İntel Core 2.4 GHZ İ5 Oyunların Kasılması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

13314

Kilopat
Selamun aleyküm arkadaşlar,

Bilgisayarımda ne olduğunu anlamadığım bir sıkıntı var. Oyunları oynamadan önce sistem gereksinimlerine bakıyorum; Önerilen sistem gereksinimlerinde bile full çalıştırabilecek durumda görünüyor ( Can You Run It'de dahil ). Fakat oyunu açtığımda orta ayarlarda bile kasma yaşıyorum. Hemen Hemen her antivirüsle bilgisayarı taradım ama virüs bulamadım. Ayrıca bilgisayarı optimize etmek için Advanced Systemcare, Ccleaner, Magic Speed gibi programları da kullanıyorum. Sürücülerimin hepsi güncel. Laptop şeklindeki bilgisayarım ısınmasın diye bulabileceğim en iyi soğutuyucu satın aldım. Artık hiç ısınmıyor. Ancak yine oyunlarda kasma yaşıyorum. Sistem özelliklerim şöyle:

İntel Core 2.4 GHZ İ5 İşlemci
8 GB DDR3 RAM
Nvidia GT 520M 1 GB Ekran Kartı

Windows 7 64 Bit İşletim Sistemi kullanıyorum. Ve sizden yardım etmenizi istirham ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

NOT= Konu bölümünü yanlış okuduğumdan dolayı aynı konudan '' Mesajlaşma '' bölümüne de açmışım. Yanlışım için kusuruma bakmayın. Lütfen oradakini kapatın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Örneğin hangi oyunda hangi ayarlarda kasma yaşıyorsun ? İlk önce Windows 8.1 yükleyebilirsin. Emin ol çok daha hızlı. Eğer sonra yine olmaz ise programa sağ tıklayıp yüksek performanslı grafik işlemciyi dene.

System Care ve Magic'i silin. Ekran kartınızı ve Biosunuzu güncelleyin.
Ek olarak Windows 8.1'e geçerseniz performans artışı olur.

Mesela Darksiders 2, Contrast, Darkness Within 2 The Dark Lineage, Condemned Criminal Origins, Papo and Yo, Alan Wake gibi oyunlarda kasma yaşıyorum. Önce sorunu halletmeye çalışalım. Son çare Windows 8.1'i kurmak olsun. Yüksek Performanslı Grafik İşlemci'si ile çalıştırıyorum zaten

System care ve magic i silin. Ekran kartınızı ve biosunuzu güncelleyin.
Ek olarak windows 8.1 e geçerseniz performans artışı olur.

Daha önce ikisini de silmiştim. Ekran kartı ve bios güncel şuanda. Sorun başka bir şeyden kaynaklanıyor sanki. Windows 7 dahi olsa bu oyunları son grafikte çalıştırması gerekiyor. Alan Wake dışında tabi. Ancak ben Alan Wake'yi en düşük grafiklerde bile çok çok zor oynuyorum.

Fişe takıp denesene. Benim laptop bataryadayken kasıyor, prizde iken FPS iki katına çıkıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…