Intel Arc B580 vs RTX 4060

Ve hocam farklı markaların B580 kartları piyasaya girecek dolayısıyla ucuzlama ihtimali var. Bence Intel bu konumda çok çok daha mantıklı 9-10k arası olsa tadından yenmez zaten 12 GB VRAM var bu size yeter de artar oyunlarda vs. ayrıca edit vs yapıyorsanız AV1 desteği de var.

Ben o seriden hiç ümidim yoktu ama bundan umitliyim şu an A750'ye ne oldu bilmiyorum o nasıl bir durumda şu an.

Arkadaşım ModArt'ın hazır sistemini aldı 27k ya şu an gayet memnun açıkçası LoL de 150 civarı alıyorum demişti.

Ve hocam farklı markaların B580 kartları piyasaya girecek dolayısıyla ucuzlama ihtimali var. Bence Intel bu konumda çok çok daha mantıklı 9-10k arası olsa tadından yenmez zaten 12 GB VRAM var bu size yeter de artar oyunlarda vs. ayrıca edit vs yapıyorsanız AV1 desteği de var.

Arkadaşım ModArt'ın hazır sistemini aldı 27k ya şu an gayet memnun açıkçası LoL de 150 civarı alıyorum demişti.

Evet bende şu an diğer markaların girmesini bekliyorum ümidim o yönde 1 ay sonra görüşürüz :D

4060 şu an ucuz sayılır hocam ve B580'e 11k vermektense 4060 daha performanslı bir kart ve daha iyi.

Hocam 4060'dan daha iyi performans verir çoğu oyunda Intel Arc B580 lütfen bu kadar NVIDIA'nın DLSS'ine takılmayın ya yazılımı iyi olabilir ancak Intel'in 2025 içerisinde yapıcağı güncellemeler ile 4060 Ti'a yyetişicektir yaklaşır en azından ben size bunu söyleyeyim ve 12 GB VRAM'e sahip farkındaysanız.

Hocam 4060'dan daha iyi performans verir çoğu oyunda Intel Arc B580 lütfen bu kadar NVIDIA'nın DLSS'ine takılmayın ya yazılımı iyi olabilir ancak Intel'in 2025 içerisinde yapıcağı güncellemeler ile 4060 Ti'a yyetişicektir yaklaşır en azından ben size bunu söyleyeyim ve 12 GB VRAM'e sahip farkındaysanız.

Maaşı almaya 22 gün var o zamana kadar güzel şeyler olur inşallah Intel Arc çok güçlü ama sıkıntıları da olan bir ekran kartı duzelceginden umudundayim

Maaşı almaya 22 gün var o zamana kadar güzel şeyler olur inşallah Intel Arc çok güçlü ama sıkıntıları da olan bir ekran kartı duzelceginden umudundayim.

Çoğu sorunu çözüşüyor gitgide şu anda mesela oyunlardaki çoğu FPS sorunu ortadan kalkmaya başladı kart çıkalı 1 ay oldu ortalama bence çok güzel bir ilerleme bu Intel için.

Bir 4060 kullanıcısı olarak B580 tercihim olurdu. İleride sorunlar daha da azalır.

Bir de şöyle bir şey söylemek istiyorum benim PC yok bir tane ihtiyar laptop var ismi Casper Nirvana A15FB ona adaptörle bağlayıp belki kullanırım çok az bir surelik ve denemelik sadece tek aklımda kalan su bunu hangi işlemci hangi RAM hangi anakartla vb. Kullanayım tam emin değilim ama bu ekran kartını kullanmak için çok iyi bir sistem lazımmış eski veya az bütçeli sistemde sıkıntı yasanirmis o doğru mu ve bu olmaması için hangi bileşenleri kullanayım.

Bir de şöyle bir şey söylemek istiyorum benim PC yok bir tane ihtiyar laptop var ismi Casper Nirvana A15FB ona adaptörle bağlayıp belki kullanırım çok az bir surelik ve denemelik sadece tek aklımda kalan su bunu hangi işlemci hangi RAM hangi anakartla vb. Kullanayım tam emin değilim ama bu ekran kartını kullanmak için çok iyi bir sistem lazımmış eski veya az bütçeli sistemde sıkıntı yasanirmis o doğru mu ve bu olmaması için hangi bileşenleri kullanayım.
Yazılımı biraz ağır olduğu için işlemciye biraz daha fazla yük bindirdiği söyleniyor. Ayrıca anakartta ResizeBar desteği önemli. İnternette 20K b580 sistemler var F/P kısmını bilemem onun için yeni konu açarsanız daha güzel olur. Ekran kartları laptop sistemlere bağlanmıyor diye biliyorum ama nasıl yapacaksınız?

Geri
Yukarı