rooot
Kilopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Sorunum : İlk denememde eski masaüstü bilgisayarım kendiliğinden açıldı ve ekrana görüntü vermedi. RAM'lerden birini çıkarttım yine tekrarladı diğerini taktım bu sefer açıldı.
Soru 1 : Intel DP965LT Anakartın intel sayfasında 8GB 533/667/800 MHz hız yazıyordu bellek kısmında bu tek slot için 800 MHz mi yoksa toplamda max 800 MHz mi kullanabilir ?
Soru 2 : Bu sisteme 4GB ram alsam MHz fazla oluyor genelde problem olur mu ? Tek slot kullanırsam daha iyi performans alabilirmişim öyle yazıyordu bu forumdaki diğer konularda.
Soru 3 : Aşağıdaki sisteme ekran kartı öneriniz var mı ? Varsa neler ?
Sistemim ;
Bu sistem için RAM ve ekran kartı önerilerinizi bekliyorum. Tekrar teşekkürler....
Soru 1 : Intel DP965LT Anakartın intel sayfasında 8GB 533/667/800 MHz hız yazıyordu bellek kısmında bu tek slot için 800 MHz mi yoksa toplamda max 800 MHz mi kullanabilir ?
Soru 2 : Bu sisteme 4GB ram alsam MHz fazla oluyor genelde problem olur mu ? Tek slot kullanırsam daha iyi performans alabilirmişim öyle yazıyordu bu forumdaki diğer konularda.
Soru 3 : Aşağıdaki sisteme ekran kartı öneriniz var mı ? Varsa neler ?
Sistemim ;
- Intel DP965LT
- RAM : 1024 MB KİNGSTON 333MHZ (Cpu-z yardımıyla baktım ve RAM'lerden birisi bozuk herhalde o yüzden 1 adet var bu RAM'den normalde 666 MHZ oluyo. 2 slotla birisi bozuk 333mhz yeni RAM'in 800 MHz yada üzeri olmasını istiyorum zaten sistem yeteri kadar MHz kullanıcak üstüne çıkamayacak.) RAM önerilerinizi bekliyorum.
- Ekran kartı : ATİ RADEON X1550 512 MB (Basbaya eski, zaten bilgisayar eski tavsiyeleri bekliyorum.)
- Core 2 Duo E4500 2.20 GHZ
Bu sistem için RAM ve ekran kartı önerilerinizi bekliyorum. Tekrar teşekkürler....
Son düzenleyen: Moderatör: