Intel Arc B580 nasıldır?

Gayet yeterlidir ama işlemciyi iyi sogutmaniz lazım hocam bilginize ekran kartının ısınması zor oluyor bilginiz olsun.

Ama ben işlemcide Ryzen tercih ederdim sahsen.
Ryzenler daha çok ısınmıyor mu intele göre. 2 soğutucu var elimde biri kule tipi diğeri sıvısoğutmalı. Lga1700 e aparat sipariş ettim sıvısoğutma için uygun olursa sıvı soğutma kullanacağım

Ryzen'ler daha çok ısınmıyor mu Intel'e göre. 2 soğutucu var elimde biri kule tipi diğeri sıvısoğutmalı. LGA1700'e aparat sipariş ettim sıvısoğutma için uygun olursa sıvı soğutma kullanacağım.

Yani daha çok ısınmıyor aslında Intel'lerin çoğu reaktör islemcilerdir ya heleki 13.nesiller ve 14.nesiller biraz Arc reaktörü gibiydi. Ben şahsen Ryzen'den aldığım performansı beğeniyorum ve Ryzen'in daha başarılı olduğu aşikar şu anda Intel'i yalan yok çoksa sevmezdim ama ilk işlemcilerimden biri mesela 2600k idi canavardi o islemci.

Sıvı soğutma gayet güzel bir çözüm olur.

Yani daha çok ısınmıyor aslında Intel'lerin çoğu reaktör islemcilerdir ya heleki 13.nesiller ve 14.nesiller biraz Arc reaktörü gibiydi. Ben şahsen Ryzen'den aldığım performansı beğeniyorum ve Ryzen'in daha başarılı olduğu aşikar şu anda Intel'i yalan yok çoksa sevmezdim ama ilk işlemcilerimden biri mesela 2600k idi canavardi o islemci.

Sıvı soğutma gayet güzel bir çözüm olur.
Amd en son 6100fx kullandım rezalet bi işlemciydi. Ryzen hiç kullanmadım kendim. Dükkanda ki bilgisayarda ryzen 5 1600 var hem çok ısınıyor hemde oyunlarda fps drop oluyor. Pubg atıyoruz. Rtx 2060 var kasa da fps drop oluşuyo yoğun aksiyon olan yerlerde. Evde i3 7100 1060 ile oynuyorum bu zamana kadar hiç fps drop yaşamadım. O yüzden ryzen e mesafeliyim hep. İ5 12400f alırken de acaba ryzen 5 5600 mü alsam diyordum ama ısı ve performansta da 12400f daha cazip geldi

AMD en son 6100FX kullandım rezalet bir işlemciydi. Ryzen hiç kullanmadım kendim. Dükkanda ki bilgisayarda Ryzen 5 1600 var hem çok ısınıyor hem de oyunlarda FPS düşmesi oluyor. PUBG atıyoruz. RTX 2060 var kasa da FPS düşmesi oluşuyor yoğun aksiyon olan yerlerde. Evde i3 7100 1060 ile oynuyorum bu zamana kadar hiç FPS düşmesi yaşamadım. O yüzden Ryzen'e mesafeliyim hep. i5 12400F alırken de acaba Ryzen 5 5600 mü alsam diyordum ama ısı ve performansta da 12400F daha cazip geldi.

Hocam ilk Ryzen'lardan o mesela 3600X çok rahat bir oyun islemcisiydi 5700x3D mesela 3D v cache işlemcilerimden çok güçlü işlemci mesela ilk 3D v cache islmcisi 5800x3D islemcisi.

Merhaba,

Inter Arc B580 kullanıcıları deneyimlerini paylaşabilir mi? Almak isteyenler için fikir oluşmuş olur.

Teşekkürler.

NVIDIA varken Intel alınır mı? CUDA desen yok PhysX desen yok RTX desen yok DLSS desen yok sürücü desteği desen gelişmemiş. Sadece saf güç var.

AMD en son 6100FX kullandım rezalet bir işlemciydi. Ryzen hiç kullanmadım kendim. Dükkanda ki bilgisayarda Ryzen 5 1600 var hem çok ısınıyor hem de oyunlarda FPS düşmesi oluyor. PUBG atıyoruz. RTX 2060 var kasa da FPS düşmesi oluşuyor yoğun aksiyon olan yerlerde. Evde i3 7100 1060 ile oynuyorum bu zamana kadar hiç FPS düşmesi yaşamadım. O yüzden Ryzen'e mesafeliyim hep. i5 12400F alırken de acaba Ryzen 5 5600 mü alsam diyordum ama ısı ve performansta da 12400F daha cazip geldi.

5600X iyi ısınır ama performansında ısısı kadar iyidir hocam.

NVIDIA varken Intel alınır mı?

Alınır hocam neden bu NVIDIA fan boyluğu.

NVIDIA varken Intel alınır mı? CUDA desen yok PhysX desen yok birçok şey yok sadece saf güç var.

Yani baktığımızda 4060'dan iyi mi iyi hem fiyat hem güç konusundan sadece saf güç diyorsunuz ama bir yıl içerisinde yazilimida temizinden oturur kartın ki nvdia 8gb VRAM takintisindan devam ediyor buna göre bakınca arc serisinin b580i 4060 katili hatta 4060tinin rakibidir

5600X iyi ısınır ama performansında ısısı kadar iyidir hocam.

Alınır hocam neden bu NVIDIA fan boyluğu.

Yani baktığımızda 4060'dan iyi mi iyi hem fiyat hem güç konusundan sadece saf güç diyorsunuz ama bir yıl içerisinde yazilimida temizinden oturur kartın ki NVIDIA 8 GB VRAM takintisindan devam ediyor buna göre bakınca Arc serisinin B580i 4060 katili hatta 4060 Ti'nin rakibidir

Hiçbir özellik yok o Intel kartlarında. Allah aşkına Intel ekran kartları grafikten ödün vermeden FPS arttırabiliyor mu? Veya her ay iyileştirme güncellemeleri vs hiçbiri yok teneke de diyemem ama çok kötüler. En azından AMD'de bile FSR özelliği var.

Hiçbir özellik yok o Intel kartlarında. Allah aşkına Intel ekran kartları grafikten ödün vermeden FPS arttırabiliyor mu?

Yani ben bir sorun yaşamadım nvdianinda 8 GB VRAM huyu ve tekelligi ile sadece yazılım satması mantıklı değil sahte kareler zaten iğrenç şeyler sen fark etmeyebilirsin ama benim gözlerim hassas ve ben bir sorun görmedim kartta aksine 4060'dan daha iyi olduğunu gördüm kartın ne bu fanboyluk hocam.

Yani ben bir sorun yaşamadım nvdianinda 8 GB VRAM huyu ve tekelligi ile sadece yazılım satması mantıklı değil sahte kareler zaten iğrenç şeyler sen fark etmeyebilirsin ama benim gözlerim hassas ve ben bir sorun görmedim kartta aksine 4060'dan daha iyi olduğunu gördüm kartın ne bu fanboyluk hocam.

Fanboyluk falan değil bu. Daha iyisini alabilirken en kötüsünü alıyorsunuz Piyasadaki ekran kartı firmalarının sıralaması:

1-NVIDIA
2-AMD
3-Intel
4-Onboard

Sahte FPS mi?

Eğer Intel alacaksanız alın ma GTX 1080 Ti bile sizin alacağınnız intel ekran kartından daha iyi olacaktır.

Fanboyluk falan değil bu. Daha iyisini alabilirken en kötüsünü alıyorsunuz piyasadaki ekran kartı firmalarının sıralaması:

1-NVIDIA
2-AMD
3-Intel
4-onboard

Sahte FPS mi?

E iyle sahte karaler tamamen sahte FPS oluşumu oluyor ve bu gözle görülür rahatsız edicilik oluşturuyor ben gidip 4500TL fazlasını 8 GB VRAM'li karta neden vereyim hem de bu karttan daha zayifina?
Bana göre saçma siz en kötüsü diyorsunuz ancak Intel piyasayı darma duman etmiş durumda baktığımızda Intel başardı yani diyebilmek düşer sadece bize.

Geri
Yukarı