Intel Core Ultra 5 245K iyi midir, oyun için kullanılabilir mi?

vadaaaaaaa

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. İnternette Intel Ultra 5 245K işlemcisini gördüm ve bayağı dikkatimi çekti. Ancak Türkçe içerik olarak çok kişi bu işlemci hakkında değerlendirme, inceleme gibi şeyler yapmadığı için merak ettim: Sizce i5 Ultra 245K iyi bir işlemci midir? Herkese iyi günler.

Oyun performansında 14600k gibi bir şey sunuyor, gayet iyi bir işlemci ama 10.500TL fiyatını hak ettiğini düşünmüyorum şahsen. Ama oyun dışında yüksek çekirdek sayısından faydalanan uygulamalar/programlar kullanıyorsan o zaman bakılabilir işte.

Oyun performansında 14600k gibi bir şey sunuyor, gayet iyi bir işlemci ama 10.500TL fiyatını hak ettiğini düşünmüyorum şahsen. Ama oyun dışında yüksek çekirdek sayısından faydalanan uygulamalar/programlar kullanıyorsan o zaman bakılabilir işte.
Oyunda genellikle 1080p tercih ediyorum. Zaten ekran kartım 4060 8GB; 2K veya 4K gibi daha ileri çözünürlüklerle ilgilenmiyorum. Ayrıca Blender gibi 3D uygulamaları kullanacağım. Adobe Animate veya Adobe Audition gibi programlarda da kullanıcı seviyesindeyim. Sizce bu sistem yeterli midir yoksa i7 13700K mı tercih etmeliyim?

Oyunda genellikle 1080p tercih ediyorum. Zaten ekran kartım 4060 8GB; 2K veya 4K gibi daha ileri çözünürlüklerle ilgilenmiyorum. Ayrıca Blender gibi 3D uygulamaları kullanacağım. Adobe Animate veya Adobe Audition gibi programlarda da kullanıcı seviyesindeyim. Sizce bu sistem yeterli midir yoksa i7 13700K mı tercih etmeliyim?
245K/KF öneririm kesinlikle 13700K yerine. Çok daha stabil ve sağlıklı bir işlemci.

245K/KF öneririm kesinlikle 13700K yerine. Çok daha stabil ve sağlıklı bir işlemci.
Peki oyunlarda falan nasıl olur? Yani 1080p oyunculuk için i7 13700K yerine bu daha mı iyi? Veya 3D Blender gibi programlarda… Hatta ben sana direk sistemi yazayım, iki sistemi de sen ona göre bireysel olarak söyle, ne dersin abi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı