Intel Core i7 7700 İçin Sıvı Soğutucu Önerisi

O işlemciye sıvı soğutma ısraftır. Alın bi 50-100 liraya kule tipi soğutucu işinizi hayli hayli görür. Isıların 90 dereceyi görmesi olası bi durum değildir. Macunu ve kasa içi hava akışını kontrol etmenizi öneririm.

Arkada fan olması, havanın tahliyesinin hızlanması açısından önemli. Ancak 90 derece gibi bir sıcaklığın tek sebebi bu olmaz diye düşünüyorum. Sonuçta ekran kartıyla ilgili bir sorun yaşamamışsınız.

Siz kasanın arkasına yine de bir tane fan almaya çalışın. Benim kasamda önde bir ve arkada bir fan var. Sıcaklıklar normal. Soğutucu önerisi yapabilmem için kasanızın modelini öğrenmem gerekiyor.
Kasamın modeli bu : Cooler Master K350 600W USB3.0 Pencereli Siyah Mid Tower Kasa RC-K350-KWA600

Şuan kullandığım işlemci stok fanı ile kullanıyorum en ağır yükte bile 65 dereceyi geçtiğini görmedim termal macun değişmesi bence soğutucu almaktan önce denenmesi gerekir. Prime95 3 dakikalık testte bile 71 derecede sabit kalıyor bence farklı bir sorun olabilir garanti kapsamında ise bir göstermenizde fayda var.
Aklımda şöyle bir plan var hem CPU Cooler alsam hemde bir tanede ayrı olarak kasa fanı alsam sizce etki büyük olur mu ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı