Intel i5 13400F sıcak çalışıyor ve düşük Cinebench skoru veriyor

Bilgisayarı ne sıklıkla kullanıyorsunuz, hangi çözünürlükte kullanıyorsunuz işlemciden memnun musunuz? Ek olarak bilmediğim icin soruyorum çift monitör için onboard ekran kartının artısı olur mu?

Bilgisayarı haftanın 6 günü aktif olarak kullanıyorum.
İşlemciyi nisan 2023'ten beri kullanıyorum.
Anakartı ise temmuz 2023'te satın almıştım o tarihten beri kullanmaktayım.
AIDA 64 Exteme yazılımıyla beraber sistem kararlılık testini açtığımda MSI Center yazılımından kullanıcı senaryosu kısmından sessiz moda da alsam test başarıyla tamamlanıyor.
Kaliteli sıvı soğutucu ise Nihai Performans modu açıkken ve AIDA 64 Exteme yazılımında sistem kararlılık testini açtığımızda rahat 1 saat olarak performansı burada zaten kendini belli ediyor.

Çift monitor ile beraber hiç kullanmadım.

Bilgisayarı haftanın 6 günü aktif olarak kullanıyorum.
İşlemciyi nisan 2023'ten beri kullanıyorum.
Anakartı ise temmuz 2023'te satın almıştım o tarihten beri kullanmaktayım.
AIDA 64 Exteme yazılımıyla beraber sistem kararlılık testini açtığımda MSI Center yazılımından kullanıcı senaryosu kısmından sessiz moda da alsam test başarıyla tamamlanıyor.
Kaliteli sıvı soğutucu ise Nihai Performans modu açıkken ve AIDA 64 Exteme yazılımında sistem kararlılık testini açtığımızda rahat 1 saat olarak performansı burada zaten kendini belli ediyor.

Çift monitor ile beraber hiç kullanmadım.
Anladım teşekkürler anakart değişmem gerektiği için şu anlık 13600k planı rafa kalktı gibi giriş seviyesi bir anakarta lga 1700 diye de 13600k takmak mantıklı gelmedi.

Bende 13400f kullanıyorum. Bende Cinebench düşük puan hakkında çokça araştırma yaptım.
13.nesiller sıcak çalıştığı için, sana Bios'ta hangi soğutucu tipini kullandığını soruyor. Sen eğer stock soğutucu seçmişsen, anakart buna uygun olarak, Turbo modu 10 veya 20 saniye sonra kısıyor. Çözümü de söyleyeyim fazla uzatmadan. Bios'tan soğutucu tipini sıvı soğutucu seç yani 3.cü seçenek.
Böylelikle Turbo frekansta çok uzun süre kalıyor ve testler sırasında kendini kısmıyor.
Ama şu var ki, stock soğutucu ile bunu yapmanı tavsiye etmem. 90 veya 100 derecelere çok rahat ulaşabilirsin. En azından bir kule soğutucu takmanı tavsiye ederim. Ben TermalRight kule soğutucu aldım onu kullanıyorum. Bütün çekirdekler aktif olarak 60 ın üstünü göremedim testlerde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı