Intel HD 4400 Mavericks Tanıtma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Hocam zaten rehberi izleyerek clover ile boot ediyorum ve config.plist dosyasını clover configrator ile sizin bahsettiğiniz şekilde yapıyorum. Ekte görebilirsiniz:

Son düzenleyen: Moderatör:
Recep hocama ek olarak şöyle de bir bilgi vereyim. Misal EFI mount ederken dosyanız çıkmaz ise sol aşağı kısımda clover configurator da gerekli düzenlemeleri yapıp çıkış yaparken kaydedin. Bu kayıt işlemi genelde belgeler kısmında oluyor. Oradaki config.plist dosyasını alıp mac'in kurulu olduğu diskteki dosyanın içine atın.

Hocam öncelikle bilgisayarınız masaüstü mü, dizüstü mü? Ayrıntılı teknik özelliklerini yazar mısınız?

Hocam bilgisayarın özellikleri ;
  • Lenovo ideapad flex 14 touchscreen ultrabook
  • Mainboard : Intel Lynx Point-LP
  • Cpu : intel core i5 4200U mobile
  • Gpu : Intel HD Graphics 4400
  • Soundcard : Intel Lynx Point-LP - High Definition Audio Controller
  • Networking : Realtek RTL8101 (10/100MBit), Intel Wireless-AC 7260 (a b g n ac), 4.0 Bluetooth

Ayrıca hocam " Who has drived HD 4400 with id 0A16 in CPU i5-4200U? Help - OSx86 10.9 (Mavericks) - InsanelyMac Forum " linkte;

şeklinde bir cevap var. Yanlış anlamadıysam clover configurator ile id girilmesi yöntemiyle olmadığı, DSDT ile çalıştığı söyleniyor.

Evet, DSDT ile olduğunu belirtmiş fakat nasıl olduğu konusunda net bilgi bulamadım. O yüzden senden ricam IORegistryExplorer indir ve GFX diye aratarak bana bu ekranı gönder:

Hatta mümkünse programı açtıktan sonra IOReg'ini kaydedip yolla.

Son düzenleme:
Hocam öncelikle bilgisayarınız masaüstü mü, dizüstü mü? Ayrıntılı teknik özelliklerini yazar mısınız?

Recep Hocam ;
en son hazırladığınız rehberi söylee pürdikkat tekrar bir izledim ve ekran kartı olayını sizin yaptığınız şekilde çözdüm hocam. Benim hatam, rehberde clover configurator programını açınca efi bölümünü mount etmek isteyip istemediğini soruyordu. Bende sormuyor, efi bölümünü kendim mount ettim ve sizin verdiğiniz id ile HD 4400 ü tanıttım. ( @overload123 arkadaşın hatırlatması sonucu )
Öncelikle sabrınızdan dolayı size ve @emre1765 özemre arkadaşımıza teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• 1.JPG
    812,7 KB · Görüntüleme: 633
  • 2.JPG
    437,8 KB · Görüntüleme: 684
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…