Instagram'ın amacı nedir?

Gündüz girdiğim zaman tamamen mizah videoları çıkarken şu an tamamen üzüntü videoları çıkıyor, kaşıntımın uyku düzenimi bozduğu yetmiyormuş gibi eski kaçan muhabbet kuşumu hatırlayıp üzüldüm. Babamın beni sevmediği aklıma geldi üzüldüm, yalnız olduğum aklıma geldi üzüldüm, sabahın 6'sında boş yere efkara girdim. Ne saçma platform.

Bana göre sadece ne yaptığını nereye gittiğini faaliyetlerini paylaşmak ve de arada sırada gülüp eğlenmek.
 
Social Dilemma adlı belgeselde kullanıcının o anki ruh halini mümkün olduğu kadar tespit edip ona göre gönderiler çıkardığını söylüyordu. Yani Instagram ona verdiğiniz verileri derleyip toplayıp hüzünlü şeyler çıkarıyor size. Fakat gündüz yapmıyor çünkü ruh halinizin farklı olduğunu biliyor, açıp da hüzünlü şeylere bakmazsınız, daha az vakit geçirirsiniz diye çıkarmıyor. Hangi posta kaç saniye baktığınızı bile tutuyorlar, kaydırmanızı, ne kadar hızlı kaydırdığınızı...

Amaçları orada çok vakit geçirmenizi sağlayıp araya da reklamlar koymak, hepsi bu.
 
Social dilemma adlı belgeselde kullanıcının o anki ruh halini mümkün olduğu kadar tespit edip ona göre gönderiler çıkardığını söylüyordu. Yani Instagram ona verdiğiniz verileri derleyip toplayıp hüzünlü şeyler çıkarıyor size. Fakat gündüz yapmıyor çünkü ruh halinizin farklı olduğunu biliyor, açıp da hüzünlü şeylere bakmazsınız, daha az vakit geçirirsiniz diye çıkarmıyor. Hangi posta kaç saniye baktığınızı bile tutuyorlar, kaydırmanızı, ne kadar hızlı kaydırdığınızı...

Amaçları orada çok vakit geçirmenizi sağlayıp araya da reklamlar koymak, hepsi bu.

Vay be modern kölelik ne kadar ilerlemiş.
 
Sürekli üzüntü veren videolar izlemişsin ki karşına onlar çıkıyor, algoritmasında sürekli izlediğin şeylere benzer videolar çıkar. Sürekli üzüntü veren videoları beğenmek de karşına çıkarır sanırım. Beğenmemeye ve izlememeye çalış o tarz videoları.
 
Saçma sapan algoritmalarla toplum mühendisliği yapan şirketler bunlar. Instagram'ın uygulaması o kadar rezalet ki şu an birçok postta yorumlar bile açılmıyor.

Ben sadece haber okumak için kullanıyorum.
 
Eskiden Facebook güzeldi. İnstagram is Tiktok gibi saçma bir platforma dönüştü. Normalde amacı eskiden fotoğraf çekip paylaşmaktı. 2018 senesinde sonra saçmalamaya başladı.
 
Ben de hep merak ederim insanlar niye kullanıyor diye.
Hayatım boyunca hiç sosyal medya kullanmadım çünkü bence rezalet platformlar.(Twitter, Facebook, TikTok, Instagram vb.)
Beni de aydınlatırsanız hoş olur.

Kullanmaman en iyisi tebrik ederim, özet geçmek isterdim ama o kadar fazla şey var ki, kız eli tutmayıp evden çıkmayan asosyal ergenlerin hayallerini paylaştığı, kızların en cinsel obje olma yarışı falan.

Bende sadece anime çıkıyor, ne güzel. Reels'de ne tarz videoları izlerseniz o tarz çıkar.

Hocam ben bu olaya artık inanmıyorum, bunca yıldır sosyal medya kullanıyorum Instagram da bir kere bile reşit olmayan bir kızın videosunu beğenmedim ama saçma şekilde bana 3 izlenmeli çoluk çocuğun videosunu çıkartıyor.

Sürekli üzüntü veren videolar izlemişsin ki karşına onlar çıkıyor, algoritmasında sürekli izlediğin şeylere benzer videolar çıkar. Sürekli üzüntü veren videoları beğenmek de karşına çıkarır sanırım. Beğenmemeye ve izlememeye çalış o tarz videoları.

Kanka o tür videolara bakıp efkarlanan bir ergen değilim, ki asla da beğenmem benim keşfet ağır bozuk.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı