isim ve soy isim yazmalıdır ki dava süreci kolay işlesin ve suç unsuru olsun. Sana hakaret ettiyse sen tam tersi ona dava açabilirsin
 
Kimliğinde yazan isim ve soyad ile aynıysa dava açma hakkı var ancak soyadını da yazması gerekiyor örnek: ALI123 Ali 123 kim bir sürü Ali 123 var hangisi dava edecek bu tarz durumlarda isim ve soy isim yazmalıdır ki dava süreci kolay işlesin ve suç unsuru olsun.
Hocam soyismim de yazıyor. Ama onunda suçu var. Değişik değişik şeyler yazdı fotolar gönderdi. Ne yapacağım ben ? Hapse mi gireceğim şimdi ? Para cezası da çok mu gelir ? Durumumuz da çok yok.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı