Intel H55 macOS Monterey EFI dosyası

CYREXVR

Decapat
Yer
İstanbul/Küçükçekmece
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci/Kodlamayı Deneyen Birisi
1663431022700.png

macOS Monterey yükleyeceğim o yüzden Intel H55 anakart için EFI lazım.
@Kleyn

Hocam ilkte direkt macOS kurmanızı önermem, çünkü bir sorun çıktığında başka bilgisayarınız yoksa EFI'yi düzenleyemeyebilirsiniz. Bir de o Recovery High Sierra Recovery'si, Monterey kurmak istiyorsanız Monterey Recovery'sini atmanız lazım. Kendiniz uğraşmak isterseniz rehberi atabilirim, eğer uğraşamam derseniz ben hazırlayıp yine ZIP şeklinde yollayabilirim.

Hocam ilkte direkt macOS kurmanızı önermem, çünkü bir sorun çıktığında başka bilgisayarınız yoksa EFI'yi düzenleyemeyebilirsiniz. Bir de o Recovery High Sierra Recovery'si, Monterey kurmak istiyorsanız Monterey Recovery'sini atmanız lazım. Kendiniz uğraşmak isterseniz rehberi atabilirim, eğer uğraşamam derseniz ben hazırlayıp yine ZIP şeklinde yollayabilirim.
Bana fark etmez ben şuan mouseu çalıştırmaya çalışıyorum yoksa reset aticam bilgisayara

Bu arada dualboot nasıl yapılıyor?

Mouse için diğer portlar takmayı deneyebilirsiniz, olmazsa VoodooPS2 kextlerini EFI'ye işlenip denenebilir. Bir de bir mesajı yanıtlarken lütfen ardı ardına basmayın, o şekilde aynı mesajı çok kez göndermiş oluyorsunuz.

Mouse için diğer portlar takmayı deneyebilirsiniz, olmazsa voodoops2 kextlerini EFI'ye işlenip denenebilir. Bir de bir mesajı yanıtlarken lütfen ardı ardına basmayın, o şekilde aynı mesajı çok kez göndermiş oluyorsunuz.

Onu fark ettim şimdi Windows bootladım Dual boot için ne yapmam gerek?

Bu arada dualboot nasıl yapılıyor?
İlk olarak diskinizden bir bölüm ayırmanız lazım, sonrasında o bölümü biçimlendireceksiniz. Sonra tekrar macOS kurulumunu açıp disk izlencesine basıp ayırdığınız bölümü seçip üstten sil butonuna basacaksınız, seçenekler arasından APFS'yi seçip silmeniz lazım. Eğer APFS olmazsa macOS genişletilmiş günlüklü olarak deneyebilirsiniz, yalnız disk GPT biçimli değilse sıkıntı çıkarabilir. Disk GPT değilse dualboot işi biraz uğraştıracaktır.

İlk olarak diskinizden bir bölüm ayırmanız lazım, sonrasında o bölümü biçimlendireceksiniz. Sonra tekrar macOS kurulumunu açıp disk izlencesine basıp ayırdığınız bölümü seçip üstten sil butonuna basacaksınız, seçenekler arasından APFS'yi seçip silmeniz lazım. Eğer APFS olmazsa macOS genişletilmiş günlüklü olarak deneyebilirsiniz, yalnız disk GPT biçimli değilse sıkıntı çıkarabilir. Disk GPT değilse dualboot işi biraz uğraştıracaktır.

Ne kadar boş alan lazım dualboot için acaba?

Eki Görüntüle 1521494

Halbuki daha yeni başlamıştım. 22 hatayı ne kadar zaman içinde çözebilirim göreceğiz.

Siz ne durumdasınız acaba?

Buradaki işlemleri Monterey için takip edin. Sonrasında benim attığım kurtarma dosyalarındaki gibi o iki dosyayı USB'deki com. Apple. Recovery. Boot isimli klasöre atın.

Burada ayrılmamış olarak görünüyor ne yapmam lazım?

1663527324091.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı