İntel Core i3 4160 İşlemcide Tek Kanal Bellek Kullanılır Mı?

CengizBal

Kilopat
Daha fazla  
İyi akşamlar beyler. Birçok yerde konu açmıştım sürekli bu işlemciyle ilgili. Çünkü sistemi bu işlemciyle toplacam ve son adımlara yaklaştım. Şöyle bir karar aldım: Kullanacağım anakart H81M-Plus. Hepimiz bildiğimiz üzere bu anakartın üzerinde 2 tane bellek yuvası var. Benim ilk kararım 2x4 8GB alıp çift kanal kullanmaktı. Sonra dedim ki kendime: Tek kanal 8 Gb 1600 MHz bellek alayım, ileride ki zamanda bir 8 GB modeli daha alır 16 Gb'a yükseltirim diye düşündüm. Şimdi ben ilk başta bu işlemciyle tek kanal 8 GB 1600 MHz RAM alsam, bu işlemciyle rahatça kullanabilir miyim?

Umarım öyle olur. Çünkü bazen şöyle bir sörf yapıyorum son gelişmelerle ilgili işlemcinin özelliklerine bakıyorum ki çift kanal desteği yazıyor. Bunun da özelliklerine de baktım da birşey yazmıyordu. Bende açıkçası bilmeden almaya kalkışmak istemedim. Sonuçta para veriyoruz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı